RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ "ΘΑ ΘΑ ΘΑ "

 

Ο Ανδρέας ΠΑπαπαύλου, υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα Αλληλεγγύη ξεσπά ακόμα μία φορά. 
Οι αδικίες εις βάρος των εκτοπισθέντων που έχασαν τα πάντα απο την Τούρκικη εισβολή και η αδιαφορία των Κυβερνώντων να τους δώσουν αυτά που δικαιούνται στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης που θα έπρεπε να δικαιούνται απο το Κράτος.
Είμαι και εγώ εκτοπισθείς με γονείς απο τον Άγιο Ηλία και το Πατρίκι του διαμερίσματος Καρπασίας και ζω καθημερινά την αδικία που ζούν καθημερινά οι ανθρώποι αυτοί.
Με βάση το σύνταγμα της Κ.Δ θα έπρεπε να υπάρχει ισότητα μεταξύ των πολιτών της.Κάτι φυσικά που δεν υπάρχει.
Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους, όχι απο δική τους υπαιτιότητα, αλλά γιατί το Κράτος δεν μπόρεσε να τους προσφέρει την προβλεπόμενη ασφάλεια.

 
Εδώ και 47 χρόνια ακούμε ότι το Κράτος θα δώσει αποζημείωση για την απώλεια χρήσης των περιουσιών των εκτοπισθέντων.
Οι εκτοπισθέντες που διαμένουν σε Τ/Κ σπίτια αν και έχουν σχετικό έγγραφο απο την Κυβέρνηση ότι θα τους παραχωρηθεί οικόπεδο ,ακομη περιμένουν.Μερικοί εχουν αποθάνει περιμένοντας.
Δυστυχώς τους εκτοπισθέντες οι εκάστοτε Κυβερνώντες τους θυμούνται όποτε έχει εκλογές και μετά φυσικά τους ξεχνούν.
Κάποιοι έχουν πλουτίσει κτίζοντας πύργους δίνοντας τους αβέρτα αυτό το Κράτος της διαφθοράς συντελεστή δόμησης , ενώ για τους εκτοπισθέντες δεν περίσσεψε τίποτε ,για να δοθεί σε αυτό το ταμείο που αφορά την απώλεια χρησης και το οποίο ακόμη εκκρεμεί
Βλέπουμε Κυβερνητικούς οικισμούς που κατοικούνται απο εκτοπισθέντες να βρίσκονται υπο κατάρρευση,πολυκατοικίες χωρίς ανσασέρ ,με τους ενοίκους τους γεροντες πλέον και ανήμπορους, να σέρνονται στα σκαλιά προκειμένου να πάρουν τα ψώνια στο διαμέρισμα τους και αυτό το διεφθαρμένο Κράτος να αδιαφορεί.
Βλέπουμε αυτοστεγάσεις σε Τ/Κ γή όπου οι ένοικοι πλήρωσαν και ένα σεβαστό ποσό απο το υστέρημα τους για να τα κτίσουν,να μη μπορούν να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου να αδυνατούν να τις εκμεταλλευτούν έστω και για ένα δάνειο.
Βλέπουμε Τ/Κ κατοικίες που αποτέλεσαν το δέύτερο πατρικό σπίτι για όσους οι γονείς τους κατοικούν σε αυτές ,όταν αυτοί πεθάνουν,να μη μεταβιβάζεται σε ένα απο τους δικαιούχους κληρονόμους ,αλλά αυτή να περιέρχεται σε αυτό το άδικο Κράτος και οι κληρονόμοι να κάνουν αίτηση να τους δοθεί άλλο σπίτι Αν είναι δυνατόν και διερωτάσαι αν υπαρχει δικαιοσύνη και Κράτος δικαίου.
Αυτά και πολλά άλλα που αδικούν τους εκτοπισθέντες πότε θα επιλυθούν;
Εγώ δηλώνω παρών, προκειμένου να πολεμήσω μέσα απο τη Βουλή για τη δικαίωση των εκτοπισθέντων ,διότι ως εκτοπισθείς γνωρίζω απο πρώτο χέρι τις αδικίες που γίνονται εις βάρος τους.