RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ Για ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες ενώ από νωρίς το μεσημέρι θα αρχίσουν να παρατηρούνται στην ατμόσφαιρα αυξημένες νεφώσεις με το ενδεχόμενο για να πέσουν τοπικές βροχές να κυμαίνεται στο 20-50%. Μέχρι στιγμής στα δυτικά-επαρχία Πάφου και ορεινά και ίσως σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Δεν φαίνεται να έχουμε κάτι ιδιαίτερο από θέμα βροχών.



Ελάχιστες θερμοκρασίες στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και 9-10 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά στους 0 βαθμούς οπου τοπικά αναμένεται παγετός.


Μέγιστες θερμοκρασίες στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και 17-18 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 7-10 βαθμούς και στο Τρόοδος στους 4 βαθμούς.


Άνεμοι βορειοανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα 2-3 μποφόρ.



Για την Τρίτη οι πιθανότητες βροχής τοπικά είναι στο 40-60%  και μπορείτε να δείτε τους πίνακες στο εβδομαδιαίο δελτίο. Οι συγκεκριμένοι πίνακες θα ανανεώνονται καθημερινά. Όταν δεν υπάρχει οργανωμένο σύστημα να μας επηρεάζει οι πιθανότητες βροχής θα παρουσιάζουν αλλαγές.




Πάμε να δούμε κάποια πράγματα γενικά για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου:


Ο Αζορικός αντικυκλώνας που μέχρι και πριν 3-4 ημέρες ήταν σε πολύ ευννοική θέση για εμάς με τις συνεχείς κυκλογεννέσεις και τις πάρα πολλές βροχές σε σημείο που κάποια φράγματα έχουν υπερχειλήση και τους ποταμούς να κατεβαίνουν ορμητικοί τις επόμενες ημέρες δεν φαίνεται να μας ευννοεί ιδιαίτερα. Παίρνουν σειρά άλλες χώρες.


Θα βρίσκεται εκεί στη θέση του στους νήσους Αζόρες δυτικά της Πορτογαλίας στον Αντλαντικό ωκεανό χωρίς να μπορεί να ανηφορίσει βορειότερα λόγω ισχυρών βαρομετρικών χαμηλών που βρίσκονται βόρεια του.


Με τη θέση που θα έχει θα ευννοήσει περισσότερο περιοχές από Αγγλία προς Γαλλία-Γερμανία,Ιταλία και Ελλάδα.


Σε αυτές τις περιοχές θα επικρατήσει ένα πεδίο χαμηλών έως πολύ χαμηλών πιέσεων από βαθύ χαμηλά βαρομετρικά με τον καιρό να είναι ιδιαίτερα άστατος με βροχές-καταιγίδες-χιόνια αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες. Βαθαίνουν αρκετά τα χαμηλά βαρομετρικά και θα χρειαστεί προσοχή στις χώρες που ανάφερα.



Εικόνα 1 παρατηρούμε βαθύ χαμηλό βαρομετρικό περιοχή Ισλανδίας αλλά και χαμηλό περιοχή Ιταλίας. Το


χαμηλό στη κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά(εικόνα 2)θα βαθύνει με το ενδεχόμενο όμως μέχρι Τρίτη βράδυ να εξασθενήσει και να έχουμε νέο χαμηλό νότια της Γαλλίας με τάση να βαθύνει αρκετά-εικόνα 3 


Αυτό το χαμηλό με τα τελευταία στοιχεία έχει την τάση να ακολουθήσει πορεία ανατολική και να εισέλθει στο Αιγαίο -Ελλάδα άρα κοντά σχετικά και σε εμάς μέχρι Σάββατο ή Κυριακή.


Περιμένουμε όμως διότι είναι νωρίς να πω κάτι περισσότερο μέχρι να ξεκαθαρίσει η ακριβής του πορεία. Ελπίζω να μην φέρει και σκόνη στην ατμόσφαιρα από Αφρική.


Με βάση αυτά που φαίνονται για τις επόμενες 5 ημέρες δεν φαίνονται και ιδιαίτερες βροχές από αυτά τα συστήματα και θα δούμε αν το νεο χαμηλό που σας ανάφερα πιο πάνω καταφέρει να κινηθεί προς την περιοχή μας και να έχει καλή δυναμική.



Αύριο Δευτέρα ένα αβαθές χαμηλό από νότια της Ελλάδας θα κινηθεί βορειοανατολικά δυτικά της Κύπρου χωρίς να προσεγγίζει την περιοχή μας όμως δίνω ένα μικρό ποσοστό για πολύ τοπικά φαινόμενα. Δυτικά της Κύπρου προς Ελλάδα θα έχει βροχές.




ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....