RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - Ο 32ΧΡΟΝΟΣ ΑΒΡΑΑΜ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ


30 συμμετέχοντες από όλο τον πλανήτη, 200 εξειδικευμένοι

σκύλοι που σέρνουν έλκηθρα στα χιόνια και μια απόσταση 300 χιλιομέτρων Αρκτικής Ερήμου. Αυτός είναι σε αριθμούς ο διαγωνισμός Fjällräven Polar, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία 22 χρόνια και στον οποίο φέτος φιλοδοξεί να συμμετάσχει και ο 32χρονος συμπατριώτης μας Αβραάμ Θεμιστοκλέους, ο οποίος αν καταφέρει να επιλεγεί θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και θα γίνει ο πρώτος Κύπριος που θα διασχίσει με έλκηθρο τον Αρκτικό Κύκλο, ενώνοντας με αυτό τον τρόπο τη φωνή του μαζί με όσους διαμαρτύρονται για την κλιματική αλλαγή.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον Αβραάμ να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο που έχει θέσει και να υψώσει τη σημαία της Κύπρου στον Βόρειο Πόλο ψηφίστε διαδικτυακά εδώ.











Το εγχείρημα ομολογουμένως είναι δύσκολο και επίπονο, αφού οι συμμετέχοντες για μία εβδομάδα έρχονται αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες συνθήκες, δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές τους. Πολικό ψύχος, χιονοθύελλες και διαμονή σε αντίσκηνα στη φύση σε θερμοκρασίες μείον 25 βαθμών Κελσίου. Η άριστη φυσική κατάσταση, αλλά και οι γνώσεις για την επιβίωση στην παγωμένη φύση είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους σκοπούς του project είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, καθώς οι διοργανωτές συλλέγουν κάθε χρόνο πληροφορίες και στοιχεία για τις αλλαγές που συντελούνται στο περιβάλλον της Αρκτικής ως αποτέλεσμα της δράσης των ανθρώπων.





 Ο 32χρονος Αβραάμ έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο που έχει θέσει. Είναι ακτιβιστής, λατρεύει την φύση, το περιβάλλον, τα ζώα και την περιπέτεια και έχει ήδη υποβάλει υποψηφιότητα στο διαγωνισμό της σκανδιναβικής εταιρείας Fjällräven Polar, που θα επιλέξει τους συμμετέχοντες στη δύσκολη αποστολή. Ο διαγωνισμός άρχισε στις 14 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Fjallraven Polar.           philenews.com














ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)