RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ


ΑΠΟ ΤΑΣΟ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ -

Τις επόμενες ημέρες ο Αυλώνας που εκτείνεται μέχρι και Ισπανία θα επεκταθεί νοτιότερα προς περιοχές βορειοδυτικής Αφρικής που αυτό σηματοδοτεί την ανάβαση θερμού ρεύματος από Αφρική προς περιοχές Μεσογείου επηρεάζοντας και την Κύπρο. Σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό από Αλγερία που αναμένεται να κινηθεί βορειοανατολικά θα εξέλθει στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα σε περιοχή Ιταλίας. 

Αυτό το χαμηλό όπως φαίνεται με το που εισέρχεται στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου ανατροφοδοτείται και βαθαίνει με το ενδεχόμενο να πάρει μορφή ισχυρού χαμηλού βαρομετρικού με έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές κεντρικής Μεσογείου. Ταυτόχρονα ανεβάζει μαζί του και σκόνη από Αφρική και με βάση το ρεύμα αέρα που γυρίζει ανάποδα από τους δείκτες ενός ρολογιού ανεβάζει από μπροστά του σκόνη και την σπρώχνει προς την Μεσόγειο.

Από το Σάββατο αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα που θα αυξηθεί Κυριακή και Δευτέρα. 

ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ

Θερμό ρεύμα αέρα από το Σάββατο που θα ενταθεί περισσότερο την Κυριακή προς Δευτέρα με περαιτέρω άνοδο θερμοκρασίας και ενδέχεται να φτάσουμε και τους 27 βαθμούς. Το πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία θα εξαρτηθεί από την νεφική κάλυψη με σκόνη στην ατμόσφαιρα αλλα και το ανεμολογικό πεδίο.

Όταν το χαμηλό φτάσει στην Ιταλία μετά θα ακολουθήσει ανατολική πορεία προς Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση όσο αφορά την ατμοσφαιρική του πίεση. Όταν θα φτάσει σε Ελλάδα και θα συνεχίσει την ανατολική του πορεία προς Τουρκία θα σταματήσει και η μεταφορά θερμού ρεύματος αέρα στην περιοχή μας και έτσι από Τρίτη 23/3 αναμένεται σταδιακή υποχώρηση του θερμού ρεύματος αέρα με πτώση θερμοκρασίας που αυτή η πτώση θα συνεχιστεί και κατά την διάρκεια του τριημέρου της 25 Μαρτίου. 

Από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή 23-26 Μαρτίου υπάρχει ενδεχόμενο τοπικών βροχών κατά περιόδους.