RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΦΟ


 Προτάσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς και της Επαρχίας Πάφου, κάνει ο υποψήφιος Βουλευτής Πάφου, Βαγγέλης Στυλιανού.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ήρθε η ώρα για πιο αποφασιστικές πολιτικές παρεμβάσεις, που μέσω της δημιουργικής συζήτησης, της παρουσίασης νέων προτάσεων και πρωτοβουλιών να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της Πάφου μας.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ – ΠΑΦΟΥ

Ο περιβόητος δρόμος βρίσκεται ακόμη στον αέρα και κανείς δεν δίνει σαφής απάντηση.
Ζητούμε όπως άμεσα χωρίς καθυστέρηση να ξεκινήσει η Α φάση του έργου εντός του 2021 όπως ήταν προγραμματισμένο. Απαίτηση μας όμως είναι το έργο να μην σταματήσει στην Α φάση αλλά να ολοκληρωθεί και η Β φάση και ο δρόμος επιτέλους να φτάσει μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς.
Πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι η καθυστέρηση και η αναβολή του έργου δεν είναι πλέον ούτε ανεχτή ούτε και διαπραγματεύσιμη. Επιβάλλεται όπως αύριο ξεκινήσει το έργο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η οικονομία μας έπειτα και από την πανδημία και τις επιπτώσεις της δέχεται για ακόμη μία φορά ένα βαρύ πλήγμα.
Επομένως πρέπει να δοθούν νέα οικονομικά κίνητρα που να επιτρέπουν χαλαρώσεις στην ανάπτυξη νέων τουριστικών και βιομηχανικών μονάδων αλλά και για επανεκκίνηση των υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων .
Να ενθαρρυνθούν οι νέοι να παραμείνουν στον τόπο τους και να καταφέρουν να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά. Οι νέοι πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά από το κράτος και να τους δοθεί η οικονομική βοήθεια για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης χωρίς να φοβούνται για το αύριο. Πρέπει να τους εξασφαλίσει το μέλλον τους και να σταθεί αρωγός στα πρώτα τους βήματα.
Επιπλέον πρέπει να δοθούν νέα κίνητρα και χαλαρώσεις σε επιχειρηματίες για να επενδύσουν στον τόπο μας, μακριά βέβαια από φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς που όλοι γίναμε μάρτυρες. Αλλά στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας να κάνουμε τους ξένους επενδυτές να μας εμπιστευτούν ξανά και να επενδύσουν.
Σημειώνουμε εδώ ότι Επαρχία Πάφου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό οικονομικά από τον τουρισμό και θα μπορούσε τα κίνητρά να είναι πιο χαλαρά και διαφορετικά από άλλες πόλεις. Η επαρχία μας ενδείκνυται για ανάπτυξη σεβόμενη πάντα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Η στήριξη των γεωργών επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε και η ώθηση των νέων στην γεωργία θα έπρεπε να είναι στόχος για την κυβέρνηση.
Τώρα που υπάρχει κορεσμός σε πολλά επαγγέλματα θα μπορούσαμε να δώσουμε νέα κίνητρα στους νέους μας για να ασχοληθούν με τη γεωργία.
Εάν δινόταν η κατάλληλη οικονομική στήριξη στους νέους για την ενασχόληση τους με τον πρωτογενή τομέα θα καταφέρναμε να εξάγουμε τα προϊόντα μας και στις ξένες ανταγωνιστικές αγορές.

Επίσης λόγο της Πανδημίας πρέπει να στηριχθούν άμεσα οικονομικά όλες οι κατηγορίες γεωργών για τη σοβαρή μείωση των εσόδων τους.

Βαγγέλης Στυλιανού
Πρόεδρος Κ.Σ. Πωμού
Υποψήφιος Βουλευτής
ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις
Πάφου taxidromos24