RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΤΟ ΕΛΑΜ, ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΙ GAY & Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ


Ο Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου δεν μασάει τα λόγια του. Σε μία άκρως αποκαλυπτική και αποκλειστική συνέντευξη στο ShowTime cy μιλάει για όλα. Για το ΕΛΑΜ, τους στόχους του στις επερχόμενες εκλογές, τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τους ομοφυλόφιλους αλλά και για τον ερχομό του πρώτου του μωρού με την γνωστή τραγουδίστρια Εύα Κυριάκου Χρίστου.
Τι απαντάει σε όσους "χαρακτηρίζουν" το κόμμα ΕΛΑΜ «φασιστικό», «ακραίο» και "ρατσιστικό"και ποια η άποψη του για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SHOWTIME CY -

Ερωτήσεις που άλλοι δεν θα τολμούσαν ποτέ, το ShowTime Cy τις έκανε και ο Χρίστος Χρίστου απάντησε με πάσα ειλικρίνεια
 
1. Χρίστο, με ποια προοπτική θα βρεθείτε τον Μάιο στις βουλευτικές εκλογές; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Ποια τα δυνατά σας χαρτιά σε ότι αφορά τους υποψήφιους του ΕΛΑΜ;
 
Το ΕΛΑΜ κατέρχεται στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με στόχο να βρεθεί ενισχυμένο στο επόμενο Κοινοβούλιο. Το 2016 είχαμε θέσει ως στόχο την απόκτηση θεσμικού ρόλου, και το πετύχαμε. Σήμερα σκοπός μας είναι να αποκτήσουμε ρυθμιστικό ρόλο ώστε να πετύχουμε την αλλαγή σε όσα εμείς θεωρούμε ως κακώς κείμενα. Θεωρώ ότι αυτό είναι εφικτό, ιδιαίτερα όταν το ΕΛΑΜ αποτελεί το μοναδικό πολιτικό σχηματισμό που σε κάθε εκλογική διαδικασία, ανεξαρτήτου αποχής, αυξάνει τόσο το ποσοστό του, όσο και τον απόλυτο αριθμό ψήφων του.
 
Το δυνατό χαρτί όσον αφορά τους υποψηφίους του ΕΛΑΜ, είναι ότι πρόκειται στη συντριπτική τους πλειοψηφία για νέους ανθρώπους, χωρίς βαρίδια του παρελθόντος, χωρίς να εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή ζητήματα διαφθοράς. Είναι απλά πολίτες που θέλουν η Κύπρος να χαράξει μία διαφορετική πορεία που θα διεκδικεί όσα της ανήκουν και θα συμπεριφέρεται με σεβασμό στο λαό της.
 
2. Σε αυτούς που είναι επιφυλακτικοί στο να ψηφίσουν Ε.ΛΑ.Μ, οι οποίοι ενδεχομένως προέρχονται από διαφορετικούς κοματικούς χώρους, τι θα απαντούσατε;
 
Κανένας πολίτης δεν έχει λόγο να φοβάται το ΕΛΑΜ. Το μόνο που απειλούμε είναι το παλαιοκομματικό κατεστημένο το οποίο θεωρεί ότι έχει απλώσει τις ρίζες του σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής. Άνθρωποι από όλους τους κομματικούς χώρους επιλέγουν το ΕΛΑΜ και αυτή η ψήφος είναι απόλυτα συνειδητή. Ένας πολίτης ο οποίος νοιώθει προδομένος από άτομα που ακολουθούσε και πίστευε για δεκαετίες, είναι λογικό να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε κάτι νέο. Αυτό που μπορούμε εμείς να υποσχεθούμε είναι πως όσοι μας τιμήσουν με τη ψήφο τους, θα τους τιμήσουμε και εμείς με τις πράξεις μας.
 
Άλλωστε στα 5 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας μας έχουμε αποδείξει ότι βρισκόμαστε με πράξεις δίπλα στους συμπατριώτες μας.
 
