RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΜΕΤΡΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ


 Παρακολουθώντας και φέτος τον Αύγουστο τα μηναλλάγια μπορώ να πω ότι δεν έμεινα ευχαριστημένος με όσα έχω καταγράψει. Σε σχέση με τις προηγούμενες 2 χρονιές οι διαφορές είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να μην έχω μείνει ενθουσιασμένος για ικανοποιητικές βροχές φέτος. Επίσης μπορώ να πω ούτε για πολλά χιόνια έχω θετικά στοιχεία.

Θα είναι μια χρονιά με πιο λίγες βροχές και χιόνια σε σχέση με τις προηγούμενες 2 χρονιές.
Καθόλου θετική εκτός από αυξημένη υγρασία τις αυγινές ώρες ήταν η ημέρα του Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου που κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις ήταν ελάχιστες και αυτές παρατηρήθηκαν για κάποιες ώρες πάνω στα ορεινά που αυτό προσωπικά με απογοήτευσε.
Ίσως να έχουμε μια νέα υδρολογική χρονιά που θα δυσκολευτούμε να φτάσουμε το 100% της κανονικής και να κλείσει πιο κάτω.

Τους φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβρη-Οκτώβριο και Νοέμβριος κατά διαστήματα βροχές όχι όμως σε μεγάλες ποσότητες και τόπους τόπους. Η θερμοκρασία δεν θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Κυρίως κάτι καλύτερο από θέμα ποσοτήτων βροχής αλλά και σε περισσότερες περιοχές φαίνεται να έχουμε κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών Δεκέμβριο-Ιανουάριο-Φεβρουάριο με τα καλά διαστήματα αξιόλογων βροχών να μην είναι όμως πολλά. Αναμένονται και κάποια χιόνια αυτούς τους μήνες.
Τους ανοιξιάτικους μήνες πιθανόν ο Μάρτιος να είναι με ανέμους, λίγες βροχές ή και χιόνια με κάπως χαμηλές θερμοκρασίες. Οι επόμενοι 2 μήνες Απρίλης και Μάιος θα έχουν βροχές αλλά και πάλι όχι αρκετές.



Από Μάιο αλλά και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινά-ημιορεινά και εσωτερικό που οι καταιγίδες θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις με κατά περιόδους έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ποιος είναι ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Τάσος Ιεροδιακόνου;
Ο Τάσος Ιεροδιακόνου τα τελευταία χρόνια, αξιοποιεί τη μέθοδο την οποία του μεταλαμπάδευσε ο παππούς του και ταυτόχρονα μελετά τα σημάδια της φύσης ώστε να εξάγει τα συμπεράσματά του. Να σημειωθεί πως στις πιο κάτω ημερομηνίες ενδέχεται να υπάρχει μια απόκλιση των +-2 με 3 ημερών.

Κλείνοντας ο Τάσος Ιεροδιακόνου διευκρίνισε «Όλα αυτά αποτελούν μια τάση και όχι πρόβλεψη και ούτε μπορώ να σας εγγυηθώ τίποτα διότι το ρίσκο που υπάρχει σε αυτό που κάνω είναι τεράστιο. Παρόλο του ρίσκου που υπάρχει μου αρέσει να ασχολούμαι με την παράδοση και μαθαίνω και εγώ αυτό το κομμάτι που ονομάζεται Μηναλλάγια ή Ημερομήνια». ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ PRIMETIME