RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΤΖΙΜ ΜΠΕΛΟΥΣΙ: ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΤΟ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ, ΣΤΗΝ "ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ"


Ο διάσημος ηθοποιός αποφάσισε να γίνει αγρότης και καλλιεργεί κάνναβη στη φάρμα του στο Όρεγκον - Η νέα σεζόν του τηλεοπτικού ριάλιτι «Growing Belush»

Ο διάσημος ηθοποιός Τζιμ Μπελούσι, μετά τα κινηματογραφικά πλατό αποφάσισε να γίνει αγρότης και καλλιεργεί κάνναβη στη φάρμα του στο Όρεγκον. Ο Μπελούσι μίλησε για τα οφέλη της κάνναβης κατά τη διάρκεια μιας διαφημιστικής συνέντευξης για τη νέα σεζόν του τηλεοπτικού του ριάλιτι «Growing Belushi». Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Discovery το 2020 και εξιστορεί τις προσπάθειες του ηθοποιού και της ομάδας του να δημιουργήσουν από το μηδέν μια νόμιμη επιχείρηση κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας εξοπλισμού.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται επίσης στη συναισθηματική διάσταση της απασχόλησης του Μπελούσι με την κάνναβη. Έχοντας υποστεί την απώλεια του αδελφού του Τζον από υπερβολική δόση σκληρών ναρκωτικών, είναι υπέρμαχος των ευεργετικών ιδιοτήτων της κάνναβης σε ένα φάσμα χρήσεων, αλλά κυρίως στη θεραπεία τραυμάτων. «Είναι το καταπληκτικότερο φάρμακο», συνέχισε ο Τζιμ στο Yahoo Entertainment. «Σου δίνει ενέργεια. Είναι πολύ δημιουργικό ».

Δείτε το βίντεο: Ο Τζιμ Μπελούσι καλλιεργεί κάνναβη στη φάρμα του στο Όρεγκον


 

Στη διάρκεια της συνέντευξης θυμήθηκε μια φορά που έκανε μια επίσκεψη για προώθηση των προϊόντων του σε μια κλινική και το βλέμμα του διασταυρώθηκε με εκείνο ενός κοκαλιάρη, μακρυμάλλη, γαλανομάτη άντρα, ο οποίος στη συνέχεια τον πλησίασε. «Μου είπε “Ξέρεις, ήμουν γιατρός στο Ιράκ και είδα πράγματα που συνέβησαν στο ανθρώπινο σώμα που κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να τα δει. Έχω, το λένε, τριπλή Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες.

Μου έδωσαν ένα μπουκάλι με 600 Oxycontin (σ.σ. οπιοειδές φάρμακο, συνήθως σε μορφή χαπιού, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μέτριου έως σοβαρού πόνου και κοινό φάρμακο κατάχρησης) και δεν τα κατάφερα. Δεν μπορούσα να μιλήσω στα παιδιά μου ή στη γυναίκα μου, δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια. Άρχισα να καπνίζω κάνναβη, την ποικιλία σου Black Diamond OG και είναι το μόνο πράγμα που μου επιτρέπει να μιλάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Τώρα μπορώ να κοιμηθώ”», εξιστόρησε ο Μπελούσι για τη συνάντησή του. «Έσκυψε και με αγκάλιασε… Αυτή ήταν μια συνειδητή αλλαγή αντιμετώπισης της καλλιέργειας κάνναβης για μένα. Δεν είναι πλέον θέμα χρημάτων, είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς μονοπατιού για χρήση από τους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη».

O θρύλος των Blues Brother που έγινε πηγή έμπνευσης

Ο πρώην σταρ της τηλεοπτικής σειράς « According to Jim» είπε ότι ο θρυλικός αδερφός του δεν θα πέθαινε τόσο νέος αν χρησιμοποιούσε κάνναβη και όχι σκληρά ναρκωτικά για ν΄ αντιμετωπίσει τα προβλήματα της υγείας του. Ο Τζον Μπελούσι, κωμικός, ηθοποιός, μουσικός και σταρ του σόου Saturday Night Live και των θρυλικών Blues Brothers ήταν 33 ετών όταν βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση κοκαΐνης και ηρωίνης στο ξενοδοχείο Chateau Marmont στο Μπέβερλι Χιλς, το 1982.

