RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Έρχεται τσουνάμι στην τιμή του ρεύματος


  Ευχάριστη έκπληξη από τις λίγες, επιφύλασσε για αρκετούς καταναλωτές το άνοιγμα του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος για το προηγούμενο δίμηνο.  

Η επιδότηση της τιμής από το κράτος, σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες που κυμαίνονταν σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν χρειαζόταν η χρήση θέρμανσης ή κλιματιστικού έφεραν τους λογαριασμούς σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. 

Ωστόσο, η χαρά των καταναλωτών δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ.  Το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι η περίοδος κατά την οποία συνήθως καταγράφεται η υψηλότερη κατανάλωση ρεύματος απ’ όλη τη χρονιά. 

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει τερματιστεί η κρατική επιδότηση αναμένεται να εκτοξεύσουν τους λογαριασμούς στα ύψη.  Μάλιστα, όπως προειδοποιεί η εκπρόσωπος Tύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, με τον τερματισμό της χορηγίας αναμένεται αύξηση κατά 28% της τιμής του ηλεκτρισμού. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως ένα μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση 800 kwh το δίμηνο, με την επιδότηση θα πλήρωνε 212 ευρώ, ενώ τώρα θα κληθεί να πληρώσει 271 ευρώ. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, να γίνεται λελογισμένη κατανάλωση ενέργειας.SIGMALIVE