RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...

Πολύ τοπικού χαρακτήρα βροχή σήμερα σε ορεινή περιοχή όπως ήταν αναμενόμενο και πιστεύω είναι η αρχή για την συνέχεια όπου σιγά σιγά θα αυξάνονται οι πιθανότητες για βροχές όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε άλλες περιοχές και πιθανόν μέχρι την Δευτέρα 21/9 οι βροχές θα καλύψουν όλη την Κύπρο.

Όσο αφορά για τις ποσότητες φαίνεται ότι θα είναι καλές στα ορεινά.Για τις υπόλοιπες περιοχές θα δούμε και τις επόμενες ημέρες..Έρχεται και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.
Θα αρχίσει μια μικρή πτώση από Πέμπτη-Παρασκευή αλλά θα πέσει περαιτέρω από το Σάββατο 19/9..


Έρχεται πιο φθινοπωρινό σκηνικό..


Αφήνω την εξέλιξη του καιρού και πάμε να δούμε τι φαίνεται για την αυριανή ημέρα σε Ευρώπη και Κύπρο:
Οι πολύ ψυχρές έως ψυχρές αέριες μάζες συνεχίζουν να επηρεάζουν ακόμα δυτική-βορειοδυτική-κεντρική και βόρεια Ευρώπη όπου και παρατηρούνται βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Το χαμηλό βαρομετρικό παραμένει στην περιοχή της Αγγλίας που συντελεί σε πιο άστατο καιρό.
Στη δική μας περιοχή παραμένουν οι θερμές αέριες μάζες για αυτό και οι θερμοκρασίες είναι πάνω από τις κανονικές όπου και νιώθουμε σχετικά ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία..
Καλοκαιρινό ακόμα το καιρικό σκηνικό μας αλλά ευτυχώς καμία σχέση με ότι περάσαμε την περασμένη εβδομάδα.
Επίσης παρατηρείται στην περιοχή στα δυτικά μας αποκομμένη λίμνη(εγκλωβισμός αερίων μαζών..δεν θα έλεγα ψυχρή) που όπως φαίνεται προκαλεί και κάποια αστάθεια στη ατμόσφαιρα για αυτό και αύριο υπάρχουν κάπως περισσότερες πιθανότητες για μπόρες μικρής διάρκειας σε ορεινές περιοχές της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα τώρα στην Κύπρο με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες με την πιθανότητα λίγων τοπικών χαμηλών νεφώσεων στα βόρεια με αυξημένη την υγρασία από 70 έως και 80% χωρίς να αποκλείεται και λίγο πιο πάνω.
Από το μεσημέρι νεφώσεις θα παρατηρούνται σε ορεινές-ημιορεινές αλλά και εσωτερικού περιοχές με την πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας στα ορεινά.
Τώρα όσο αφορά τα παράλια χωρίς να είμαι απόλυτος πιθανόν λόγω υγρασίας στην ατμόσφαιρα μέσα στη θάλασσα να επηρεαστούν από νεφώσεις προερχόμενες από τα νότια-νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα..
Για αυτό αύριο θα ήθελα την βοήθεια σας από τα παράλια το τι θα φαίνεται μέσα στη θάλασσα και αν όντως παρατηρηθούν νεφώσεις.

Πολύ ασθενείς οι άνεμοι από 1 έως 2 μποφώρ σε εσωτερικό-νότια-νοτιοανατολικά και ανατολικά.Στα βορειοδυτικά ασθενείς 2 με 3 μποφώρ ενώ στα βόρεια και νοτιοδυτικά ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 μποφώρ..Στις περιοχές που θα είναι 3-4 λίγο πριν το μεσημέρι θα πέσουν λίγο τα μποφώρ.
Από το μεσημέρι θα ενισχυθούν γενικώς οι άνεμοι από 2 έως και 4 μποφώρ ενώ στα βόρεια και νοτιοδυτικά θα φτάνει και τα 5 μποφώρ.
Χωρίς ιδιαίτερη εξασθένηση στα βόρεια και δυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν από αργά το βράδυ.

Θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα με σήμερα και θα φτάσει στους 36(37) βαθμούς στη Λευκωσία,στους 30(30) στη Πάφο,στους 32(32) στη Λεμεσό και στους 33(33) στη Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.
Στους 27 βαθμούς στα ημιορεινά και στους 25 στα ορεινά.Στο Τρόοδος στους 23 βαθμούς.
Στη παρένθεση οι σημερινές θερμοκρασίες 15/9/15
Παραμένει σχετικά αυξημένη η υγρασία τις μεσημεριανές ώρες από 40 έως και 70%.
Ασθενής χαμηλή πίεση 1009-1011hpa.ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