«Ξέρεις, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών και πραγματικά πιστεύω ότι... αν έπαιρνε μόνον κάνναβη, θα ήταν ζωντανός.
Επειδή η κάνναβη είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο», είπε ο Τζιμ, σημειώνοντας ότι η μάχη του Τζον με τα ναρκωτικά μπορεί να προήλθε από τη Χρόνια Τραυματική Εγκεφαλοπάθεια - έναν όρο που περιγράφει εγκεφαλική βλάβη που προκαλείται από επαναλαμβανόμενο τραύμα στο κεφάλι.

Δείτε το βίντεο: Ο Τζιμ Μπελούσι μιλάει για το νέο του ριάλιτι  «Growing Belushi»


 


Ο Τζιμ είπε ότι ο αδερφός του έπαιζε στη θέση του μεσαίου όταν ήταν στο γυμνάσιο στα προάστια του Σικάγο και ότι το μπέιζμπολ προκάλεσε βλάβη στον εγκέφαλο του κωμικού. «Πιστεύω πως αυτή η πάθηση προκλήθηκε από το μπέιζμπολ και όχι μόνον αυτή, αλλά και πολλά προβλήματα στη συμπεριφορά του είχαν την ίδια αιτία… Ξέρω ότι είχε βλάβη στον εγκέφαλο. Έκανε “αυτοθεραπεία” - αυτό τότε φαινόταν σωστό- με αλκοόλ και ναρκωτικά», είπε ο Μπελούσι στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Growing Belushi, σύμφωνα με το CNN.

Υποστήριξε ότι, αν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας πριν από 50 χρόνια είχαν την ίδια γνώση που έχουν σήμερα οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, ίσως ο Τζον θα μπορούσε να είχε μια διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση. «Στη δεκαετία του '70, αν ήξεραν αυτά που γνωρίζουμε σήμερα για την κάνναβη και τα θεραπευτικά οφέλη της , νομίζω ότι ο αδερφός μου, Τζον, θα ήταν ακόμα ζωντανός».

Το πάθος του για τη «θεραπευτική δύναμη της κάνναβης, τη σημασία του τραύματος στο κεφάλι και την εξάπλωση των οπιοειδών» οφείλονται στον θάνατο του αδελφού του, που λειτούργησε ως καταλύτης για τις επιτυχημένη καριέρα του Τζιμ. «Ξέρεις, υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: “Όταν πίνεις νερό, θυμήσου τους άνδρες ή τις γυναίκες που έσκαψαν το πηγάδι”, είπε ο Τζιμ στο Yahoo. «Ο Τζον έσκαψε το πηγάδι για μένα. Κι εγώ πίνω πολύ νερό… Θέλω να πω, θα δούλευα στο εστιατόριο του μπαμπά μου αυτή τη στιγμή, αν δεν ήταν ο Τζον που μου έδειξε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, άλλο επάγγελμα».

Ο Τζον έλαβε πολυάριθμες διακρίσεις τόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του όσο και μετά θάνατον, μεταξύ των οποίων ένα Emmy για το γράψιμό του στο Saturday Night Live, δύο υποψηφιότητες για Grammy και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Επιπλέον, μόλις τρία χρόνια πριν πεθάνει, ο Τζον είχε το τρίπτυχο της επιτυχίας κατακτώντας την κορυφή στον πίνακα των διαφημίσεων στη μουσική, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. «Στα 30ά του γενέθλια, οι Blues Brothers ήταν στο νούμερο ένα, το κωμικό σόου στην τηλεόραση ήταν στο νούμερο ένα και η ταινία Animal House ήταν η νούμερο ένα εισπρακτική ταινία», είπε η τότε σύζυγός του Τζούντι Μπελούσι Πισάνο στο Hollywood 360 το 2020.

