RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΚΥΠΡΟΣ - Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Πολύ βελτιωμένο το καιρικό σκηνικό από χθες Τετάρτη με την ηλιοφάνεια να είναι κυρίαρχη αλλα ήλιος με δόντια λόγω του ψυχρού δυτικού-βορειοδυτικού ανέμου. 


Λαμπάδα πρέπει να ανάψουμε του Αζορικού αντικυκλώνα που βρίσκεται στα δυτικά της Ισπανίας στον Αντλαντικό που φέτος έχει πολλά κέφια. Αρκετή η δυναμική του που ανυψώνεται αρκετά βόρεια μέχρι και πιο πάνω από Αγγλία που αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανοίγει διάδρομο καθόδου ψυχρών έως πολύ ψυχρών αερίων μαζών νοτιότερα προς κεντρική και ανατολική Μεσόγειο με συνεχείς κυκλογεννέσεις δηλαδή δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών με αποτέλεσμα να ευννοείται αρκετά η περιοχή μας με εδώ και ενάμιση μήνα με πολλές βροχές έως τώρα.


Αποτέλεσμα όλου αυτού ήταν ο Δεκέμβριος να κλείσει στο 169% της κανονικής και ο Ιανουάριος μέχρι τώρα 9 του μήνα να είναι στο 82% της κανονικής. Μεγάλη και η εισροή νερού και στα φράγματα που ξεπεράσαμε την περσινή εισροή. Μέσα στη σελίδα μου μπορείτε να πατήσετε πάνω στην εικόνα με την πληρότητα φραγμάτων και να τα δείτε όλα αναλυτικά.



Για σήμερα Πέμπτη θα έχουμε μια μικρή και πρόσκαιρη αλλαγή από μετωπική ύφεση σκάφη που θα δώσει τοπικές βροχές μεσημέρι με απόγευμα. Στα ορεινά πάνω από 1500-1600 μέτρα πιθανότητα χιονόπτωσης.

Με τα τελευταία στοιχεία δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο και αξιόλογο με τα φαινόμενα να είναι περιορισμένα και πιθανόν προς δυτικά-νότια και ορεινά.(επαρχία Πάφου-Λεμεσού)


Μέγιστες θερμοκρασίες 14-15 βαθμούς στο εσωτερικό και 15-16 βαθμούς σε παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 5-7 βαθμούς και στο Τρόοδος στον 1 βαθμό. Πολύ χαμηλές οι ελάχιστες θερμοκρασίες με παγετό στα ορεινά-ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό. Στους 0-2 βαθμούς στο εσωτερικό και 4-6 στα παράλια. Έως μείον 9-10 βαθμούς πάνω στο Τρόοδος. Η πιο ψχυρή νύχτα του φετινού χειμώνα.

Παγετός σε ορεινά και ημιορεινά και τοπικά σε εσωτερικό. Μεγάλη προσοχή στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίχτυο λόγω παγετού.


Άνεμοι νοτιάδες στα 3 έως 4 μποφόρ.


Παρασκευή και Σάββατο με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις και μικρή άνοδο στη θερμοκρασία 

και να φτάνουν οι μέγιστες στους 16-17 έως και 18 τοπικά σε εσωτερικό και παράλια ενώ στα ορεινά 3-9 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.  Ψύχρα βραδυνές και αυγινές ώρες με πιθανότητα παγετού στα ορεινά.  

Άνεμοι γυρίζουν σε Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ με παροδικό 5αρι τοπικά σε παράλια.



Η σημερινή μικρή αλλαγή που πιθανόν να μην φέρει και πολλά πράγματα στην Κύπρο πηγάζει από σύστημα χαμηλών πιέσεων-χαμηλό βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Ελλάδα αλλά δεν επισκέφτεται την περιοχή μας και θα κινηθεί βορειοανατολικά-εικόνα 1
Ένα βαθύ χαμηλό βαρομετρικό που θα φέρει σοβαρή επιδείνωση στο καιρικό σκηνικό της Ελλάδας με βροχές-καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά.  Επίσης με ισχυρούς ανέμους στα 7-8 μποφόρ.

Η περιοχή μας επηρεάζεται από υψηλές πιέσεις που λειτουργεί σαν ενα μικρό τείχος για αυτό και δεν αναμένω κάτι ιδιαίτερο.


Ενα νεο χαμηλό βαρομετρικό όμως φαίνεται να δημιουργείται νοτιοδυτικά της Ελλάδας με ανατολική πορεία προς την Κρήτη αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων πρόγνωσης για τι ακριβή πορεία του για αυτό καλό είναι να περιμένω λίγο ακόμα ώστε να σας δώσω πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν θα έχουμε κάτι αξιόλογο από θέμα βροχών Κυριακή προς Δευτέρα. Υπάρχει μια ασάφεια και να ξέρετε το τι καιρό θα κάνει ακριβώς όλα εξαρτώνται από την πορεία και θέση ενός χαμηλού. Υποχωρούν οι υψηλές πιέσεις από Σάββατο λόγω του χαμηλού που θα βρίσκεται στην περιοχή της Κρήτης.

Αυλώνας πολύ ψυχρών αερίων μαζών κατηφορίζει σε κεντρική Μεσόγειο περιοχή Ιταλίας που θα είναι και η αιτία για κυκλογεννέσεις δηλαδή δημιουργία χαμηλών βαρομετρικών στις εκεί περιοχές. Αυτές οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν ανατολικά αλλά θα αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος με αποτέλεσμα κινούμενες ανατολικά προς την περιοχή μας να έρθουν πιο εξασθενησμένες θερμοκρασιακά για αυτό και δεν θα παρατηρηθεί ιδιαίτερη πτώση προς Δευτέρα-εικόνα 4-5

Προς το παρόν επειδή βρισκόμαστε στα νοτιοδυτικά κράσπεδα του αυλώνα αλλά και του χαμηλού βαρομετρικού μαλακώνει ο καιρός τις επόμενες 2-3 ημέρες.




ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ BIONIC ΚΑΝΤΕ ΑΠΛΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SHOWTIME CY ΠΑΝΩ ΨΗΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....