RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

25 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ


Εξόφθαλμη η ύπαρξη ευθυνών των εμπλεκομένων υπηρεσιών του κράτους, που παρακολουθούσαν την οικογένεια στους Εργάτες, όπου διαδραματίστηκε προχθές η νέα τραγωδία.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά η κοινωνία βρέθηκε στο ίδιο έργο θεατής, αφού οι συναρμόδιες υπηρεσίες εισήλθαν σ’ ένα παιχνίδι απόσεισης των όποιων ευθυνών από τις ίδιες. H κοινή γνώμη εμφανίζεται οργισμένη επειδή το κράτος αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ανεπαρκές.

Οι μεν Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αποστασιοποιήθηκαν προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι το κομμάτι της ψυχικής υγείας της οικογένειας δεν εμπίπτει στις ευθύνες τους, παραπέμποντας στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας (ΥΨΥ). Οι δε τελευταίες, διά της διευθύντριάς τους τόνιζαν ότι οποιοσδήποτε δει σημάδια κακοποίησης πρέπει να τα καταγγέλλει.

Η ύστατη προσπάθεια για να ταρακουνηθούν οι υπηρεσίες καταβλήθηκε ενάμιση μήνα πριν το αιματοκύλισμα στους Εργάτες, όπου η αδελφή και θεία των θυμάτων επικοινώνησε δύο φορές με την Αστυνομία και ανέφερε ένα περιστατικό, όπου ο 59χρονος προσπάθησε να στραγγαλίσει τον 20χρονο γιο του, χωρίς στην ουσία να υπάρξει ανταπόκριση.
Ούτε καν κατάλαβαν αν επρόκειται για ενήλικα ή ανήλικο, την παρέπεμψαν σε μη κυβερνητική οργάνωση και το θέμα έμεινε εκεί. Τα τηλεφωνήματά της στο Γραφείο Ευημερίας δεν απαντήθηκαν ποτέ, ενώ χθες, μια μέρα μετά το μακελειό, στάλθηκαν στο σπίτι της λειτουργοί του Γραφείου.

Πάντως, οι ΥΨΥ διέταξαν έρευνα για να φανεί αν υπάρχουν ευθύνες, αφού ενώ παρακολουθείτο η οικογένεια και κυρίως ο 59χρονος, προφανώς αψηφούσαν το γεγονός ότι ήταν τρόφιμος του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, όταν πριν 45 χρόνια είχε διαπράξει στα 15 του χρόνια άλλο έγκλημα με θύμα 11χρονη.

Χθες, εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών. Επίσης χθες, διενεργήθηκε η νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων. H 52χρονη σύζυγος του δράστη, Ανδρούλα Αβραξίδου, δέχθηκε 22 μαχαιριές, ενώ ο 20χρονος Στέλιος Γιάγκου τρεις μαχαιριές και ο θάνατος του επήλθε από αιμορραγικό σοκ.   

ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ
  Μιχάλης Χατζηβασίλης    philenews