RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ - ΜΙΑ ΜΑΧΙΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ & ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ "ΜΑΧΗ" ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Στέλλα Κόκκινου Γεωργιάδου. Από την μάχιμη δημοσιογραφία, στον αθλητισμό και από εκεί υποήφια βουλευτής με το κόμμα του ΕΛΑΜ.

Στόχος της αν καταφέρει να βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής είναι η κοινωνία και τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει. Και πιστέψτε με δεν είναι λίγα... Ας αφήσουμε την ίδια να μας τα πει σε μία συνέντευξη - συζήτηση στο ShowTime Cy


 Σε καλωσορίζω Στέλλα στην ιστοσελίδα μας. Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεις να μας ξαφνιάζεις με τις αλλαγές που κάνεις στη ζωή σου.  ‘Ήσουν για χρόνια δημοσιογράφος , ακολούθως αφοσιώθηκες στην τοξοβολία και τώρα κατεβαίνεις υποψήφια για τις βουλευτικές εκλογές. Πως προέκυψε αυτό; Πως και πήρες τέτοια απόφαση; 

Με τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση σας να μου αφιερώσετε χρόνο. Ομολογώ πως ήταν μία δύσκολη απόφαση το να συμμετέχω τόσο ενεργά στα κοινά. Πάντα με απασχολούσαν τα προβλήματα της κοινωνίας ωστόσο άλλο να τα καλύπτεις σε ένα ρεπορτάζ και άλλο να εξαρτώνται από εσένα άνθρωποι. Πήρα την απόφαση μετά και από έντονη παρακίνηση από τους στενούς μου ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν σε εμένα και θεωρούν ότι μπορώ να προσφέρω στην κοινωνία. Ουσιαστικά δύο ήταν τα επιχειρήματα τους. Από την μία ξέρω πολύ καλά πως λειτουργεί η βουλή μέσα από την πολυετή κάλυψη του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, και από την άλλη έχω ζήσει τα προβλήματα σχεδόν όλων των ομάδων του πληθυσμού μέσα από τα ρεπορτάζ μου.
Πριν ξεκινήσω να ασχολούμαι με το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ ήμουν για χρόνια μάχιμη δημοσιογράφος, δηλαδή πήγαινα επί τόπου στα διάφορα περιστατικά και μιλούσα με τον κόσμο, άκουγα τα προβλήματα τους ώστε να μπορέσω να τα μεταφέρω κυρίως στην τηλεόραση.  
Είναι πολύ διαφορετικό να σου λένε για παράδειγμα πως η θεομηνία έπληξε την σοδιά από το να βλέπεις εσύ ο ίδιος πως καταστρέφεται ένα φυτό από το χαλάζι. Όταν το δεις από κοντά, νιώθεις τον πόνο του παραγωγού και τον συμμερίζεσαι.

Γιατί η επιλογή του ΕΛΑΜ και όχι κάποιο άλλο κόμμα;

Γιατί το ΕΛΑΜ είναι το μόνο καθαρό κόμμα. Δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα και διαφθορά. Όταν στοχεύεις στην προσφορά προς το σύνολο δεν μπορείς από την άλλη να καταχράσαι τους δημόσιους πόρους και να επωφελείσαι λόγω θέσης. Είναι μεγάλη κοροϊδία προς την κοινωνία να λες θέλεις να βοηθήσεις στην επίλυση των προβλημάτων της και από την άλλη να δημιουργείς ο ίδιος το πρόβλημα.

Εάν εκλεγείς ποιος θα ήθελες να είναι ο ρόλος σου στη Βουλή;

Στόχος μου θα ήταν η επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες συμπολίτες μας βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Εκατοντάδες επιχειρήσεις πιθανόν να μην ξανανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος επιβίωσης όλων αυτών των ανθρώπων. Τα επιδόματα είναι προσωρινή λύση, θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ίσως θα πρέπει να μελετήσουμε το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της ελαφριάς βιομηχανίας που είχαμε πριν την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί το μόνο εισόδημα της Κύπρου να είναι ο τουρισμός. Η πανδημία μας απέδειξε πως θα πρέπει να βρούμε και άλλες πυγές εσόδων.
Χρειαζόμαστε όραμα μακροπρόθεσμο, μέχρι σήμερα βλέπαμε κοντόφθαλμα και γι’αυτό με το που χάσαμε τον τουρισμό μας έπιασε πανικός. Τα νέα παιδιά βλέπουν το μέλλον τους να διαγράφεται δυσοίωνο

