RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από το
μεσημέρι της Δευτέρας 12/08 στην επαρχία Λεμεσού, στην περιοχή μεταξύ Μαλιάς και Πάχνας.
Από την πρώτη στιγμή, κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης, επιγείως καθώς και εναερίως, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι φλόγες.
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί από τις 11.40 σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Επαρχία Λεμεσού, μεταξύ των χωριών Μαλιά - Πάχνα. Η πυρκαγιά μαίνεται σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Επιχειρούν από την πρώτη  στιγμή 18 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 41 πυροσβέστες, τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Με νέα ανακοίνωσή της, ωστόσο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρει ότι ο αριθμός των εναέριων μέσων ανήλθε στα οκτώ, ενώ στην μάχη ρίχθηκε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας. Όπως αναφέρει, συνολικά, επιχειρούν 8 εναέρια μέσα, με τα 7 να επιχειρούν για την κατάσβεση και το ένα να έχει συντονιστικό ρόλο.
Για την επιτυχή κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο «Ίκαρος», ενώ τις επίγειες προσπάθειες ενισχύουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ καθώς και τρία οχήματα από το Τμήμα Δασών και 12 άτομα προσωπικό. Παράλληλα, θετικά ανταποκρίθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Πάφο για ενίσχυση της προσπάθειας πυρόσβεσης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή των Βρετανικών Βάσεων.
Κλειστός δρόμος
Λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Πάχνας - Μαλλιάς - Κισσούσας, της επαρχίας Λεμεσού, ο κύριος δρόμος Λεμεσού - Καντού - Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση. 
Οι οδηγοί προτρέπονται να χρησιμοποιούν για τις διακινήσεις τους το δρόμο Λεμεσού - Σαϊττά - Πλατρών. Προτρέπονται επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διακινήσεις τους προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.  24NEWS 


ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)