RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ - "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"


Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται ξανά ο κλάδος της εστίασης, εν αναμονή των ανακοινώσεων των νέων μέτρων. Με το σενάριο του lockdown να βρίσκεται ξανά στο τραπέζι, οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής ανησυχούν ιδιαίτερα για τις εξελίξεις που έρχονται.

Σε επικοινωνία του 24Νews με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνο Λεβέντη, μας αναφέρθηκε πως το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown που θα βάλει ξανά λουκέτο στην εστίαση, είναι ένα απευκταίον σενάριο. Όπως υποστήριξε ο κ. Λεβέντης: «Όταν και στο παρελθόν είχαμε καθολικό κλείσιμο των κέντρων αναψυχής, τα κρούσματα ήταν σε άνοδο. Σαν επιχείρημα αυτό μπορούμε να το δεχθούμε μόνο όταν κλείσουν όλα». Εξάλλου, όπως υποστήριξε, υπήρχε η άτυπη συμφωνία ότι εφόσον θα επαναλειτουργούσαν οι χώροι εστίασης δεν θα έκλειναν ξανά, αφού οικονομικά είναι εξαιρετικά επώδυνο. 

«Εαν φθάσουμε στο σενάριο του καθολικού κλεισίματος ή των πρόσθετων περιορισμών που θα καθιστούν τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής μη βιώσιμη, θα πρέπει αδιαπραγμάτευτα να διαβουλευθούμε τον τρόπο των αποζημιώσεων, αρχίζοντας από το τι έχουν σήμερα τα ψύγεία αποθηκευμένα, κάτι που για πολλούς μεταφράζονται σε χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, θεωρούμε ότι δεν χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα αλλά αυστηρότερη εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, τα οποία η πολιτεία δεν κατάφερε να τα επιτηρήσει σωστά με αποτέλεσμα να στοχοποιείται ξανά η εστίαση».

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε επίσης το γεγονός πως από τη στιγμή που όλα είναι ανοικτά δεν μπορεί να στοχοποιείται μόνο ο κλάδος της εστίασης.

«Βλέπουμε ολόκληρη τη δραστηριότητα της ζωής μας να κινείται σε ρυθμούς προ πανδημίας. Σε πολύ μεγάλους χώρους συγκεντρώνονται εκατοντάδες πολίτες ταυτόγχρονα και δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να δείχνει κάποιος με το δάκτυλό του μόνο προς την κατεύθυνση των κέντρων αναψυχής, μιας και η πλειοψηφία εφαρμόζει με αυστηρότητα το πρωτόκολλο, σε αντίθεση με άλλους χώρους».

Αναφερόμενος στη σωρεία λαθών και παραλείψεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από την Κυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης μίλησε και στις περιπτώσεις που πολίτες συγκεντρώνονται είτε για να διαμαρτυρηθούν είτε για να πανηγυρίσουν για την ομάδα τους χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

«Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις διαμαρτυρίες και τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, ωστόσο η Κυβέρνηση για λόγους που η ίδια γνωρίζει επι μήνες τώρα, ανέχεται μια εξόφθαλμη παρανομία που στις πλήστες περιπτώσεις οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται χωρίς να λαμβάνονται προστατευτικά μέτρα από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Εμείς κάναμε μια διαμαρτυρία στα αυτοκίνητά μας, δεν προκαλέσαμε κανέναν. Προχθές βλέπαμε οπαδούς να πανηγυρίζουν, αύριο θα πανηγυρίζουν οπαδοί άλλης ομάδας, άλλοι παραπονούμενοι διαδηλώνουν. Πραγματικά, αυτό κι αν είναι η μέγιστη κολοτούμπα που έκανε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει την εικόνα της όλης κατάστασης» κατέληξε. 24news