RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ ? ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


 Η αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα βρίσκεται σε κεντρική Μεσόγειο περιοχή Ιταλίας-Ελλάδας μαζί με χαμηλό βαρομετρικό σε Βαλκάνια με άστατο καιρικό σκηνικό. Λόγω της θέσης της αποκομμένης λίμνης η Κύπρος παραμένει και αύριο Δευτέρα κάτω από πολύ θερμό ρεύμα αέρα με τις θερμοκρασίες σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σαν να διανύουμε Ιούνιο προς Ιούλιο.

Φτάνει στο αποκορύφωμα αύριο Δευτέρα το πολύ θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία να ανεβαίνει ακόμα λίγο σε περιοχές του εσωτερικού με αποτέλεσμα δυτικές περιοχές της Λευκωσίας προς Αστρομερίτη να μην αποκλείεται και έως 38 ίσως και 39 βαθμούς λόγω και ανεμολογικού πεδίου.


Από Τρίτη που η αποκομμένη λίμνη και χαμηλό φεύγουν βορειοανατολικά σταματά και η ροή του πολύ θερμού ρεύματος αέρα στην περιοχή μας με πτώση θερμοκρασίας αλλά παραμένει θερμό το ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία να συνεχίζει την πτώση της μέχρι και Τετάρτη που θα είναι αισθητή αλλά δεν ψυχραίνει ο καιρός.


Από Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ξεκινήσει και πάλι την ανηφόρα της με αποτέλεσμα και πάλι το επόμενο Σαββατοκυριακο να ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς.


Οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες 1 έως 3 μποφόρ με εξαίρεση την Τρίτη και Τετάρτη που ενισχύονται λίγο λόγω υποχώρησης του πολύ θερμού ρεύματος αέρα και θα φτάνει έως 4 μποφόρ ενώ στα νότια και έως 5 μποφόρ.


Η σκόνη συνεχίζει στην ατμόσφαιρα με σταδιακή υποχώρηση από την Τρίτη.​

Δευτέρα 19 Απριλίου: Ηλιοφάνεια με παροδικές υψηλές νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Βραδινές ώρες με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα και σκόνη.

Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες: Αρκετά πάνω από τις κανονικές τιμές

Εσωτερικό: 36-38 βαθμούς

Δυτικά-επαρχία Πάφου: 30

Νότια-επαρχία Λεμεσού: 30

Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 33

Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 32

Ορεινά: 25-30

Τρόοδος: 24

Ημιορεινά: 30-34

Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 12 βαθμούς στα ψηλά ορεινά πάνω στο Τρόοδος και στους 13 έως 15 βαθμούς από ορεινά προς ημιορεινές περιοχές. Στο εσωτερικό 15 βαθμοί και στους 15-18 βαθμούς στα παράλια.

Άνεμος: Βορειοανατολικό-Νοτιοανατολικό ρεύμα αέρα. Ένταση από 2 έως 3 μποφόρ. Πάνω στα ορεινά Νότιο ρεύμα αέρα 3 έως 5 μποφόρ. Βραδινές ώρες Βορειοανατολικό-Νοτιοανατολικό αέρα 2 έως 3 μποφόρ. Πάνω στα ορεινά Νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα στα 3 έως 5 μποφόρ.  TASOS IERODIAKONOY