Μπίζενς στην «Κοιλάδα Νάπα της κάνναβης»

Ο Τζιμ, με τη βοήθεια του συμπρωταγωνιστή του Τζον στους Blues Brothers, Νταν ΄Ακροϊντ, λάνσαρε μια σειρά προϊόντων με την ονομασία «baby blues» εμπνευσμένη από την ταινία τους. Τα προϊόντα της Blues Brothers έχουν σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τζον και στο πώς εκείνος βοήθησε τον Τζιμ να αναπτυχθεί προσωπικά και επαγγελματικά. «Ο Τζον άνοιξε έναν δρόμο για μένα που απολαμβάνω αυτή τη σπουδαία ζωή. Και φυσικά τον τιμώ ».

Ο Τζιμ - που είναι φρέσκος στον τρόπο ζωής της μαριχουάνας και μάλιστα παραδέχεται ότι ανήκει στην «κατηγορία φτερού» - ίδρυσε την Belushi Farms το 2015 για να δραστηριοποιηθεί στην αγορά ιατρικής κάνναβης του Όρεγκον. Η αποστολή του, όπως ο ίδιος λέει, ήταν να χρησιμοποιήσει το αγρόκτημα «ως πύλη για τη θεραπεία» και, για αυτόν, η επιχείρηση είναι «μόνο και μόνο για το φάρμακο».

«Νομίζω ότι το φάρμακο (σ.σ.κάνναβη) γενικά δεν είναι μόνο για Αλτσχάιμερ, πονοκεφάλους, Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες, επιληπτικές κρίσεις, οσφυαλγίες και πόνους, αλλά ενισχύει επίσης τη γεύση του φαγητού, το άγγιγμα του δέρματος του αγαπημένου σου, τον ήχο της μουσικής», είπε ο Μπελούσι στο περιοδικό Hemp Grower πέρυσι.

«Σε κάνει να αισθάνεσαι ως τα βάθη της ψυχής σου τη μουσική και τον ρυθμό, κάτι που είναι θεραπευτικό για τις περιπτώσεις Συνδρόμου Μετατραυματικού Στρες και κάποιες φορές σου δημιουργεί ευφορία, σε ξαλαφρώνει».

Ξεκίνησε καλλιεργώντας μόλις 48 φυτά πριν από επτά χρόνια και τώρα καλλιεργεί περίπου 370 στρέμματα στη φάρμα του, που βρίσκεται στην περιοχή του Νοτιοδυτικού ΄Ορεγκον, που, χαριτολογώντας ο Μπελούσι αποκαλεί «Η κοιλάδα Νάπα της κάνναβης». Όταν μπήκε για πρώτη φορά στην αγορά της κάνναβης, ο Τζιμ συνεργάστηκε με τον ξάδερφό του Κρις Καρακώστα και τον διάσημο καλλιεργητή Captain Jack, ο οποίος ήταν γνωστός για την παροχή «χόρτου» στο καστ του Saturday Night Live τη δεκαετία του 1970.

Φέρεται επίσης να ταξίδεψε στο Αφγανιστάν για να προμηθευτεί ειδικούς σπόρους. Ο Τζιμ, ο Τζακ και ο Κρις εργάστηκαν από τότε για να αναπτύξουν το προϊόν τους, όπως αποτυπώνεται στην πρώτη σεζόν του Growing Belushi. Ταξίδεψαν ακόμη και στην Κολομβία για να βρουν τα στελέχη κάνναβης που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα της Blues Brothers. Ο Τζιμ είπε ότι γνώρισε τον Τζακ μέσω του ΄Ακροϊντ: « Γνωρίζονταν μέσω του Saturday Night Live γιατί εκείνος τους προμήθευε κάνναβη.


 Ορκίζομαι ότι οι Coneheads (σ.σ. αμερικανική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του 1993 από την Paramount Pictures, με πρωταγωνιστή τον Νταν ΄Ακροϊντ και ελληνικό τίτλο "Τρελοί και Εξωγήινοι") και όλες αυτές οι τρελές ιδέες χρωστούν την ύπαρξή τους στο "χόρτο" του Τζακ …».    protothema