RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ - ΘΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ


 Παράταση στη δημόσια διαβούλευση για το προσχέδιο των περί Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών (Σύστημα Εγγυοδοσίας) Κανονισμών, που προνοεί την εγκατάσταση και λειτουργεία εγγυοδοτικών μηχανών ανακύκλωσης για χωριστή συλλογή αποβλήτων πλαστικής, γυάλινης και μεταλλικής συσκευασίας θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία παγκύπρια, έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος. 


Ο λόγος το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από επηρεαζόμενους φορείς. Το προσχέδιο που τέθηκε στα μέσα Ιουλίου σε δημόσια διαβούλευση, προνοεί ουσιαστικά την εγκαθίδρυση εγγυοδοτικού συστήματος για τις μίας χρήσης πρωτογενείς συσκευασίες ποτών, βάσει του οποίου για τις συσκευασίες αυτές θα καταβάλλεται χρηματικό αντίτιμο από τον αγοραστή το οποίο του επιστρέφεται κατά την τοποθέτηση του αποβλήτου συσκευασίας στη μηχανή με σκοπό τη χωριστή συλλογή και ανακύκλωσή του.  

Μέχρι τώρα, όπως αρμοδίως έχει πληροφορηθεί το politis.com.cy υπάρχουν θετικά σχόλια κυρίως από μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς καθώς και εταιρείες ωστόσο υπάρχουν και κάποια αρνητικά σχόλια και προβληματισμός, από τους άμεσα επηρεαζόμενους που θα έχουν και την ευθύνη εφαρμογής του συστήματος.POLITIS CY