RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 2,473 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Τον έβγαλαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας από το αυτοκίνητό του όπου κοιμόταν και τον έβαλαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην παλιά Λευκωσία. Από εκεί, κάποιοι άλλοι τον έριξαν στη φυλακή. Κι όλα αυτά για χρέος €2.473 στο δημαρχείο.

Πρόκειται για 42χρονο λήπτη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ιατρικά προβλήματα, αλλά και οικονομικά προβλήματα λόγω των οποίων αναγκάστηκε να δώσει το ένα του παιδί σε ανάδοχη οικογένεια. Ο συμπολίτης μας είχε πέσει σε δεινή οικονομική κατάσταση επειδή δεν είχε εργασία και αναγκαζόταν να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του. Λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και μετά από ενέργειες του Γραφείου Ευημερίας, βρέθηκε προσωρινή στέγη σε δωμάτιο μικρού ξενοδοχείου. Για βοήθειά του και για να σταθεί στα πόδια του, του δόθηκε το βασικό επίδομα του ΕΕΕ γύρω στα €400.

Αυτός αδυνατούσε να πληρώσει τα εντάλματα προστίμου που εκδόθηκαν εναντίον του από δικαστήριο της πρωτεύουσας, αφού τα μόνα του εισοδήματα ήταν το επίδομα. Τα πρόστιμα που εκκρεμούσαν εναντίον του έφτασαν τις €2.473 για οφειλές στο Δήμο τα οποία δεν μπορούσε να καταβάλει. Αντί άλλης βοήθειας για να σταθεί στα πόδια του, κάποιοι θεώρησαν ότι θα ήταν προς την ορθή κατεύθυνση να εκτελέσουν το ένταλμα φυλάκισης που εκκρεμούσε , στέλλοντάς τον προχθές στις Κεντρικές Φυλακές. Όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές το μόνο που ανέφερε ήταν «ευτυχώς που ήρθα εδώ να έχω ένα πιάτο φαΐ και ένα ζεστό μπάνιο».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν του ανέστειλαν τις δόσεις του ώστε να του δοθεί χρόνος να βρει μια δουλειά ή ο Δήμος να του προσφέρει μια εργασία ώστε να ξεπληρώσει τις οφειλές του, αφού γνώριζε ότι πρόκειται για άτομο που ζει με το επίδομα; Επίσης, ενδιαφερόμενοι από τον Σύνδεσμο Φίλων Φυλακισμένων διερωτήθηκαν γιατί ενώ η Βουλή ανέστειλε τις δόσεις πολιτών προς τις τράπεζες λόγω κορωνοϊού, για κάποιους άλλους που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση δεν ισχύει αυτό, με αποτέλεσμα ένας πολίτης με ιδιαίτερα προβλήματα να καταλήξει στη φυλακή.

Τώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες από τη διεύθυνση των Φυλακών να βοηθηθεί το άτομο αυτό ώστε μέσω της Νομικής Υπηρεσίας να ανασταλούν οι δόσεις του για κάποιο χρονικό διάστημα, για να του δοθεί χρόνος να βρει τα πόδια του. Είτε να εξεύρει εργασία, είτε να έρθει σε συνεννόηση με τον Δήμο για να προσφέρει κάποιου είδους εργασία και έτσι να πληρώσει τις οφειλές του. philenews