RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΡΥΕΣ ΜΕΡΕΣ - ΕΤΟΙΜΟΙ??


ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ  Στο ψυγείο και κατάψυξη θα μπει η κεντρική και ανατολική Μεσόγειος 5-10 Φεβρουαρίου 🥶🥶🥶
Έρχονται πιο κρύες ημέρες ❄️❄️❄️
Πεδίο υψηλών πιέσεων σε δυτική Ευρώπη κατεβάζει Αυλώνα ψυχρού έως πολύ ψυχρού ρεύματος αέρα σε ανατολική Ευρώπη μέχρι και κεντρική-ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα να πέσει αρκετά η θερμοκρασία και να παρατηρούνται θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή και πολύ κάτω της κανονικής.
Στο πιο κάτω χάρτη θα δείτε ότι και η Κύπρος θα βρίσκεται σε αυτό το ψυχρό τομέα τις επόμενες ημέρες. Θα έχουμε θερμοκρασίες κάτω της κανονικής και κατά περιόδους και πιο κάτω ακόμα αφού θα είμαστε κοντά σε πολύ ψυχρό ρεύμα αέρα. Θα παγώσουμε τις επόμενες ημέρες με τον χειμώνα να δείχνει τα δόντια του. Ο Φεβρουάριος αν πει και θυμώσει μέσα στο χιόνι θα μας χώσει όπως λέει και η παροιμία.
Θα πω κάτι το οποίω δεν μπορώ αυτήν την στιγμή να το επιβεβαιώσω, ούτε και να μιλώ με σιγουριά. Λόγω του ότι το επόμενο διάστημα θα βρισκόμαστε σε ένα ψυχρό τομέα ίσως τα χιόνια να τα δούμε και προς πεδινές περιοχές πέραν των ορεινών και ημιορεινών περιοχών. Απλά μοιράζομαι μαζί σας κάποια σκέψη μου χωρίς να μπορώ αυτή την στιγμή να σας πω αν ευσταθεί ή να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες.
Όσο αφορά τις καιρικές συνθήκες Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου άστατος καιρός κατά περιόδους με βροχές και χιόνια. Πιθανόν να επηρεαστούν αρκετές περιοχές αλλά ενδεχομένως όχι όλο το νησί με πιθανές ποσότητες 0 έως 20 μιλίμετρα. Τα χιόνια από τα 1200-1300 μέτρα και πάνω τοπικά. Μέγιστες θερμοκρασίες έως 16-17 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλια. Δυτικός-Νοτιοδυτικός άνεμος 3-4 μποφόρ.
Το Σάββατο φαίνεται να είναι πιο βελτιωμένο το καιρικό σκηνικό με πολύ περιορισμένα να κάνει κάτι αλλά δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο. Μικρή πτώση θερμοκρασίας.
Όμως μετά τα μεσάνυχτα προς ξημερώματα Κυριακής 4 προς 5 Φεβρουαρίου φαίνεται μια επιδείνωση στον καιρό με βροχές και χιόνια με τις βροχές να επηρεάζουν όλο το νησί. Τα χιόνια πέραν των 1000 μέτρων. Κατά την διάρκεια της Κυριακής αναμένεται να παρατηρούνται τοπικά βροχές σε διάφορες περιοχές με τα χιόνια βραδινές ώρες πέραν των 700 μέτρων υψόμετρο. Σε πτώση η θερμοκρασία.
Θα επανέλθω εντός της ημέρας με περισσότερες λεπτομέρειες!!!