RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΩΡΑ ΑΝΟΔΟΣ - ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ & ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Παγετός τις επόμενες ώρες σε ορεινά-ημιορεινά.



ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Μαλακώνει ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Παραμένει ψυχρός όμως βραδυνές προς πρωινές ώρες.
Δεν αναμένεται σύστημα βροχών μέχρι και τις 14 Δεκέμβρη.

Καλησπέρα σας.
Προσοχή χρειάζεται τις επόμενες ώρες λόγω παγετού σε ορεινά και ημιορεινά αφού αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.Από μείον 4 έως 0 βαθμούς περίπου στα ορεινά και γύρω στους 0-1 βαθμούς στα ημιορεινά.Στο εσωτερικό στους 3-5 βαθμούς και 7-10 στα παράλια.
Αρκετά ψυχρός λόγω και ξαστεριάς.

Όμως τις επόμενες ημέρες ο καιρός μαλακώνει τις μεσημεριανές ώρες αφού αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας.Θα παραμένει όμως ψυχρός βραδυνές και πρωινές ώρες.Αντικυκλωνικές συνθήκες θα επικρατούν δηλαδή υψηλές πιέσεις για αυτό και η καλοκαιρία.
Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες έχουν υποχωρήσει από την περιοχή μας μέχρι αύριο.
Πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα παρατηρούνται στα βορειότερα τμήματα της Ευρώπης.
Πολικό βαθύ χαμηλό βαρομετρικό βρίσκεται στις Σκανδιναβικές χώρες και ευννοεί πέραν από το άστατο και χειμωνιάτικο καιρικό σκηνικό σε πολύ ισχυρούς ανεμους 8-10 μποφόρ.
Δυστυχώς για τις επόμενες ημέρες ψυχρές αέριες μάζες και χαμηλά βαρομετρικά θα παρατηρούνται σε αρκετές Ευρωπαικές χώρες με νότια πορεία προς Ιταλία που θα επηρεάζουν και μέρος της Ελλάδας.
Όλο αυτό θα ευννοήσει σε ανάβαση θερμών αερίων μαζών στην περιοχή μας από Δευτέρα με περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας.Το πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία θα εξαρτηθει πόσο νότια θα κατεβούν οι ψυχρές αέριες μάζες αλλά και τα χαμηλά βαρομετρικά και θα περιμένω μέχρι αύριο και θα σας πώ.

Κάτι θα αρχίσει να ετοιμάζεται και για την περιοχή μας μετά τις 15-16 Δεκέμβρη όσο αφορά βροχές-χιόνια και πτώση θερμοκρασίας αλλά ημερομηνίες ακόμα είναι νωρίς
.Περιμένω όμως να αλλάξει και νε ευνοηθούμε και εμείς με διαταραχές και να μπούμε σε καιρικό σκηνικό που αρμόζει για την εποχή.
Όσο αφορά την αυριανή ημέρα Παρασκευή με κυρίως ηλιοφάνεια με μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 18-20 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 19 βαθμούς στα παράλια.
Στα ορεινά στους 7-13 βαθμούς και στους 17-18 σε ημιορεινές περιοχές.
Οι ελάχιστες σε χαμηλά επίπεδα και έγινε αναφορά πιο πάνω.
Άνεμοι 1-2 μποφόρ σε εσωτερικό και ορεινά ενώ στα παράλια στα 2-3 μποφόρ με ριπές μεσημέρι προς απόγευμα στα 4 μποφόρ.
Δυτικοί-βορειοδυτικοί ενώ από επαρχία Λεμεσού έως Αμμοχώστου θα γυρίζουν σε νοτιοδυτικούς.

Σάββατο στο ίδιο καιρικό μοτίβο με μικρή άνοδο θερμοκρασίας ενώ την Κυριακή με αυξημένες νεφώσεις χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή της θερμοκρασίας.'Ανεμοι στα 2-3 μποφόρ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