RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

"ΞΥΠΝΗΣΕ" Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το τραγικό δυστύχημα που επέφερε τον θάνατο
του 18χρονου τότε, εθνοφρουρού, συγκλόνισε την κυπριακή κοινή γνώμη τον Νοέμβριο του 1991.
Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου, τότε, ο εθνοφρουρός ήταν συνοδηγός εδάφους και καθοδηγούσε το άρμα «ΚΑΣΚΑΒΕΛ» να κινηθεί προς τον χώρο συντήρησής του, ενόψει άσκησης.
Όμως, ξαφνικά το άρμα «όρμησε» και ο εθνοφρουρός βρήκε τραγικό θάνατο, αφού βρέθηκε κάτω από τον τεράστιο τροχό του τεθωρακισμένου.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο άμεσα, ωστόσο ήταν ήδη νεκρός.
Σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα του Τύπου, στο νοσοκομείο έφτασαν και οι γονείς του 18χρονου, στους οποίους είχαν αναφέρει ότι το παιδί τους τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι.
Ωστόσο, όταν οι γονείς του άτυχου νεαρού, είδαν το φορείο με σκεπασμένο με σεντόνι το άψυχο σώμα του παιδιού τους, εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές, αφού το ζεύγος έσπευσε να αγκαλιάσει, να φιλήσει και να χαϊδέψει για τελευταία φορά τον δεύτερο από τους τρεις του γιους.
Στο ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» την επόμενη ημέρα της τραγωδίας, αναφέρονται τα όσα μονολογούσε η μητέρα του άτυχου νέου, μέσα στο νοσοκομείο: «Να’ ταν πόλεμος, να πω εσκοτώσαν μου τον οι Τούρτζιοι… Αλλά να μου τον σκοτώσουν γιατί βάλλουν τα κοπελλούθκια να οδηγούν τεθωρακισμένα, εν άδικο…»