RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: Η ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ - ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ & Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΠΟΡΑ...

Έστω και πολύ τοπικά είχαμε και σήμερα μπόρα μικρής διάρκειας σε ορεινή περιοχή.Κάπως έτσι θα είναι και η αυριανή ημέρα όπου τοπικά και πάλι στα ορεινά δεν αποκλείεται.

Σιγά σιγά όμως όσο περνάνε οι ημέρες οι βροχές θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές(Κυριακή-Δευτέρα) με την θερμοκρασία σε πτώση.Θα μας πλησιάσουν λίγο πιο ψυχρές αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά μας.
Και αύριο Πέμπτη παραμένει το ίδιο καιρικό σκηνικό όπως και τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη.Ψυχρές έως πολύ ψυχρές αέριες μάζες στο δυτικό-βορειοδυτικό-κεντρικό και βόρειο κομμάτι της Ευρώπης με βροχές - καταιγίδες,ενισχυμένους ανέμους αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες.
 

Στο νότιο-νοτιοανατολικό της κομμάτι θερμές αέριες μάζες αλλά από αύριο ανηφορίζουν πιο θερμές σε Ιταλία-Ελλάδα αλλά και σε βαλκανικές χώρες όπου τοπικά σε αυτές τις περιοχές θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.
Λογικό αυτό το καιρικό σκηνικό αφού λόγω των ψυχρών αέριων μαζών αλλά και τα συνεχή χαμηλά βαρομετρικά στη βορειοδυτική Ευρώπη έχουμε συνεχή ροή θερμών αερίων μαζών στη Μεσόγειο.
Όπως φαίνεται παρατηρείται αποκομμένη λίμνη (εγκλωβισμός αερίων μαζών) στην ανώτερη ατμόσφαιρα δυτικά της Κύπρου για αυτό και το θερμό ρεύμα που μας επηρεάζει κάνει αυτή την κίνηση..Ο αέρας στη λίμνη κινείται αντίστροφα με τους δείχτες ενός ρολογιού.

Στην Κύπρο αύριο τις πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια με την πιθανότητα λίγων τοπικών χαμηλών νεφώσεων στα παράλια.
Παραμένει αυξημένη η υγρασία τις αυγινές ώρες από το 70 έως και 80%..
Από το μεσημέρι νεφώσεις θα παρατηρούνται σε ορεινές-ημιορεινές αλλά και εσωτερικού περιοχές. Πιο αυξημένες στα ορεινά όπου και πάλι δεν αποκλείεται έστω και πολύ τοπικά να έχουμε μπόρα μικρής διάρκειας.Παραμένει αυξημένη η υγρασία τις μεσημεριανές ώρες από 50 έως 70%.
Πολύ ασθενείς άνεμοι τις πρωινές ώρες από 0 έως 2 μποφώρ εκτός από τα βόρεια και δυτικά που θα είναι 2-3 μποφώρ.
Σε ενίσχυση από το μεσημέρι και θα είναι στα παράλια στα 3-4 μποφώρ με την πιθανότητα στα πιο νότια να έχουμε και 5 μποφώρ.
Εξασθενούν από πολύ αργά το βράδυ σε εσωτερικό,νοτιοανατολικά-ανατολικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν εξασθενούν και πολύ.

Θερμοκρασία στους 35(36) βαθμούς στη Λευκωσία,στους 29(30) στη Πάφο και στους 31 στη Λεμεσό(33),Λάρνακα(31) και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Στους 25 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 23 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 20 βαθμούς.
Τοπικά θα πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Ασθενής χαμηλή πίεση 1010-1011hpa - ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