RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΕΑ ; ΘΥΜΑΤΑ - ΜΑΣ "ΣΤΟΛΙΖΕΙ" ΤΟ BBC

Τον κατάλογο με τις εξαφανισθείσες αλλοδαπές ξεσκονίζει για ακόμα μια φορά η Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να διερευνήσει κατά πόσον υπάρχουν και άλλα θύματα του επονομαζόμενου «Ορέστη», ενώ το θέμα με τις ελλείπουσες θα εγγραφεί προς συζήτηση στη Βουλή. 
 
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι, μέσω του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών της Αστυνομίας, γίνεται προσπάθεια να φανεί ποιες αλλοδαπές έχουν καταγγελθεί ότι έφυγαν από τις εργασίες τους τη χρονική περίοδο που έδρασε ο 35χρονος στρατιωτικός Νίκος Μεταξάς, παρόλο που δεν βρίσκονται στον κατάλογο των ελλειπόντων προσώπων. Όπως μας εξηγήθηκε, δεν σημαίνει ότι όταν ένας εργοδότης αναφέρει στην Υπηρεσία Αλλοδαπών ότι η οικιακή βοηθός του έφυγε από το σπίτι που εργαζόταν, θεωρείται αυτομάτως ως εξαφανισμένη. Τώρα, μετά την αποκάλυψη της δράσης του Ορέστη από το 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, γίνεται επανέλεγχος για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιπτώσεις που ταιριάζουν με το προφίλ των γυναικών-θυμάτων του. Στο θέμα αυτό αναμένεται ότι θα συνδράμουν και οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονται από προχθές στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του αρχηγού Αστυνομίας. 
 
Πάντως, στους ανακριτές υπάρχει η εντύπωση ότι τα συνολικά θύματα του 35χρονου ίλαρχου είναι εφτά, ωστόσο τηρούν κάποιες επιφυλάξεις, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια. Κι αυτό επειδή, στην πρώτη του παραδοχή, ο Μεταξάς είχε ομολογήσει μόνο τρεις φόνους, αυτούς της Μαρί Ρόουζ και της Αριάν Παλάνας, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν στο φρεάτιο του Μιτσερού, καθώς και τον θάνατο της 6χρονης Σιέρα, κόρη της Μαρί. Μετά την ομολογία αυτή είχε αναφέρει στους ανακριτές ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα, ωστόσο υποβαλλόμενος σε νέα ανάκριση έσπασε και ομολόγησε άλλα τέσσερα εγκλήματα, το διπλό που αφορά στη μητέρα και κόρη από τη Ρουμανία, τη γυναίκα από το Νεπάλ και αυτό με θύμα τη Μαρικάρ Βαλτέζ από τις Φιλιππίνες. 
 
Εξάλλου, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο 35χρονος το μόνο που ζήτησε από τους ανακριτές είναι να μη θυματοποιηθούν τα δυο παιδιά του, τα οποία από την πρώτη στιγμή στηρίζονται από το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο ενημερώθηκε από την Αστυνομία.
 
Στο μεταξύ, σε δύο μέτωπα εξελίσσονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών θυμάτων του Ορέστη, την ίδια ώρα που πέντε Βρετανοί εμπειρογνώμονες έπιασαν δουλειά προκειμένου να δώσουν την εμπειρογνωμοσύνη τους στους ανακριτές. Ταυτόχρονα, το θέμα του χειρισμού των ελλειπουσών γυναικών θα εγγραφεί στην Επιτροπή Νομικών για συζήτηση.
 
 
Όπως δήλωσε από το Μιτσερό ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, οι εμπειρογνώμονες που ήρθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν χθες συνάντηση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τους επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας. Στόχος είναι μέσα από την εξειδίκευση να δώσουν βοήθειες στο ανακριτικό έργο, ενώ σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν σφαιρικά, επισκέφθηκαν και τις λίμνες που ο στραγγαλιστής πέταξε τα θύματά του.
 
Αναφορικά με τις έρευνες στις δύο λίμνες, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι ερευνητές έχουν υπόψη τους τις δυσκολίες και τον βαθμό της επικινδυνότητας, αλλά στόχος είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο. Τόνισε επίσης ότι ο ρόλος των ειδικών της Scotland Yard είναι καθαρά συμβουλευτικός, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν θα δουν τον 35χρονο.
 
Πρόσθεσε δε πως από πλευράς ανακριτικής ομάδας, συνεχίζεται η λήψη των καταθέσεων, προκύπτουν νέα στοιχεία, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων. «Δεν τίθεται θέμα να σταματήσουν οι έρευνες, αντιθέτως, λαμβάνονται αποφάσεις στη βάση κάποιων δεδομένων. Υπάρχουν σχεδιασμοί για το πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικές οι έρευνες», ανέφερε μεταξύ άλλων.
 
