RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ - Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ"

ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ 


Επιστρέφουν οι θερμές αέριες μάζες με την σκόνη-Χαμηλό Βαρομετρικό από δυτικά της Ισπανίας πιθανόν να φέρει 30αρια στην Κύπρο.

Ισχυρός αντικυκλώνας δυτικά της Αγγλίας κατεβάζει ενα ψυχρό έως πολύ ψυχρό αυλώνα από τα βόρεια προς Ιβηρική Χερσόνησο. Δηλαδή θα εκτείνεται από τα βόρεια έως Ισπανία. Ο αντικυκλώνας θα παραμείενι στην θέση που έχει τώρα και δεν αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και έτσι δεν έρχεται κάποιο ψυχρό επεισόδιο ψυχρών αερίων μαζών στην περιοχή μας.
Εμείς τις επόμενες ημέρες θα δεχόμαστε κυρίως θερμές αέριες μάζες με κάποια μικρά διαλειμματάκια.
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά
Χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται στην περιοχή της Λιβύης θα ξεκινήσει να στέλνει θερμές αέριες μάζες από Δευτέρα 30 Μαρτίου με αποκορύφωμα την Τρίτη 31 Μαρτίου.
Με βάση τον άνεμο σε ένα χαμηλό που γυρίζει ανάποδα απο τους δείκτες ενός ρολογιού ευννοεί σε θερμό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα αλλά να σκάβει και σκόνη στην ατμόσφαιρα.
Από Κυριακή βράδυ μέχρι και Τρίτη θα έχουμε σκόνη από Λιβύη που κατά περιόδους θα είναι σε υψηλά ποσοστά.
Το συγκεκριμένο χαμηλό θα ακολουθήσει βορειοανατολική πορεία και από Τρίτη μεσημέρι και μετά το κέντρο του θα βρίσκεται δυτικά-βορειοδυτικά της Κύπρου.
Αναμένεται να φέρει κάποιες βροχές από Τρίτη 31/3 απόγευμα και μετά με Τετάρτη 1/4 αλλά μέχρι στιγμής τοπικά και όχι κάτι ιδιαίτερο.
Θα ευννοήσει και πτώση θερμοκρασίας αφού θα αλλάξει και το ρεύμα αέρα και θα βοηθήσει επίσης να υποχωρήσει και η σκόνη μέχρι Τετάρτη.

Όμως μετά την πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη και την υποχώρηση της σκόνης οι θερμές αέριες μάζες και η σκόνη θα επανέλθουν.
Αυτό θα οφείλεται σε ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό που αύριο Κυριακή θα βρίσκεται δυτικά της Ισπανίας.
Ένα χαμηλό βαρομετρικό που ίσως να ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές της Αμερικής διασχίζει τον Αντλαντικό και μέχρι αύριο θα βρίσκεται δυτικά της Ισπανίας.
Θα συνεχίσει την ανατολική του πορεία προς Μεσόγειο περνώντας από Αλγερία και Τυνησία και αναμένεται να εισέλθει στη Μεσόγειο νότια της Ιταλίας και να παρατηρηθεί πτώση της ατμοσφαιρικής του πίεση και να βαθύνει.

Το συγκεκριμένο χαμηλό θα ανεβάσει αρκετά πιο θερμές αέριες μάζες από Αφρική προς την περιοχή μας με το σενάριο να είναι μέχρι στιγμής να φτάνουμε και τους 30 βαθμούς(ίσως να ξεπεράσουμε) την επόμενη Κυριακή 5 Απριλίου.
Θα σκάψει και σκόνη επίσης από Αλγερία και Λιβύη.
Επειδή το χαμηλό θα κινηθεί από Ιταλία προς Ελλάδα θα είναι σύντομο το ανέβασμα των πολύ θερμών αερίων μαζών αφού μετά από 6/4 θα ακολουθήσει πτώση.

Από Κυριακή 29 Μαρτίου μέχρι και Τρίτη 31 Μαρτίου το μεσημέρι από θέμα βροχών δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο και αξιόλογο. Κάποιες πιθανότητες για παροδικές και διάσπαρτες τοπικές βροχές.
Δευτέρα -Τρίτη σε άνοδο η θερμοκρασία.

Αυτά τα νεότερα και θα σας ενημερώνω καθημερινώς για την εξέλιξη γιατί λογικά θα παρατηρούνται και κάποιες αλλαγές αφού έχουμε να κάνουμε με χαμηλά βαρομετρικά και έτσι η πρόβλεψη κρίνεται από την ακριβή τους πορεία.