RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

ΒΡΑΖΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ

 


Σάββατο 22 Ιουλίου-Δελτίο Καιρού και Πυρκαγιάς!!!!Υψηλές θερμοκρασίες-Απαραίτητα τα μέτρα προστασίας!!!
ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 

Θερμό έως πολύ θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να παραμένει πάνω από τις κανονικές θερμοκρασιακές τιμές.
Καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια κυρίως κατά την διάρκεια της ημέρας. Βραδινές ώρες αίθριος καιρός.
Μέγιστες θερμοκρασίες από 40 έως 43 βαθμούς στο εσωτερικό αναλόγως περιοχής αλλά προς περιοχή Λευκωσίας οριακά και τοπικά έως 44 βαθμούς, έως 34 βαθμούς στα δυτικά και έως 34-36 βαθμούς στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά. Στα ορεινά 30-35 βαθμούς και έως 39-40 βαθμούς στα ημιορεινά. Υψηλές έως πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο νησί μας γενικά και θα είμαστε στην κατηγορία 1 έως 2. Τοπικά στο εσωτερικό προς Λευκωσία στην 3 κατηγορία γιατί ξεπερνά τους 43 βαθμούς όπως σας παρουσιάζω στο χάρτη σε κάποιες περιοχές για αυτό λαμβάνουμε απαραιτήτως μέτρα προστασίας.
Άνεμος μεσημέρι προς απόγευμα Βόρειος-Βορειοδυτικός στα βόρεια και εσωτερικό και Νοτιοδυτικός στις υπόλοιπες περιοχές. Ένταση έως 3-4 μποφόρ(ασθενές έως σχεδόν μέτριο ρεύμα αέρα). Βραδινές ώρες Δυτικός-Βορειοδυτικός 2 έως 3 μποφόρ.
Χαμηλά τα ποσοστά υγρασίας μεσημβρινές ώρες στο εσωτερικό έως 20% περιοχή Λευκωσίας αλλά πιο έξω προς ημιορεινά έως 25-35%(στα πιο ψηλά ορεινά έως 35-40%) ενώ σε παραθαλάσσια ανεβαίνουν ελαφρώς τα ποσοστά υγρασία έως ελαφρώς μέτρια στο 50%. Πιο τοπικά ελαφρώς αυξημένα έως 60%.
Για Σάββατο 22 Ιουλίου σε γενικές γραμμές ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς με βάση τις ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι μέσος έως υψηλός όπως θα δείτε και στον χάρτη πιθανοτήτων που φτάνει έως το 45-50% αλλά πιο τοπικά αυξάνεται ο κίνδυνος πέραν του 50 έως 55% και θα είναι υψηλός ο κίνδυνος. Μέσος κίνδυνος που σημαίνει ο κίνδυνος είναι συνήθης για τη θερινή περίοδο.
Όταν ο κίνδυνος όμως είναι υψηλός είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Καθημερινά έχουμε πυρκαγιές και είναι λογικό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αλλά μέχρι στιγμής ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς είναι σε μέσο έως υψηλό κίνδυνο που με την γρήγορη επέμβαση πιθανολογώ δεν θα εξελιχθεί σε κάτι μεγάλο και επικίνδυνο.
Είμαστε σε επικίνδυνη περίοδο όμως για αυτό να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί.