RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε ύφεση είναι πλέον η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 03:18 τα ξημερώματα της Δευτέρας (12.08.2019) στον Υμηττό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Το μεγάλο στοίχημα των ισχυρότατων πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν εδώ και ώρες ήταν να μην περάσει η πυρκαγιά προς το δάσος της Καισαριανής. Μια μάχη που φαίνεται πως κερδήθηκε καθώς πλέον δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για έλεγχο της φωτιάς, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις. Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα. Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Για να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία εμφανίζει τώρα καλύτερη εικόνα, έχουν ριχθεί στη μάχη 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ από τις 06:00 το πρωί, με το πρώτο φως της μέρας, άρχισαν τις ρίψεις πέντε αεροπλάνα, πέντε ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό και δυο ελικόπτερα του στρατού.

Από νωρίς οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονταν στο να μην μπει η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής και εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ισχυρότατων επίγειων δυνάμεων. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο αλλά πολλές αναζωπυρώσεις, είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως τα εναέρια μέσα επιχειρούν συνεχώς για να μην περάσει η φωτιά στο δάσος της Καισαριανής.   newsit 



 

ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)