3. Πολλοί λένε πως η κύρια «πηγή» άντλησης ψηφοφόρων σας προέρχεται από τον ΔΗ.ΣΥ. Συμφωνείτε;
 
Σε ένα μεγάλο βαθμό οι ψηφοφόροι μας όντως προέρχονται από την ευρύτερη λαϊκή δεξιά και αυτό γίνεται γιατί κυρίως η ηγεσία του έχει απομακρυνθεί πλήρως από τη βάση του κόμματος και διέγραψε την εθνικόφρονη ταυτότητα που είχε για δεκαετίες.
 Ψηφοφόροι μας όμως προέρχονται από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς. Το ΕΛΑΜ έχει ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις και αυτό το εκτιμούν ιδιαίτερα οι πολίτες. Δεν περιοριζόμαστε στα στενά όρια της δεξιάς και της αριστεράς, αλλά θεωρούμε πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν να στεγαστούν κάτω από μία στέγη, αρκεί αυτή να τους εκφράζει.

4. Θεωρείτε πως ακόμη κι αν κάποιος ήταν στο παρελθόν ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ, μπορεί να έχει σήμερα θέση στο Ε.ΛΑ.Μ;
Υπάρχουν όχι απλά άτομα που προήλθαν από το ΑΚΕΛ και είναι ψηφοφόροι μας, αλλά και στελέχη. Ο λόγος είναι απλός. Το ΑΚΕΛ για δεκαετίες είχε πετύχει να παρουσιαστεί ως κόμμα το οποίο υπερασπίζεται τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα. Στην πραγματικότητα όμως η διακυβέρνηση Χριστόφια και η ανύπαρκτη αντιπολίτευση στη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, έδειξαν και το πραγματικό πρόσωπο του ΑΚΕΛ.
Το ΕΛΑΜ στα 13 χρόνια παρουσίας του στην πολιτική σκηνή του τόπου έχει υπερασπιστεί σε πολλές περιπτώσεις τους αδικημένους αυτής της χώρας. Καταθέσαμε προτάσεις στο Κοινοβούλιο που αφορούν τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, όσους πιέζονται από το Τραπεζικό σύστημα και γενικότερα για διάφορα κοινωνικά ζητήματα που η Πολιτεία τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε ασχοληθεί.
Επίσης, διοργανώσαμε διανομές τροφίμων, σχολικών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε συμπατριώτες μας που το είχαν ανάγκη και οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η οικονομία της Κύπρου τους οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.

5. Με ποιο από τα σημερινά κυπριακά κόμματα θεωρείτε πως υπάρχουν περισσότερες προοπτικές συνεργασίας στο μέλλον;
Ως ΕΛΑΜ αποδείξαμε μέσα από το Κοινοβούλιο ότι δεν έχουμε καμία ηθική αναστολή να υποστηρίξουμε προτάσεις που προέρχονται από οποιοδήποτε κόμμα. Δεν θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε οργανική συνεργασία με τα υφιστάμενα κόμματα που εμπλέκονται σε ζητήματα πολιτικής διαφθοράς. Για μας αποτελεί βασική γραμμή ο κάθε άνθρωπος ή οργανωμένο σύνολο που συνεργαζόμαστε, εκτός από το να συμφωνεί με τις πολιτικές μας θέσεις, να μην είναι εμπλεκόμενος σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.


 
6. Τι απαντάτε σε όσους "χαρακτηρίζουν" το κόμμα σας «φασιστικό», «ακραίο», «ακροδεξιό», «ρατσιστικό»;

Απαντάμε ότι εκεί που τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζει ο λαϊκισμός. Κανείς δεν μπορεί να προσάψει στο ΕΛΑΜ ότι φέρει ευθύνη για τα τραγικά αδιέξοδα που οδηγείται το Κυπριακό, δεν είμαστε υπεύθυνοι για τους μεγάλους αριθμούς παράνομων μεταναστών και την εγκληματικότητα, ούτε για τα προβλήματα της οικονομίας. Έτσι προσπαθούν με διάφορα ανυπόστατα επίθετα να τρομάξουν τους πολίτες και να τους κρατήσουμε μακριά από την Παράταξή μας.
Δυστυχώς, για αυτούς όμως ο κόσμος της Κύπρου έχει γνωρίσει το ΕΛΑΜ στους δρόμους και στο κοινοβούλιο και εμπιστεύεται μέρα με την ημέρα περισσότερο την Παράταξή μας.

