RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ

Η παραδειγματική αθλητική συμπεριφορά του Κύπριου ιστιοπλόου Παναγιώτη Ιορδάνου, ο οποίος παραχώρησε το σκάφος του στον Τούρκο ιστιοπλόο Αλίσιαν Καϊνάρ, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το άλμπουρό του ενώ διεκδικούσε μετάλλιο, απέσπασε τους επαίνους των συμμετεχόντων στη διεθνή διοργάνωση Winter Series 2018», η οποία οργανώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) και το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, και ταυτόχρονα έστειλε δυνατά μηνύματα αθλητικής συμπεριφοράς. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή έλαβε την απόφαση να εισηγηθεί στη διεθνή επιτροπή Fair Play να τιμηθεί ο Κύπριος αθλητής με το ομώνυμο διεθνές βραβείο. Από την πλευρά του, ο Αλισιάν Καϊνάρ, ο οποίος απέσπασε τελικά το χάλκινο μετάλλιο, σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της βοήθειας του Κύπριου συναθλητή του, τού έδωσε δώρο ένα πανί.
 
Τον Κύπριο ιστιοπλόο Παναγιώτη Ιορδάνου βράβευσε ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων του διεθνούς αγώνα ιστιοπλοΐας.
 
Ο υφυπουργός έκανε λόγο για «μια μεγάλη στιγμή του αθλητισμού. Μια στιγμή που υπερβαίνει διαφορές, τεχνητές ή μη τεχνητές, μεγαλύτερες ή μικρότερες», προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που παραδίδει μαθήματα ήθους.
 
Αναρτώντας στο Instagram φωτογραφία από τη στιγμή της βράβευσης του Παναγιώτη Ιορδάνου, ο Βασιλειάδης έγραψε: «Μεγάλες στιγμές του αθλητισμού...».
 
Η άκρως συγκινητική κίνηση του Παναγιώτη Ιορδάνου δεν έμεινε από κανέναν ασχολίαστη. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε και με τους δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι ο αθλητισμός ενώνει. 
 
Ο Παναγιώτης Ιορδάνου αναφέρθηκε στο περιστατικό: «Τελειώσαμε την 5η ιστιοδρομία και πηγαίναμε για την 6η, την τελευταία της ημέρας και βλέπω τον Αλικάν να έχει πρόβλημα με το κατάρτι του, να είναι σπασμένο και να είναι γενικότερα προβληματισμένος. Ήταν μέσα στα μετάλλια και δεν θα μπορούσε να συνεχίσει. Σκέφτηκα επειδή ήμουν και λίγο πίσω στη διοργάνωση να του δώσω το σκάφος μου για να μπορέσει να διεκδικήσει το μετάλλιο».
 
Ο ίδιος στερήθηκε τη συμμετοχή του σε μία κούρσα για να μπορέσει να διεκδικήσει το μετάλλιο ο συναθλητής του και παραδέχτηκε ότι δεν σκέφτηκε τα προβλήματα στις σχέσεις με τη γειτονική χώρα.
 
«Υπάρχουν πολλά προβλήματα που τα βλέπουμε καθημερινά. Όταν, όμως, είμαι στη θάλασσα δεν σκέφτομαι άλλα πράγματα. Αυτός είναι συναθλητής μου και πολύ καλός μου φίλος. Δεν σκέφτηκα ότι είναι Τούρκος. Είναι φίλος μου, μπορεί μάλιστα να μην έχω τόσο καλούς Κύπριους φίλους».
 
Από την πλευρά του, ο Αλίσιαν Καϊνάρ παραδέχτηκε ότι τον ξάφνιασε η κίνηση του Κύπριου πρωταθλητή: «Ήταν μια πολύ ωραία κίνηση, που δεν την περίμενα. Κατάφερα να συμμετάσχω και, με τους βαθμούς που πήρα, κατάφερα να κατακτήσω το μετάλλιο. Αυτή η κίνηση πρέπει να είναι παράδειγμα για τα νέα παιδιά».
 
Στη συνέχεια ο Κύπριος πρωταθλητής παραδέχτηκε ότι το νόημα του αθλητισμού είναι πως ενώνει: «Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού».