RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΚΥΠΡΟΣ - ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ


 Εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων έχει επεκταθεί στην περιοχή μας που αυτό δυσκολεύει σε κάποιο σύστημα βροχών να βρεθεί στην περιοχή μας με αποτέλεσμα οι επόμενες ημέρες να είναι με ηλιοφάνεια, αυξημένες νεφώσεις. Παραμένει το ψυχρό ρεύμα στη περιοχή μας μέχρι και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου αλλά θα βρίσκεται σε σταδιακή υποχώρηση.

Ας δούμε αναλυτικά την όλη καιρική εξέλιξη των επόμενων ημερώνα
Αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών έχει κατέλθει νοτιότερα μέσα στον Αντλαντικό Ωκεανό και εκτείνεται μέχρι δυτική Ισπανία. Αυτό αναγκάζει σε θερμές αέριες μάζες αλλά και υψηλές πιέσεις να ανηφορίζουν βορειότερα περνώντας από κεντρική Μεσόγειο προς περιοχές κεντρικής Ευρώπης. Λόγω αυτής της διάταξης η περιοχή μας συνεχίζει να δέχεται έναν Αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών αλλά λόγω και των υψηλών πιέσεων να μην μπορεί να ευνοήσει σε κάποια αλλαγή δηλαδή να φέρει φαινόμενα.

Μια ατμοσφαιρική διαταραχή-αποκομμένη ψυχρή λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα ερχόμενη από τα βόρεια θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας από τα βόρεια-βορειοανατολικά με τοπικές βροχές. Αυτή η Λίμνη συνεχίζει μια νότια πορεία και φτάνει πιο νότια περιοχή Κρήτης κατά τη διάρκεια της Κυριακής συνεχίζοντας το άστατο καιρικό σκηνικό σε περιοχές της Ελλάδας.
Όπως φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία η αποκομμένη ψυχρή λίμνη από Κρήτη θα κινηθεί πιο νότια με σταδιακή εξασθένηση χωρίς να εισέρχεται στην δική μας περιοχή με αποτέλεσμα να μην έχουμε κάποια αλλαγή και τις βροχές να τις βλέπουμε δυτικά-νοτιοδυτικά μας στο θαλάσσιο χώρο. Μια μικρή πιθανότητα αν θα κάνει κάτι τοπικό προς ορεινές περιοχές του νησιού που πάνω από τα 1200 μέτρα να είναι σε μορφή χιονιού.
Δεν δείχνει ο Φεβρουάριος να μας φέρνει κάποιο οργανωμένο σύστημα βροχών ενώ από την επόμενη εβδομάδα κυρίως από τις 24/2 να έχουμε άνοδο θερμοκρασίας αφού υποχωρεί περισσότερο το ψυχρό ρεύμα αέρα. Λογικά και μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Μαρτίου να μην έχουμε κάποια αξιόλογη μεταβολή στο καιρικό σκηνικό.

Προσοχή τις επόμενες 2 ημέρες που λόγω χαμηλών θερμοκρασιών βραδινές και αυγινές ώρες θα παρατηρείται παγετός σε ορεινά και ημιορεινά για αυτό να είμαστε προσεχτικοί στις μετακινήσεις μας ειδικά στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίχτυο.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Θα ξεκινήσουμε με ηλιοφάνεια με νεφώσεις στο θαλάσσιο χώρο ενώ προς το μεσημέρι αλλά και κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών αναμένονται να παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις στο νησί μας. Αυτό το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών.

Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες: Ψυχρός καιρός με κάτω της κανονικής θερμοκρασίες
Εσωτερικό: 14-15 βαθμούς
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 14-15
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 14-15
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 14-15
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: `14-15
Ορεινά: 5-9
Τρόοδος: 1
Ημιορεινά: 10-12
Ελάχιστες θερμοκρασίες στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλά ορεινά και στους μείον 1 σε ημιορεινές περιοχές όπου αναμένεται παγετός. Στο εσωτερικό 0 βαθμοί με παγετό κυρίως στα κεντρικά τμήματα και στους 4-5 βαθμούς στα παράλια.

Άνεμος: Βορειοανατολικό ψυχρό ρεύμα αέρα που νωρίς το μεσημέρι και λίγες ώρες στα παράλια Λεμεσού και Πάφου να γυρίσει σε Νοτιοανατολικό. Ένταση 1 έως 2 μποφόρ και στα παραθαλάσσια παροδικά έως 3 μποφόρ πρωινές ώρες ενώ μεσημέρι με απόγευμα στα 1 έως 3 μποφόρ. Βραδινές ώρες 1 έως 3 μποφόρ.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου
Μια ημέρα με αυξημένες νεφώσεις. Αυτό το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις συνεχίζεται και κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών αλλά σταδιακά υποχωρούν μερικώς. Αποκομμένη ψυχρή λίμνη θα βρίσκεται δυτικά της Κύπρου προς νότια Ελλάδα με βροχές αλλά φαίνεται δύσκολο να επηρεαστούμε εμείς. Μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα πάνω στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες: Ψυχρός καιρός με κάτω της κανονικής θερμοκρασίες
Εσωτερικό: 14-15 βαθμούς
Δυτικά-επαρχία Πάφου: 15-16
Νότια-επαρχία Λεμεσού: 15-16
Νοτιοανατολικά-επαρχία Λάρνακας: 14-15
Ανατολικά-επαρχία Αμμοχώστου: `14-15
Ορεινά: 6-10
Τρόοδος: 3
Ημιορεινά: 11-13

Ελάχιστες θερμοκρασίες στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλά ορεινά και στους 2 σε ημιορεινές περιοχές όπου αναμένεται παγετός. Στο εσωτερικό 3 βαθμοί και στους 5-7 βαθμούς στα παράλια.

Άνεμος: Βορειοανατολικό ψυχρό ρεύμα αέρα που νωρίς το μεσημέρι και λίγες ώρες στα παράλια Λεμεσού και Πάφου να γυρίσει σε Νοτιοανατολικό. Ένταση 1 έως 3 μποφόρ και στα παραθαλάσσια παροδικά έως 4 μποφόρ μεσημέρι με απόγευμα. Βραδινές ώρες 1 έως 2 μποφόρ αλλά στα βόρεια, ανατολικά και νότια παραθαλάσσια έως 3 και παροδικά έως 4 μποφόρ.

Από Δευτέρα 22/2 η θερμοκρασία θα σημειώνει σταδιακά άνοδο καθημερινώς με βορειοανατολικό ρεύμα αέρα να μας επηρεάζει. Καιρικές συνθήκες με περισσότερα διαστήματα ηλιοφάνειας.


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.