.
Θα πρέπει να έχουμε πιο κοινωνικό πρόσωπο. Δεκάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρειάζονται βοήθεια. Είναι οι ΑΜΕΑ οι τυφλοί, άτομα με αυτισμό, δεν μπορείς να κλείνεις σε ψυχιατρικές κλινικές άτομα με ιδικές ανάγκες.
Πρέπει να υπάρξει πιο δίκαιη κατανομή στις συντάξεις, να αρθεί η αδικία αποκοπής του 12% σε όσους αφυπηρετούν στα 63.
Θα πρέπει να δούμε ξανά το θέμα του ΓΕΣΥ, δεν μπορούν να μπαίνουν περιορισμοί στους γιατρούς στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Θα πρέπει να δούμε πως να μειώσουμε την φορολογία στα καύσιμα που ανέρχεται στα 70σεντ ανά λίτρο και πιστέψετε με υπάρχει τρόπος ο οποίος δεν είναι αντισυνταγματικός.
Οι εκποιήσεις είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της κοινωνίας και θα πρέπει η Βουλή να το δει πιο θερμά.
Το ξεπούλημα των ελληνοκυπριακών περιουσιών στην λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων θεωρώ ότι είναι απαράδεχτο, θα πρέπει το κράτος να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους που ακόμα κρατιούνται ώστε να σταματήσει η αλλοίωση του ποσοστού ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα.
Ο κανονισμός της πράσινης γραμμής είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, έρχονται από τα κατεχόμενα προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης και πολλές φορές με πολύ ψηλά ποσοστά φυτοφαρμάκων.
Οικολογικά θέματα, θέματα που αφορούν τα ζώα καθώς και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους. Δημιουργία αστυνομίας των ζώων.  Το θέμα της ανακύκλωσης. Τι και πόσο σωστές υποδομές υπάρχουν στην Κύπρο

.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στον αναπνευστήρα με εκατοντάδες χιλιάδες χρέη, πόσο ακόμα θα αντέξουν;
Είναι πολλές οι ομάδες πληθυσμού που θα πρέπει να εξετάσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα τους είναι οι ορεινές περιοχές, οι νοσηλευτές, οι ΣΥΟΠ, οι τουριστικές περιοχές, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μονογονιοί, δανειολήπτες και οι εγγυητές τους, οι άνεργοι και πολλοί άλλοι.  
Ο πολιτισμός είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα. Η Κύπρος χρειάζεται περισσότερα θέατρα, παραστάσεις, συναυλίες, πρέπει να μάθουμε την ιστορία μας. Δυστυχώς η νέα γενιά δεν γνωρίζει την ιστορία του τόπου μας και του Ελληνισμού.
Το επίπεδο της παιδείας μας θα πρέπει να αναβαθμιστεί.

Είσαι ενεργή αθλήτρια και όπως ξέρω με ψηλές επιδόσεις. Αυτό πως επηρεάζει την υποψηφιότητα σου; Είσαι η πρωταθλήτρια Κύπρου στο σύνθετο τόξο γυναικών και έχεις εκπροσωπήσει την Κύπρο σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες.

Καθόλου θα έλεγα, απεναντίας ο αθλητισμός είναι μία από τις μεγάλες μου αγάπες και αυτό είναι ένα δυνατό κίνητρο για να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Την τοξοβολία, αν αυτό με ρωτάς, δεν πρόκειται να την αφήσω.
Έχω προτάσεις και εισηγήσεις να κάνω ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο των αθλητών μας και όλοι ως κοινωνία και ως βουλή να έρθουμε πιο κοντά όχι μόνο στους αθλητές αλλά και στον αθλητισμό.
Όταν ζεις τα προβλήματα από πρώτο χέρι ξέρεις και πως να τα αντιμετωπίσεις και εγώ τα ζω άμεσα, δεν τα έζησα πριν 10 και 20 χρόνια

Φέρεις ένα βαρύ οικογενειακό όνομα. Η μητέρα σου είναι αδερφή του Θεόφιλου Γεωργιάδη. Αυτό πως σε επηρέασε ως άνθρωπο; 

Σίγουρα η δολοφονία του θείου μου με στιγμάτισε αλλά πιο πολύ με επηρέασε ο ίδιος ο θείος μου ως προς την διαμόρφωση των απόψεων μου. Ο θείος μου ήταν ένας Έλληνας πατριώτης και τους Κούρδους τους βοηθούσε γιατί πίστευε πως ο εχθρός του εχθρού μας είναι φίλος μας. Συνήθιζε να λέει, αφού εμείς δεν κάνουμε τίποτα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας ας βοηθήσουμε αυτούς που πολεμούν για εμάς. Γαλουχήθηκε από τον παππού μου, όπως και εμείς, με τις Ελληνικές Ορθόδοξες απόψεις.

Πως βλέπεις πως θα είναι οι επόμενοι μήνες μέχρι τις εκλογές;

Αναγνωρίζω ότι οι επόμενοι τρεισήμισι μήνες θα είναι δύσκολοι, ο κάθε υποψήφιος και το κάθε κόμμα θα προσπαθήσουν ενδεχομένως με κάθε τρόπο να κερδίσουν τον λαό. Θα πρέπει όμως ο λαός να αποβάλει τέτοια άτομα από τις επιλογές του. Μόνο άνθρωποι καθαροί μπορούν να εργαστούν για το κοινωνικό συμφέρον και όχι για το προσωπικό τους. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να υπακούμε στις υποδείξεις του παλαιοκομματισμού και να κάνουμε επιλογές προς όφελος μας. Τέτοιους ανθρώπους έχει στο ψηφοδέλτιο του το ΕΛΑΜ. Στόχος μας δεν είναι η καρέκλα, στόχος μας είναι η κοινωνία.
Στόχος μου Εμείς!

Να σε ευχαριστήσω Στέλλα για την συνέντευξη και σου εύχομαι καλή επιτυχία.