RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ - ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ


 Η αποκομμένη λίμνη βρίσκεται δυτικά-νοτιοδυτικά της Κύπρου και συνεχίζει να στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της με αποτέλεσμα να φέρνει σε εμάς ένα νότιο-νοτιοανατολικό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας που σταδιακά θα γίνεται θερμό. Η αστάθεια στην περιοχή μας μειώνεται και έτσι οι πιθανότητες για βροχές μειώνονται αισθητά. Οι βροχές θα παρατηρούνται στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Με την κατάβαση του Αυλώνα μέχρι αρκετά νότια περιοχή Ισπανίας αναγκάζεται σε θερμό ρεύμα αέρα να ανηφορίσει προς κεντρική Μεσόγειο αλλά και σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες. Το θερμό ρεύμα αέρα ακόμα δεν μπορεί να εισέλθει στην περιοχή μας λόγω της αποκομμένης λίμνης δυτικά της Κύπρου.

Όμως επειδή η αποκομμένη λίμνη θα κινείται νότια και να ακολουθεί ανατολική πορεία νότια της Κύπρου στις ακτές της Αιγύπτου θα στέλνει στην Κύπρο νότιο-νοτιοανατολικό θερμό ρεύμα αέρα με την θερμοκρασία σε άνοδο Σάββατο και Κυριακή αλλά μέχρι και Δευτέρα.
Σάββατο απόγευμα προς βράδυ αλλά και Κυριακή αναμένεται μια αύξηση στα ποσοστά σκόνης που θα μας έρχεται από τα νότια αλλά από Δευτέρα 26/10 θα υποχωρεί σταδιακά.
Μέχρι και Τρίτη 27 Οκτωβρίου δεν αναμένεται ιδιαίτερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις, σκόνη και θερμοκρασίες πάνω της κανονικής.

Την επόμενη εβδομάδα Αυλώνας εισέρχεται στην κεντρική Μεσόγειο προς Ιταλία με δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού στην εκεί περιοχή με βροχές και καταιγίδες. Αυτή διαταραχή δηλαδή το χαμηλό θα κινηθεί ανατολικά προς την Ελλάδα και έτσι και η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά κακοκαιρίας. Αυτό σαν πρώτη φάση θα ξεκινήσει σταδιακά να εκτοπίζει το θερμό ρεύμα αέρα από την περιοχή μας με την θερμοκρασία από Τετάρτη 28/10 και μετά να σημειώνει πτώση. Υπάρχει το ενδεχόμενο προς το τέλος του μήνα αρχές Νοεμβρίου να δεχθούμε και εμείς βροχές.

Φίλοι μου όμως καλό είναι να περιμένουμε να κατεβεί ο Αυλώνας, να δημιουργηθεί το χαμηλό και από κει και πέρα θα δούμε τι ακριβώς να περιμένουμε και στην δική μας περιοχή. Είναι μια τάση όλο αυτό ακόμα χωρίς να αποτελεί πρόβλεψη.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα ενώ κατά τις μεσημεριανές ώρες τοπικές νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα στα δυτικά και ορεινά. Βραδινές ώρες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες έως 31-32 βαθμούς στο εσωτερικό. Στα δυτικά-νοτιοδυτικά στους 29 βαθμούς και στους 30-31 βαθμούς στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια. Τοπικά στα ανατολικά παράλια και έως 29 βαθμούς. Στα ορεινά 22-27 βαθμούς και έως 28-30 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμοι 1-2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες αλλά στα δυτικά σε επαρχία Πάφου και ανατολικά-νοτιοανατολικά παράλια σε επαρχία Λάρνακας-Αμμοχώστου στα 3 μποφόρ. Μεσημέρι με απόγευμα 2-3 και παροδικά έως 4 μποφόρ στα δυτικά-νοτιοδυτικά και ανατολικά. Βορειοανατολικών-Νοτιοανατολικών διευθύνσεων.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα ενώ κατά τις μεσημεριανές ώρες τοπικές νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα στα δυτικά-νοτιοδυτικά και ορεινά. Ένα μικρό ενδεχόμενο πολύ τοπικής βροχής στα ορεινά. Βραδινές ώρες υποχωρούν οι νεφώσεις.

Μέγιστες θερμοκρασίες έως 31-32 βαθμούς και πιο τοπικά έως 33 βαθμούς στο εσωτερικό. Στις παράλιες περιοχές 29-31 βαθμούς. Στα ορεινά 22-27 βαθμούς και έως 28-30 βαθμούς στα ημιορεινά.

Άνεμοι 1-2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες αλλά στα ανατολικά-νοτιοανατολικά παράλια σε επαρχία Λάρνακας-Αμμοχώστου στα 3 μποφόρ. Μεσημέρι με απόγευμα 2-3 και παροδικά έως 4 μποφόρ στα δυτικά. Ανατολικών-Νοτιοανατολικών διευθύνσεων.

Κυριακή και Δευτέρα 25-26/10 ηλιοφάνεια με νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα και την θερμοκρασία σε άνοδο. Μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή στους 33-35 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 30-32 βαθμούς στα παράλια που στα ανατολικά-νοτιοανατολικά και έως 33 βαθμούς τοπικά.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.