RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ: ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ....

  Κλειστά σχολεία στα ορεινά, «κίτρινη προειδοποίηση» για απόψε εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. H σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι η ψυχρότερη του χρόνου. Ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους επτά βαθμούς στο εσωτερικό.

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα, με το Τμήμα Μετεωρολογίας, να έχει εκδώσει για απόψε «Κίτρινη προειδοποίηση» για τις ορεινές περιοχές, για πιθανούς κινδύνους λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.  Αρκετά σχολεία στα ορεινά παρέμειναν σήμερα κλειστά, ενώ σε άλλα οι μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε για μάθημα, λόγω κλειστών δρόμων.  
Η στάθμη της θερμοκρασίας, που σήμερα κυμαίνεται κατά 7-8 βαθμούς χαμηλότερα της κανονικής για την εποχή, αναμένεται ότι θα αυξηθεί σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Το πρωί της Δευτέρας, η στάθμη του χιονιού στο Τρόοδος έφτανε τα 35 εκατοστά, με την αρμόδια υπηρεσία να κάνει, ωστόσο, λόγο για μικρή πιθανότητα περαιτέρω χιονόπτωσης τις επόμενες ημέρες.  Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, λόγω κακοκαιρίας έμειναν κλειστά τα νηπιαγωγεία σε Πλάτρες, Κυπερούντα, Αγρό, Πελένδρι, Τριμήκληνη και Κάμπο. Επίσης κλειστά παρέμειναν τα δημοτικά σχολεία σε Πλάτρες, Κυπερούντα, Αγρό, Πελένδρι και Κάμπο, καθώς και τα γυμνάσια της Λεμίθου και του Αγρού.  Στα Γυμνάσια Ευρύχους και Ομόδους, τα οποία είναι περιφερειακά, μικρός αριθμός μαθητών δεν προσήλθαν λόγω κλειστών δρόμων.  Όπως, εξάλλου, ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Μάριος Θεοφίλου, δήλωσε  τη Δευτέρα θα υπάρχουν περίοδοι με συννεφιά αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Υπάρχει πιθανότητα για ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά ή και μεμονωμένη ελαφρά βροχή ή χιονόνερο, στις υπόλοιπες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των πεδινών.  Η μέγιστη θερμοκρασία είναι γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και -3 στις ορεινές περιοχές, θερμοκρασίες που είναι αρκετά πιο χαμηλές από τις κανονικές. Οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 15 βαθμούς για το εσωτερικό, 16-17 βαθμοί στα παράλια και 5-6 βαθμοί στα ορεινά.ant1wo LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