RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΆΛΛΑ Ο ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ, ΆΛΛΑ Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ


Ερωτήματα προκαλεί η ανακοίνωση έναρξης ελληνοτουρκικού διαλόγου για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία προέβη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, καθώς λίγα λεπτά μετά την ανάρτησή του, η Αθήνα την διέψευσε.


Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε πως μετά από συνομιλία που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να γίνουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για να δημιουργηθεί μηχανισμός αποφυγής συγκρούσεων και ατυχημάτων στην ανατολική Μεσόγειο.


Διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα, ωστόσο, διεμήνυσαν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως μεταδίδεται από την Αθήνα, οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπογράμμισαν, μάλιστα, πως αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.


Η Αθήνα ανέφερε πως «συγκράτησε» την πρόθεση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.


Η Άγκυρα, από πλευράς της, δεν έχει προς το παρόν διαψεύσει ούτε επιβεβαιώσει την τοποθέτηση Στόλντεμπεργκ.  reporter