RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ "ΚΟΛΛΗΣΕ" - ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 42c

Η παρατεταμένη διάρκεια υψηλών θερμοκρασίων αλλά και υγρασίας συνεχίζεται στην περιοχή
μας και Πέμπτη. Το ίδιο σκηνικό θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. Ας μην ξεχνάμε όμως πως διανύουμε τον μήνα Ιούλιο! ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ primetime 

Η περιοχή μας επηρεάζεται από θερμές αέριες μάζες που ήρθαν και δεν λένε να φύγουν για αυτό και οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, φαινόμενο που, ωστόσο, δεν θεωρείται ακραίο για την εποχή.
Ένα πολύ έντονο κύμα ζέστης επηρεάζει την Δυτική και μέρος της Κεντρικής Ευρώπης με θερμοκρασίες πολύ υψηλές, που καθιστούν την κατάσταση πολυ επικίνδυνη. Η περιοχή της Ελλάδας δέχεται ένα δροσερό ρεύμα αέρα με πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Για σημερα Πέμπτη, και συγκεκριμένα τα ξημερώματα θα παρατηρείται τοπικά ομίχλη αλλά και χαμηλή νέφωση σε παράλιες-παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια ενώ μεσημέρι με απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις σε ορεινά και εσωτερικό. Πιο τοπικά και προς νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού.
Ελάχιστες θερμοκρασίες σε πτώση σε εσωτερικό και ορεινά και φτάνει μέχρι τους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και 15 βαθμούς στα ορεινά. Σε παράλιες περιοχές 21-23 βαθμούς.
Μέγιστες 35-39 βαθμούς στο εσωτερικό(εσωτερικό δεν είναι μόνο η Λευκωσία) και 30-34 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 24-29 βαθμούς. Λευκωσία 38-39, Πάφος-Αγία Νάπα-Πρωταράς 30, Λεμεσός 32, Λάρνακα 34 και Τρόοδος 24.


Αυξημένα τα επίπεδα υγρασίας στο 20-30% στο εσωτερικό και 50 έως 70% στα παράλια κατά τις μεσημεριανές ώρες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η αισθητή θερμοκρασία να είναι πιο πάνω από αυτή που αναγράφεται στα θερμόμετρα και τοπικά να φτάνει τους 39-41 βαθμούς αναλόγως περιοχής.
Άνεμοι 1 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημεριανές με απογευματινές ώρες έως 4 μποφόρ σε περιοχές Λάρνακας και Αμμοχώστου και πιο αργά το απόγευμα και σε περιοχές Λεμεσού και εσωτερικού.
Για τις επόμενες ημέρες θερμοκρασιακά 38-40 βαθμούς στο εσωτερικό και 30-34 βαθμούς στα παράλια που Σάββατο και Κυριακή στο εσωτερικό υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικά να ανέβει λίγο και είναι στους 41-42 βαθμούς.
Ηλιοφάνεια με τοπικές ομίχλες και χαμηλή νέφωση προς αυγινές ώρες ενώ μεσημέρι με απόγευμα σε ορεινά και εσωτερικό τοπικές νεφώσεις.
Ενίσχυση ανέμων Σάββατο στα 4-5 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια.



 

ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66   
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)