Παρενθετικά αναφέρεται ότι οι πέντε Βρετανοί ειδικοί (μεταξύ των οποίων και ένας Κύπριος ιατροδικαστής), μετά τη συνάντησή τους με τον αρχηγό Αστυνομίας, μετέβησαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου ο επικεφαλής των ανακρίσεων Ιωάννης Γιωρκάτζιης τούς ανέλυσε τη μαρτυρία που υπάρχει, την πορεία που ακολούθησαν οι έρευνες και τη μέχρι σήμερα κατάληξή τους. Οι ειδικότητες των Βρετανών περιλαμβάνουν ιατροδικαστή, κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και ειδικό εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.


ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΟΝΑΡ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ
 
Στο μεταξύ, τρία σημεία έχουν σηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, καθώς οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για εξιχνίαση των δολοφονιών, που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος. Μετά την τοποθέτηση και τρίτης σημαδούρας, τα μέλη της ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στη λίμνη με τη χρήση βάρκας, έχουν επιστρέψει στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην όχθη.
 
Παράλληλα, έχει ανασυρθεί και η ρομποτική κάμερα που χρησιμοποιείται για να συνδράμει τις έρευνες στον βυθό της λίμνης. Όπως πληροφορούμαστε, επειδή τα νερά παραμένουν θολά, δεν μπορεί να γίνει έρευνα για εντοπισμό και άλλων βαλιτσών, με αποτέλεσμα προς το παρόν να διακοπούν.
 
Έρευνες άρχισαν το πρωί και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο με δύτες και τη χρήση σκάφανδρου, ωστόσο προκρίνεται ότι μόνο από τύχη θα εντοπιστεί οτιδήποτε λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Εκτιμάται ότι μόνο με την έλευση του σόναρ από τις ΗΠΑ το οποίο θα σκανάρει το βυθό και θα εντοπίζει κάθε αντικείμενο, θα υπάρξει αποτέλεσμα. Το σόναρ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το Σάββατο.
 
Ο κατά συρροή δολοφόνος που κρατείται από τις κυπριακές Αρχές, δεν φαίνεται να σχετίζεται με το έγκλημα στα κατεχόμενα με θύμα Βιετναμέζα. Ο τ/κ Τύπος επεχείρησε να διασυνδέσει τον 35χρονο με τη δολοφονία 40χρονης γυναίκας από το Βιετνάμ, που βρέθηκε στα κατεχόμενα στις 6 Ιανουαρίου κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.
 
Για το θέμα, δεν ζητήθηκε η βοήθεια της δικοινοτικής επιτροπής, παρά τις εξ αντιθέτου αναφορές από τα κατεχόμενα. Όπως διαπιστώθηκε, η αιτία θανάτου της 40χρονης είναι οι πολλαπλές μαχαιριές, σε αντίθεση με τον τρόπο δράσης του Ορέστη που στραγγάλιζε όλα τα θύματά του. Σημείωσε ότι το μόνο κοινό στοιχείο που συνδέει τα εγκλήματα του 35χρονου ίλαρχου με αυτό στα κατεχόμενα είναι πως το θύμα είναι αλλοδαπή γυναίκα. Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην υπάρχει διασύνδεση του 35χρονου με το συγκεκριμένο έγκλημα, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται.
 
Στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου
 
Με υπερβολές συνεχίζεται το θέμα του κατά συρροή δολοφόνου στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου, αλλά και των καναλιών.
Το Sky News αφού περιγράφει τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, σχολιάζει ότι οι δολοφονίες «έχουν σοκάρει» το νησί. Προσθέτει επίσης ότι η δράση του κατά συρροή δολοφόνου «έχει εκθέσει τις Αρχές» και κάνει λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» επειδή όλα τα θύματα ήταν αλλοδαπές. Αναφέρεται και στην κριτική που εξαπέλυσε κατά των Αρχών για το θέμα η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.
 
Στις έρευνες και στις ταυτότητες των θυμάτων αναφέρεται η Daily Mirror, όπως και ο Independent, που γράφει ότι υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα του δράστη μπορεί να ανέρχονται έως και σε 30. Ο Independent γράφει πως τα μακάβρια ευρήματα των ερευνών έχουν προκαλέσει «κύματα σοκ στο ηλιόλουστο νησί», καθώς η τελευταία περίπτωση διπλού φόνου είχε καταγραφεί το 1993.
 
Γίνεται και εδώ αναφορά στις κατηγορίες ότι η Αστυνομία δεν ερεύνησε σοβαρά την εξαφάνιση των θυμάτων. Σε απάντηση η Αστυνομία έχει παραπέμψει στο περιοριστικό νομικό πλαίσιο που εμποδίζει π.χ. τη διερεύνηση τηλεφωνικών αρχείων δίχως εισαγγελική εντολή, αναφέρεται.
 
Τέλος, το BBC γράφει επίσης για τις έρευνες και σημειώνει, μεταξύ άλλων, τις καταγγελίες περί διακρίσεων σε βάρος αλλοδαπών κατοίκων της Κύπρου.philenews 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ








ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66 (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