RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ Ο 22ΧΡΟΝΟΣ - "ΑΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΤΑΝ ΝΩΡΙΣ ΘΑ ΖΟΥΣΕ"


 Άλλος ένα συνάνθρωπος, άλλος ένας νέος γεμάτο όνειρα, μόλις 22 ετών, ο Πάρης Χατζησοφοκλής, προστέθηκε στην μαύρη λίστα των θυμάτων της ασφάλτου, με τον αριθμό των θανατηφόρων δυστυχημάτων για το 2020 να ανέρχεται πλέον στα 32. Δύο θανατηφόρα λιγότερα από την περασμένη χρονιά, κατά την οποία καταγράφηκαν ολόχρονα 34, γεγονός που δείχνει την αύξηση στις τροχαίες συγκρούσεις κατά το 2020. 

 

Ο άτυχος 22χρονος Πάρης, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και παρά τις προσπάθειες των ιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, υπέκυψε το βράδυ της Δευτέρας στα τραύματα του, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.  

 

Ο 22χρονος οδηγούσε το όχημα του στη Λεωφόρο Αρτέμιδος, στη Λάρνακα, στις πέντε τα ξημερώματα της Κυριακής, και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο, πέρασε πάνω από ανάχωμα ύψους 2,5 μέτρων και έπειτα εκτινάχθηκε σε καλαμιώνα.


Ο άτυχος Πάρης, έγινε αντιληπτός, επτά ώρες μετά το τροχαίο, στις 12 το μεσημέρι, από περαστικό, ο οποίος σταμάτησε σε παρακείμενο περίπτερο και είχε αντιληφθεί τον 22χρονο. Ακολούθως, στο σημείο βρέθηκαν μέλη της Τροχαίας και Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία απεγκλώβισε τον νεαρό, ενώ ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.  

 

Ο 22χρονος, παρά τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, δύο μέρες μετά το τροχαίο, άφησε την τελευταία του πνοή και έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. 

 

Σύμφωνα με τον Διευθυντής Τροχαίας, Γιαννάκη Γεωργίου, ο 22χρονος βρισκόταν σε μπαράκι με ένα φίλο του, από το οποίο αποχώρησε γύρω στις δύο τα ξημερώματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργίου στο REPORTER, το σημείο όπου βρέθηκε δεν είναι κοντά στην οικία του και ως εκ τούτου διεξάγονται έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί η διαδρομή του και εάν βρισκόταν κάπου αλλού προηγουμένως.

 

«Έφυγε από ένα μπαράκι που ήταν με ένα φίλο του κατά τις δύο τα ξημερώματα και εκεί που βρέθηκε δεν ήταν ο δρόμος του σπιτιού του. Ήταν γύρω στις πέντε το πρωί, σε μια ελαφριά στροφή στον δρόμο των Δικαστηρίων προς το Αεροδρόμιο. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο και πήγε ευθεία, πέρασε από ανάχωμα και το αυτοκίνητο του βρέθηκε μέσα στους καλαμιώνες. Δεν έγινε αντιληπτός από κανένα, μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι. Πήγε ένα άτομο στο περίπτερο να αγοράσει κάτι και είδε το αυτοκίνητο εκεί και ειδοποίησε την Αστυνομία. Πήγαμε εκεί και τον βρήκαμε προσδεδεμένο και με πολλαπλά τραύματα. Τον πήραμε στο Νοσοκομείο, όμως από ότι φαίνεται είχε αιμορραγίες, δεν άντεξε και έχασε τη μάχη με τη ζωή».


Όπως είπε ο κ. Γεωργίου, από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε το κινητό του τηλέφωνο, ώστε να μπορέσει να καλέσει κάποιο για βοήθεια, ενώ προέκυψε επίσης πως δεν έτρεψε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και πως έφερε τη ζώνη ασφαλείας του. 

 

«Δεν βρήκαμε μέσα στο αυτοκίνητο τηλέφωνο, αν είχε οποιοδήποτε τηλέφωνο, για να μπορεί να επικοινωνήσει. Κάναμε εξετάσεις μήπως βρούμε εκεί κάποιο τηλέφωνο, που να πετάχτηκε από το αυτοκίνητο, αλλά δεν βρήκαμε. Πεντακόσια μέτρα πιο κάτω υπήρχε μπλόκο της Αστυνομίας για αλκοτέστ, όμως δεν πέρασε από εκεί, πέρασε από άλλο σημείο. Αν περνούσε από εκεί θα τον σταματούσαν οι Αστυνομικοί, ήταν και λίγη κίνηση. Ίσως να τον γλιτώναμε».


Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τροχαίας, λήφθηκαν δείγματα από τον 22χρονο για τοξικολογικές εξετάσεις. 

 

«Ήταν μια ελαφριά στροφή εκεί και αντί να στρίψει πήγε ευθεία. Φορούσε ζώνη ασφαλείας. Μπορεί να ήταν και μια στιγμή απροσεξίας. Θα φανεί και από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Αν τον βρίσκαμε πιο νωρίς θα γλίτωνε, σίγουρα θα ζούσε».

 

Με αφορμή την αύξηση των θανατηφόρων δυστυχημάτων ο κ. Γεωργίου απευθύνει έκκληση προς όλους τους οδηγούς, ώστε να έχουν την προσοχή τους και να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στην οδήγηση, τονίζοντας πως όλοι πρέπει «να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Πρέπει να σεβόμαστε και τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας. Δεν πρέπει ο καθένας να νομίζει ότι είμαστε άτρωτοι και δεν θα συμβεί σε εμάς».      reporter