RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο "ΤΑΦΟΣ" ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΕ "ΠΕΝΘΙΜΗ" ΜΟΥΣΙΚΗ


Με το σκηνικό στον τομέα της Παιδείας να παραμένει εκρηκτικό, έπειτα από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για παράταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα Γυμνάσια και την επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού στα σπίτια τους για την επαρχία της Λεμεσού, η Κύπρος εισέρχεται σήμερα σε μια ακόμα φάση χαλαρώσεων, αφού επαναλειτουργούν έστω και υπό αυστηρούς περιορισμούς οι χώροι εστίασης.

Το ενδιαφέρον βεβαίως εξακολουθεί να επικεντρώνεται στις αντιδράσεις, κυρίως των οργανωμένων γονιών οι οποίοι την Παρασκευή είχαν προειδοποιήσει ακόμα και με μαζικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει τις αποφάσεις της. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εξάλλου, οι εκπρόσωποι των οργανωμένων γονιών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, επανέλαβαν αρκετές φορές τη διαμαρτυρία τους για τις σχετικές αποφάσεις.

Ως εκ τούτου ο δημόσιος διάλογος κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Τσιούτης, ο οποίος όπως πληροφορούμαστε έχει ήδη αποστείλει επιστολές στους υπουργούς Παιδείας και Υγείας, ενημερώνοντάς τους για την πρόθεση της επιστημονικής ομάδας να εισέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου με την επάνοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις τους να είναι έτοιμα και να τεθούν σε εφαρμογή αναθεωρημένα και λειτουργικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τους χώρους εστίασης
    Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες ανοίγματος των χώρων εστίασης

Σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης, χθες το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα το αναθεωρημένο και αρκετά πιο αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο:

⦁    Η λειτουργία των χώρων εστίασης επιτρέπεται μέχρι τις 10:45 το βράδυ.

⦁    Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης

⦁     Είναι υποχρεωτικός ο εργαστηριακός έλεγχος τεστ αντιγόνου στο σύνολο των εργαζομένων εστίασης πριν την έναρξη και έπειτα εβδομαδιαία.

⦁     Ορίζονται τα 2 τ.μ. ανά άτομο για εξωτερικούς χώρους.

⦁    Υποχρεωτική εξυπηρέτηση αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα (μόνο καθήμενοι). Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι 8 άτομα.

⦁    Υποχρεωτική ορθή χρήση μάσκας από όλους τους εργαζόμενους  (με εξαίρεση τους ψήστες ).

⦁    Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους πελάτες όλες τις ώρες όπως και κατά τις μετακινήσεις μέσα στον χώρο, εκτός από τη διάρκεια ενεργού σίτισης.

⦁    Δεν επιτρέπεται η λειτουργία παιδότοπων (εσωτερικούς ή εξωτερικούς) σε χώρους εστίασης μέχρι την έκδοση Διατάγματος που θα επιτρέπει τη λειτουργία τους.

⦁    Η λειτουργία και χρήση των μπαρ εντός και εκτός των χώρων εστίασης, περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών, με εξαίρεση τα καφέ στα οποία το κοινό εξυπηρετείται άμεσα από τον χώρο παρασκευής των ροφημάτων.

Απαγορεύεται το μπουφέ, επιστρέπεται μόνο η χαμηλή σε ένταση απαλή ακουστική μουσική (ζωντανή ή μη), που συνοδεύει το φαγητό και απαγορεύεται ο χορός, ενώ οι θαμώνες δεν πρέπει να στέκονται και να λικνίζονται γύρω από το τραπέζι τους.
  Μαριλένα Παναγή  philenews