RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΕΦΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Ο... ΑΓΙΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΣΑΝ

Λευκωσία: Άμεση έκδοση της Έφης Ηροδότου, του πατέρα της, Ηρόδοτου Ηροδότου (πρώην στρατιωτικού), και της μητέρας της, Νίτσας Ηροδότου, στις κυπριακές Αρχές αποφάσισε χθες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Οι καταζητούμενοι από τις κυπριακές Αρχές για θανατηφόρο δυστύχημα και τα μετέπειτα που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών μετά που εκτελέστηκαν τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψής τους. Η Έφη Ηροδότου φέρεται να ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι δεν γνώριζε πως ήταν καταζητούμενη και ενημερώθηκε σχετικά τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, λέχθηκε στο Δικαστήριο ότι έγιναν επαφές της οικογένειας, μέσω του Γενικού Εισαγγελέα, για να επιστρέψουν στην Κύπρο και να δικαστούν.

Η οικογένεια Ηροδότου προτίμησε τη μία από τις δύο επιλογές που είχε, δηλαδή να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την έκδοσή τους. Είχαν και την επιλογή να μη συγκατατεθούν, οπόταν θα διεξαγόταν ακρόαση και εντός 60 ημερών το Εφετείο θα έπρεπε να είχε αποφασίσει επί του αιτήματος. Τώρα με την επιλογή που έκαναν, θα πρέπει εντός δέκα ημερών να παραδοθούν στις κυπριακές Αρχές. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών και αμέσως να ειδοποιηθούν οι κυπριακές Αρχές για να παραλάβουν τους εκζητούμενους. Το Εφετείο Αθηνών διέταξε όπως οι τρεις παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έκδοσή τους, ενώ η 30χρονη ζήτησε να την εξετάσει γιατρός καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αφτί της.

Νωρίτερα χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει πως η κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις ελληνικές Αρχές για τις οποιεσδήποτε πληροφορίες σε σχέση με τη σύλληψη της καταζητούμενης Έφης Ηροδότου και δύο προσώπων του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Σχετικά με την υπόθεση όσον αφορά την Έφη Ηροδότου, η οποία ήταν καταζητούμενη αναφορικά με θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι υπήρχε πληροφορία από την Ιντερπόλ Λευκωσίας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς και δύο άλλα πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος (γονείς της) βρίσκονταν στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι η πληροφορία αυτή διαβιβάστηκε στις ελληνικές Αρχές.

«Μας είχαν ενημερώσει την Κυριακή 08/01 (οι ελληνικές Αρχές) ότι είχαν εντοπιστεί τόσο η καταζητούμενη όσο και τα δύο πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος» συμπλήρωσε. Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι ελληνικές Αρχές τούς είχαν ενημερώσει ότι τα τρία άτομα είχαν προσαχθεί ενώπιον της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Για την εξέλιξη ενημερώθηκε σχετικά ο Γενικός Εισαγγελέας ώστε ν’ αρχίσει η διαδικασία έκδοσής τους. Ανέφερε, παράλληλα, ότι η σύλληψη της Έφης Ηροδότου αφορά υπόθεση πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος στις 27 Δεκεμβρίου το 2007.

Σημειώνεται πως εναντίον των γονιών της Έφης είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα για τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλημμελήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, επηρεασμό μαρτύρων, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου. Την υπόθεσή τους εξετάζει το ΤΑΕ Αρχηγείου.


 ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΣΑΝ.... 


Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο εντοπισμός τους έγινε, όταν ένα πρόσωπο αναγνώρισε τους γονείς της Έφης, την ώρα που βρίσκονταν σε ξωκκλήσι στη Νέα Ιωνία. Ενημερώθηκε η κυπριακή Αστυνομία που με τη σειρά της ενημέρωσε την Ιντερπόλ Αθηνών. Μετά τη σύλληψη των γονιών της, η 30χρονη κόρη τους παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές.

Η Έφη Ηροδότου είχε κατηγορηθεί για την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος με θύμα τον 17χρονο τότε μοτοσυκλετιστή Αιμίλιο Ιωάννου τον Δεκέμβριο του 2007. Τον Νοέμβριο του 2008 άρχισε η δικαστική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου του 2009. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η κατηγορούμενη απαλλάχθηκε από τις τρεις κατηγορίες, που αφορούσαν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη και την πρόκληση του δυστυχήματος. Βρέθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία εγκατάλειψης της σκηνής του δυστυχήματος και της επιβλήθηκε ποινή δύο μηνών φυλάκισης με αναστολή, καθώς και τρία χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης, ενώ έπρεπε να καταβάλει το ποσό των €120 για έξοδα δικαστηρίου.PHILENEWS ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