RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ - ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ


ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 

Το άστατο καιρικό σκηνικό συνεχίστηκε και τις επόμενες ώρες Σαββάτου αλλά και προς πρωινές ώρες Κυριακής αφού ψυχρό μέτωπο θα περάσει πάνω από το νησί μας. Αυτήν την ώρα βρίσκεται δυτικά-βορειοδυτικά της Κύπρου με ανατολική-νοτιοανατολική πορεία προς το νησί μας. Σε αρκετές περιοχές οι βροχές με τις καταιγίδες τοπικά σε παραθαλάσσιες περιοχές μέχρι τις 09:00-10:00 πρωινές ώρες Κυριακής Από τις 10:00 και μετά ακολουθεί βελτίωση με τα φαινόμενα να περιορίζονται αρκετά.
Πίσω από το ψυχρό μέτωπο ακολουθεί ψυχρό ρεύμα αέρα που μετά το πέρας του ψυχρού μετώπου το ψυχρό ρεύμα αέρα φτάνει στην περιοχή μας και να ξεκινήσει να μας επηρεάζει από το απόγευμα Κυριακής με πτώση θερμοκρασίας που θα συνεχιστεί και αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ψυχρός καιρός μέχρι και 20 Ιανουαρίου.
Άρα Κυριακή μεσημέρι και μετά μέχρι Δευτέρα μεσημέρι βελτιωμένος ο καιρός με τα όποια φαινόμενα να είναι αρκετά περιορισμένα. Όμως με βάση τα τελευταία στοιχεία φαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή από τα βορειοδυτικά στο ύψος του Ηνωμένου Βασιλείου να κινείται νοτιοανατολικά να μπαίνει στη Μεσόγειο δυτικά της Ιταλίας και μετά να ακολουθεί ανατολική πορεία. Αν δεν αλλάξει κάτι μας έρχεται ένα δυνατό και σύντομο πέρασμα αλλά έντονο απόγευμα προς βράδυ Δευτέρας 18/1. Ένα πέρασμα διάρκειας 6 ωρών αλλά να υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα και αρκετές βροχές και έντονη χιονόπτωση στα ορεινά που λογικά θα χρειαστεί προσοχή.
Υψόμετρα Χιονόπτωσης:
Κυριακή 16 Ιανουαρίου
Πρωινές ώρες: 1600 μέτρα και πάνω με χιονόστρωση από 1800 μέτρα και πάνω.
Μεσημεριανές και απογευματινές ώρες: 1100 μέτρα και πάνω με χιονόστρωση από 1400 μέτρα και πάνω.
Βραδινές ώρες: 900 μέτρα και πάνω με χιονόστρωση από τα 1200 μέτρα και πάνω.
Τις επόμενες ημέρες από τα 1000 μέτρα και πάνω αν θα ετοιμάζεται για βροχή θα είναι σε μορφή χιονιού.
Κυριακή 17 Ιανουαρίου
Άστατο καιρικό διάστημα μέχρι και πρωινές ώρες ενώ από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε βελτίωση στο καιρικό σκηνικό με τα φαινόμενα να περιορίζονται αρκετά αφού το ψυχρό μέτωπο φεύγει από την περιοχή μας.
Μέγιστες θερμοκρασίες
Εσωτερικό: 16 Βαθμούς
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 17
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 17
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 18
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: 18
Ορεινά: 5-8
Τρόοδος: -1
Ημιορεινά: 12-13
Άνεμος: Ενισχυμένο Δυτικό-Βορειοδυτικό ρεύμα αέρα στα 2 έως 4 μποφόρ και παροδικά μεσημεριανές ώρες έως 5 μποφόρ στο εσωτερικό. Στα παράλια αλλά και ορεινά στα 4 έως 5 και παροδικά έως 6 μποφόρ με ριπές έως 7 μποφόρ.