7. Γιατί, πιστεύετε πως η εκλογική δύναμη των εθνικιστικών κομμάτων, όπως είναι το ΕΛΑΜ, αυξάνεται συνεχώς στην Ευρώπη;
Η πολιτική της παγκοσμιοποίησης που έχουν ακολουθήσει οι διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φέρνει τη διάλυση των εθνικών οικονομιών, του χαρακτήρα, της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας του κάθε έθνους, τις ρίζες αλλά και η αθρόα παράνομη μετανάστευση έχουν εξωτερικεύσει τα πατριωτικά αντανακλαστικά των πολιτών της Ευρώπης με αποτέλεσμα να στρέφονται στην υποστήριξη εθνικιστικών/πατριωτικών κομμάτων, με απώτερο σκοπό να αναδείξουν και πάλι τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Κράτους τους.

8. Αρκετοί, πολλές φορές, χαρακτηρίζουν το Ε.ΛΑ.Μ «εξωσυστηματικό κόμμα». Πώς εννοείτε εσείς, σήμερα, τον όρο;
Το ΕΛΑΜ είναι εξωσυστημικό κόμμα. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που δεν θα δείτε στελέχη του σε λίστες διορισμού ημικρατικών οργανισμών ή στις λίστες διαγραφής δανείων. Τα στελέχη μας δεν ανήκαν στο παρελθόν κάπου αλλού και απλά διαφώνησαν. Είμαστε νέοι άνθρωποι που μπήκαμε στην πολιτική σκηνή με στόχο να απαλλάξουμε τον τόπο μας από τα κατεστημένα.
 
Βρισκόμαστε απέναντι σε ένα σύστημα που για δεκαετίες λειτουργεί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
 
9. Αισθάνεστε συχνά κάπως το «μαύρο πρόβατο» της πολιτικής στην Κύπρο; Αν ναι πως μπορεί να το ανατρέψετε αυτό;

Καταρχάς δεν μπήκαμε στην πολιτική για να αναπτύξουμε δημόσιες σχέσεις ή να κάνουμε φιλίες. Έχουμε σκοπό να παραμείνουμε πιστοί στις προγραμματικές μας θέσεις και στις αρχές μας. Έχουμε επίσης αποδείξει ότι δεν είμαστε τα τέρατα που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι παρουσιάζουν, αλλά ένα πολιτικό κόμμα με στρατηγική και όραμα για το μέλλον της Κύπρου. Ως εκ τούτου η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος μας αρκεί για να θεωρούμε ότι δεν είμαστε το «μαύρο πρόβατο» στη συνείδηση των πολιτών.

10. Τα media πιστεύετε πως σας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, όπως άλλα κόμματα;
Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν δεν ήταν εύκολο να έχουμε ιδιαίτερη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να γίνονται αναφορές σε εμάς, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα του αντιλόγου.
Με την πάροδο του χρόνου όμως και την απόκτηση θεσμικού ρόλου πέτυχαμε να έχουμε συχνές παρουσίες στα media και να προβάλουμε με αυτό τον τρόπο τις διάφορες θέσεις, προτάσεις και δραστηριότητες του ΕΛΑΜ.

11. Αντίστοιχα, θα δεχόσασταν ως μέλη του κόμματος σας ανθρώπους που είναι gay, τρανσέξουαλ ή κάποιος ξένος με κυπριακή υποκοότητα;
Οποιοσδήποτε άνθρωπος συμφωνεί με τις θέσεις του ΕΛΑΜ και ακολουθεί τις υποχρεώσεις που έχει το κάθε μέλος του κόμματος μας μπορεί να εγγραφεί και στα μητρώα μας.

