RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΛΠΕΣ


 Αστυνομικά οχήματα θα μετατραπούν σε κινητές κάλπες για σκοπούς άσκησης εκλογικού δικαιώματος από άτομα θετικά στον κορωνοϊό, απομένει μόνο να γίνει γνωστό πόσοι θα θελήσουν να ψηφίσουν.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι θα χρειαστεί περί τους 300 - 400 αστυνομικούς επιπρόσθετα από άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή θεωρεί ότι θα στηθούν περί τις 100-150 κινητές κάλπες παγκυπρίως. Σε κάθε κινητή κάλπη θα υπάρχουν δύο αστυνομικοί, ένας οδηγός και ένας συνοδηγός για σκοπούς ασφάλειας, ενώ στα πίσω καθίσματα θα βρίσκονται ο προεδρεύων του κινητού εκλογικού κέντρου και ο βοηθός του.

Όπως εξηγήθηκε στον «Φ», όσοι θετικοί στον ιό τις τελευταίες 14 ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές επιθυμούν να ψηφίσουν, δηλαδή από τις 15 – 28 Μαΐου θα πρέπει να το δηλώσουν στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι την Παρασκευή 28/5 ώστε να καταρτιστεί πρόγραμμα για κάθε περιοχή. Ο ψηφοφόρος θα καλείται στο κινητό του τηλέφωνο να εξέρχεται της κατοικίας του, να ψηφίζει και να επιστρέφει σ’ αυτήν. Όλοι όσοι θα στελεχώνουν την κινητή κάλπη θα είναι εμβολιασμένοι, είτε θα διαθέτουν SafePass ώστε να μην κινδυνεύουν. Ένα θέμα που εκκρεμεί προς διευκρίνιση είναι ποιος θα κάνει την ταυτοποίηση αυτού που ψηφίζει με τους εκλογικούς καταλόγους, ωστόσο εξυπακούεται ότι είναι έργο των λειτουργών του υπ. Εσωτερικών.

Οι ψηφοφόροι θετικοί στον ιό εκτιμάται ότι θα είναι μερικές χιλιάδες, αφού καθημερινά εντοπίζονται πέραν των 300 κρουσμάτων, είναι όμως άγνωστο ποιοι θα δείξουν ενδιαφέρον για να ψηφίσουν. Όσον αφορά στις στενές επαφές κρουσμάτων, αποφασίστηκε όπως αυτοί θα ψηφίζουν κανονικά με τη λήψη όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων.

Συνολικά θα λειτουργήσουν 1.150 εκλογικά κέντρα παγκύπρια, ενώ μαζί με τις κινητές κάλπες θα ξεπεράσουν τα 1.250. Η Αστυνομία θα επιστρατεύσει πάνω από 2.000 αστυνομικούς ώστε να καλύψει και τα γραφεία των κομμάτων, όπως και τα εκλογικά κέντρα.PHILENEWS