Λευκωσία: Το σύστημα επισήμανσης με χρώματα φωτεινού σηματοδότη στην επισήμανση τροφίμων που προωθεί η ΕΕ θεωρείται απειλή για το παραδοσιακό προϊόν της Κύπρου, το χαλλούμι, καθώς και μια σειρά άλλων παραδοσιακών προϊόντων της Μεσογείου.
Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται το ελαιόλαδο, η φέτα, το φρέσκο γάλα, καθώς και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η προτεινόμενη εφαρμογή ενός συστήματος διατροφικής επισήμανσης μέσω ενός λογότυπου με τη μορφή φωτεινού σηματοδότη, προειδοποιεί τον καταναλωτή για τον κίνδυνο συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών του προϊόντος. Οι συσκευασίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν στις ετικέτες διατροφής τη λεγόμενη χρωματική κωδικοποίηση, με χρώματα όπως το κόκκινο, το πράσινο και το πορτοκαλί. Με τη χρωματική κωδικοποίηση μπορεί να καταλάβει κανείς αν το προϊόν έχει υψηλή, μέση ή χαμηλή ποσότητα λιπαρών, κορεσμένων λιπαρών, σακχάρων και αλατιού. Το κόκκινο σημαίνει υψηλή, το πορτοκαλί σημαίνει μέσο και το πράσινο σημαίνει χαμηλή. philenews.ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ
Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται το ελαιόλαδο, η φέτα, το φρέσκο γάλα, καθώς και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η προτεινόμενη εφαρμογή ενός συστήματος διατροφικής επισήμανσης μέσω ενός λογότυπου με τη μορφή φωτεινού σηματοδότη, προειδοποιεί τον καταναλωτή για τον κίνδυνο συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών του προϊόντος. Οι συσκευασίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν στις ετικέτες διατροφής τη λεγόμενη χρωματική κωδικοποίηση, με χρώματα όπως το κόκκινο, το πράσινο και το πορτοκαλί. Με τη χρωματική κωδικοποίηση μπορεί να καταλάβει κανείς αν το προϊόν έχει υψηλή, μέση ή χαμηλή ποσότητα λιπαρών, κορεσμένων λιπαρών, σακχάρων και αλατιού. Το κόκκινο σημαίνει υψηλή, το πορτοκαλί σημαίνει μέσο και το πράσινο σημαίνει χαμηλή. philenews.ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