RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

BBC: ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΤΑΪΑΝΑ


26 χρόνια πέρασαν από την πολυσυζητημένη συνέντευξη, που παραχώρησε η Πριγκίπισσα Diana το 1995 στο δημοσιογράφο Martin Bashir. Έπειτα από έρευνα το BBC ζήτησε συγνώμη και αναλαμβάνει να αποζημιώσει τη βασιλική οικογένεια.

Ο λόγος είναι σύμφωνα με μια ανεξάρτητη έρευνα-έκθεση, που δημοσιεύτηκε, ότι ο Βρετανός δημοσιογράφος κατέφυγε σε «παραπλανητικές» μεθόδους προκειμένου να εξασφαλίσει μια συνέντευξη με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σε εκείνη τη συνέντευξη, την οποία παρακολούθησαν 20 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, η Νταϊάνα επιβεβαίωσε τη μακροχρόνια παράλληλη σχέση του Κάρολου με την Καμίλα – λέγοντας την περίφημη φράση «Ήμασταν τρεις σε αυτόν το γάμο». Επιπροσθέτως, παραδέχτηκε πως και η ίδια διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Η συνέντευξη αποτέλεσε επί της ουσίας το τελειωτικό ''χτύπημα'' για το γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, αλλά και για τις σχέσεις της με τη βασιλική οικογένεια.

Τα συμπεράσματα αυτής της έκθεσης έφεραν τα πάνω - κάτω, με το BBC να ζητάει συγγνώμη. Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC Tim Davie: «Καθώς το BBC δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω, έπειτα από 25 χρόνια, μπορούμε να ζητήσουμε μια πλήρη και άνευ όρων συγγνώμη. Το BBC το προσφέρει αυτό σήμερα». Συγνώμη ζήτησε και ο Βρετανός δημοσιογράφος, αφού όπως είπε: «Ήταν κάτι το ανόητο που έκανα και είναι μια πράξη για την οποία λυπάμαι βαθιά».

Ο δικαστής Ντάισον ανέλαβε την υπόθεση και κατάφερε τελικά να αποδείξει πως όντως η πριγκίπισσα Diana εξαπατήθηκε για να παραχωρήσει την εν λόγω συνέντευξη. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του BBC, η βασιλική οικογένεια θα λάβει αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. λιρών από τα έσοδα, που έχει λάβει ο σταθμός πουλώντας τα δικαιώματα της συνέντευξης σε άλλα παγκόσμια κανάλια.

Τα χρήματα θα διατεθούν σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, τον οποίο θα ορίσει η βασιλική οικογένεια και πιο συγκεκριμένα, οι γιοι της πριγκίπισσας, Πρίγκιπας William και Πρίγκιπας Harry. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, δεν έχει οριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε οι ακριβείς όροι της συμφωνίας μεταξύ του BBC και της βασιλικής οικογένειας.   24news