RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΚΥΠΡΟΣ - Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ


Την αύξηση του κυβισμού των κρατικών λιμουζίνων εισηγείται με πρόταση νόμου που κατέθεσε
χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, με το επιχείρημα ότι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα οχήματα με κινητήρα 20 αλόγων που καθορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον περί της Παροχής Ορισμένων Ωφελημάτων σε Καθορισμένους Δικαιούχους του Κρατικού Τομέα και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα Νόμο που ψήφισε η Βουλή το 2014, οι κρατικές λιμουζίνες δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 2.000 κυβικά εκατοστά, δηλαδή, τα 20 άλογα, ούτε να ξεπερνούν τα 165 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο (165 gr/km) εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με εξαίρεση τα οχήματα της προεδρικής φρουράς. 



Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργίου στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, «η εν λόγω τροποποίηση κρίνεται αναγκαία καθότι με την ισχύουσα νομοθεσία κρίνεται, ότι δεν εξυπηρετείται ο αρχικός σκοπός για τον οποίο είχαν θεσμοθετηθεί οι σχετικοί περιορισμοί που ήταν η εξοικονόμηση κρατικών πόρων και η προστασία του περιβάλλοντος, αφού λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, οχήματα με υψηλότερο κυβισμό δύναται να έχουν χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από άλλα οχήματα με χαμηλότερο κυβισμό».

Ένα από τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει ο κ. Γεωργίου κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, είναι το ποιος ή ποιοί αποφάνθηκαν ότι οι υφιστάμενοι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τον κυβισμό των κρατικών λιμουζίνων δεν εξυπηρετούν, πλέον, το σκοπό για τον οποίον θεσμοθετήθηκαν μόλις το 2014. Εάν τα παραπάνω αποτελούν και διαπίστωση του υπουργείου Οικονομικών, τότε γιατί δεν κατατέθηκε νομοσχέδιο από την Κυβέρνηση για τροποποίηση του νόμου;

Ένα άλλο, εξίσου σημαντικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί μέσα από τη συζήτηση στη Βουλή, είναι κατά πόσο η αγορά οχημάτων πολυτελείας μεγαλύτερου κυβισμού, δηλαδή, πέραν των 20 αλόγων, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, συνεπάγεται πρόσθετο κόστος για το δημόσιο. Διότι, μπορεί να είναι πιο οικονομικά σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμων, ωστόσο, το κόστος αγοράς των οχημάτων αυτών όπως και το κόστος συντήρησής τους μπορεί να είναι πολύ πιο ψηλό απ’ ό,τι το κόστος αγοράς και συντήρησης οχημάτων με κυβισμό μέχρι 20 αλόγων. philenews 










ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ASSASSINS CREED ODYSSEY - KANTE CLICK ΕΔΩ




ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....