RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΞΕΣΠΑ "ΑΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΘΑ ΖΟΥΣΕ"

 


Για την υπόθεση της δολοφονίας της κόρης του Χριστίνας Καλαϊτζίδου, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ Πρωτοσέλιδο, ο πατέρας της, Χριστόφορος.

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία της Χριστίνας, ο κ. Καλαϊτζίδης βρέθηκε ενώπιον της Βουλής ξεγυμνώνοντας Αρχές και σύστημα.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή, πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση όπου οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας «είχαν πέσει έξω με τον αποκλεισμό της εγκληματικής ενέργειας».


Είναι αίσχος να πάρουν οι γονείς την πρωτοβουλία για να ψάξουν και να βρουν την αληθινή αιτία θανάτου της κόρης τους, τόνισε.

«Δύο χρόνια ταλαιπωρίας, δύο χρόνια αυπνίας, εξάντλησης ψυχολογικά και οικονομικά χωρίς καμία εμπειρία, η έρευνα της αιτίας θανάτου μας οδήγησε στη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε.


Σημείωσε πως ο ίδιος έχει συγκλονιστικά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι οι Αρχές είχαν διαπράξει οι ίδιες έγκλημα, αναφερόμενος στο αρχικό συμπέρασμα ότι η άτυχη Χριστίνα είχε πεθάνει από αναθυμιάσεις.


Με την επιμονή της οικογένειας έγινε κατορθωτή η εκταφή της σορού της Χριστίνας, με τον κ. Καλαϊτζίδη να σημειώνει πως «βρήκαμε τον δολοφόνο της κόρης μας».


«Δεν ήταν δύσκολη για μένα η έρευνα, η δυσκολία ήταν τα εμπόδια των Αρχών που δεν με ακούγανε», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Μετά την έρευνα και τα πορίσματα διαπιστώθηκε ότι ο δολοφόνος της Χριστίνας ήταν ο πρώην σύζυγός της, τον οποίο είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία.

Η Αστυνομία δεν έλαβε σωστά τα μέτρα της ανέφερε ο πατέρας.


«Το παιδί μου δεν παραδόθηκε τόσο εύκολα, είχε παλέψει μαζί του και του είχε αφήσει γρατζουνιές στο πρόσωπό του, σημάδια τα οποία ήταν φανερά. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν οι Αρχές ήταν να πάρουν DNA από τα νύχια της κόρης μου. Τίποτα δεν είχε γίνει», είπε.


Είναι ντροπή και αίσχος γι΄αυτό το κράτος, πρόσθεσε.


Η οικογένεια πλέον μεγαλώνει τα τρία παιδιά της Χριστίνας, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από το κράτος, όπως είπε.


Σημείωσε πως ο πρώην σύζυγός της είχε πάνω από οκτώ εντάλματα σύλληψης εναντίον του, αναφέροντας πως αυτό που τον ενόχλησε ήταν το γεγονός πως υπήρχε εναντίον του ένταλμα σύλληψης και φυλάκισης πέντε μηνών δύο ημέρες πριν τη δολοφονία, ωστόσο, δεν είχε συλληφθεί. Αν τηρούσαν το Νόμο η κόρη μου θα ζούσε, πρόσθεσε. SIGMALIVE