12. Τι πιστεύετε για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια; Ποια η άποψη σου ;

Καταρχάς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να πράττει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή. Αυτό είναι το ένα. Όσον αφορά όμως την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, μας βρίσκει αντίθετους. Η Κύπρος αποτελεί μία ορθόδοξη χριστιανική χώρα και οφείλουμε να σεβαστούμε τους κανόνες της πίστης μας και της φύσης. Για εμάς ο θεσμός της Οικογένειας είναι ιερός, τα τελευταία χρόνια δέχεται πόλεμο από τους υπερασπιστές της παγκοσμιοποίησης και οφείλουμε να την υπερασπιστούμε.

13. Θεωρείτε τον εαυτό σας καλό Χριστιανό; Πώς το εκφράζετε αυτό;

Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, όπως η μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι σωστό, και ούτε θα το πράξω, να εμπορεύουμαι την Πίστη μας και το Θεό για αλίευση ψήφων. Θεωρώ ότι η Πίστη είναι κάτι πολύ προσωπικό και όχι πεδίο για να περηφανεύεται κάποιος.
Στον πολιτικό τομέα όμως έχουμε άποψη ότι η Εκκλησία οφείλει και πρέπει να έχει λόγο και ρόλο στα τεκταινόμενα της Πολιτείας, ειδικότερα όσον αφορά την Παιδεία και το Εθνικό θέμα.

14. Με όλα αυτά τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Κύπριος ψηφοφόρος πιστεύουμε πως θα "αντισταθεί" να πάει να ψηφίσει. Ποιο σκάνδαλο σας σόκαρε περισσότερο τους τελευταίους μήνες, γιατί και πως μπορεί ο κόσμος να εμπιστευτεί πλέον τους πολιτικούς;

Κατά την πεντάχρονη παρουσία μας στη Βουλή, είναι αλήθεια πως έχουν αποκαλυφθεί αρκετά σκάνδαλα. Κοινός παρονομαστής όλων, είναι η εμπλοκή των ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ σε αυτά. Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα για εμένα είναι το σκάνδαλο του Συνεργατισμού που έφερε χιλιάδες πολίτες σε τραγικό σημείο, η λίστα Γιωρκάτζη καθώς και ένα σημείο το οποίο σήμερα ελάχιστοι αγγίζουν και αφορά τις διαγραφές δανείων πολιτικών προσώπων.
 Όσον αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι λογικό να έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτό όμως που θα πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι η διαφθορά δεν είναι μία γενική κατάσταση αλλά έχει όνομα και κομματική ταυτότητα. Εμείς λέμε και αποδεικνύουμε στους πολίτες, ότι δεν είναι όλα τα κόμματα διεφθαρμένα. Τους καλούμε να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και να είναι βέβαιοι πως όπως κρατήσαμε καθαρά τα χέρια μας τα τελευταία 13 χρόνια, το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον.

15. Και κάτι τελευταίο, πιο προσωπικό, πώς είναι αυτή η περίοδος για σας με τον ερχομό του πρώτου σας παιδιού στην οικογένεια; Θα θέλατε και δεύτερο μωρό με την Εύα στο προσεχές μέλλον;


Είναι η μεγαλύτερη ευτυχία που μπορεί να νοιώσει ο κάθε γονιός. Ενώνει σε μεγαλύτερο βαθμό και προσθέτει ένα ακόμα σοβαρό λόγο να αγωνιστεί για ένα καλύτερο μέλλον.
Τόσο η Εύα, όσο και εγώ νοιώθουμε πραγματικά ευγνώμονες που έχουμε αυτό το παιδί στην αγκαλιά μας.
Όσον αφορά το δεύτερο παιδί αυτό θα είναι ευλογία Θεού, όποτε και αν έρθει θα το δεχτούμε με μεγάλη χαρά.