RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΝΕΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΚΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟ


 Δεν τα παρατάει το καλοκαίρι και μας στέλνει τα καυτά του φιλιά τις επόμενες ημέρες 

Δελτίο Καιρού ΤΑΣΟΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΥ

Καυτό το φετινό καλοκαίρι και όπως φαίνεται δεν τα παρατάει αφού πιο θερμό ρεύμα αέρα έρχεται προς την περιοχή μας ανεβάζοντας τον υδράργυρο και έτσι περιμένουμε ένα έντονο κύμα ζέστης τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής.

Βαθύ χαμηλό βαρομετρικό σε βορειοανατολική Αμερική αναγκάζει τον Αζορικό Αντικυκλώνα να ανηφορίσει στα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη με αποτέλεσμα να κατεβάζει Αυλώνα νοτιότερα προς Δυτική Ευρώπη δημιουργώντας το Ωμέγα Μπλόκ.

Ο λόγος ανάβασης του Αντικυκλώνα είναι το βαθύ χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται βορειοανατολική Αμερική που τον ευννοεί με βάση το ρεύμα αέρα σε ένα χαμηλό να ανηφορίσει και να μπει σφήνα στις ψυχρές αέριες μάζες.

Αζορικός Αντικυκλώνας εμποδιστής που εμποδίζει την αντλαντική ροή από τα δυτικά προς ανατολικά. Ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων.
Αυτή η διαδικασία ανεβάζει θερμό έως πολύ θερμό ρεύμα αέρα προς Μεσόγειο αλλά και στην δική μας περιοχή που λόγω της ανατολικής πορείας του Αυλώνα(σπρώχνεται από τον Αντικυκλώνα) θα ενταθούν περισσότερο οι θερμές αέριες μάζες σε εμάς μέχρι την Κυριακή.

Καθόλου ενθαρρυντικά τα καιρικά νέα για την περιοχή μας όπως παρατηρούμε και μέσα από το διάγραμμα αφού δεν φαίνονται ανάσες δροσιάς τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες.
Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν την ώρα παραμένουμε σε θερμό έως πολύ θερμό καιρικό σκηνικό με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.
Δεν θα φύγει έτσι εύκολα το καλοκαίρι από την περιοχή μας αλλά έτσι και αλλιώς το καλοκαίρι επίσημα φεύγει 21 Σεπτέμβρη αφού τότε μπαίνουμε στο φθινόπωρο.

Από αύριο Παρασκευή σε σταδιακή άνοδο η θερμοκρασία που μέχρι Κυριακή οι μέγιστες θερμοκρασίες στο εσωτερικό προς Λευκωσία πιθανόν να φτάσει τους 43 ίσως και 44 βαθμούς. Στα παράλια 33-36 βαθμούς, στα ορεινά 31-35 βαθμούς και στους 38-40 βαθμούς στα ημιορεινά.

Μέχρι την Δευτέρα 31 Αυγούστου δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερα στις θερμοκρασίες ενώ μετά όπως φαίνεται από το σχεδιάγραμμα πιθανόν να έχουμε κάποια πτώση για κανά 2 ήμερο αλλά ο καιρός παραμένει θερμός με υψηλές θερμοκρασίες.
Μετά και πάλι ο υδράργυρος από 4 Σεπτεμβρίου δείχνει να ακολουθεί ανοδική πορεία.
Μειώνονται τα ποσοστά υγρασίας Κυριακή και Δευτέρα 30-31 Αυγούστου.

Παρασκευή 28 Αυγούστου
Αυγινές με νωρίς το πρωί ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση στα παραθαλάσσια. Νωρίς το μεσημέρι προς απόγευμα ηλιοφάνεια με ανάπτυξη νεφώσεων σε ορεινά και εσωτερικό τοπικά αυξημένες με μικρό ρίσκο βροχής πολύ τοπικά προς ορεινά ή ημιορεινά. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός με ενδεχόμενο χαμηλής νέφωσης στα ανατολικά και βόρεια.

Ελάχιστες θερμοκρασίες αυγινές ώρες πέφτει στους 20-21 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού, στους 21-23 βαθμούς σε παράλιες περιοχές και στους 16-18 βαθμούς σε ορεινές περιοχές.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 37-38 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού ενώ προς Λευκωσία έως 39 βαθμούς. Σε παράλιες περιοχές στους 32-33 βαθμούς και πολύ τοπικά έως 34 βαθμούς στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια. Πάνω στα ορεινά 26 έως 32 βαθμούς και έως 34 βαθμούς σε ημιορεινές περιοχές.

Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 περίπου πέφτει στους 25 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλιες περιοχές ενώ πάνω στα ορεινά στους 19 βαθμούς και στους 22 βαθμούς σε ημιορεινά.

Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 28-32% στο εσωτερικό και 60-65% στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 30-45%. Είναι λίγο αυξημένη η υγρασία στην περιοχή μας.

Άνεμοι πρωινές ώρες 1-2 και έως 3 μποφόρ στα δυτικά παράλια. Νότιοι-Νοτιοανατολικοί στα δυτικά και νότια παράλια και Νότιοι-Νοτιοδυτικοί στα ανατολικά-νοτιοανατολικά παράλια.
Μεσημέρι προς απόγευμα Νοτιοδυτικοί εκτός από βόρεια-βορειοδυτικά που θα πνέουν Βορειοδυτικοί. Ένταση ανέμων 2-3 μποφόρ και έως 4 μποφόρ παροδικά στα νότια-νοτιοανατολικά και βόρεια παράλια. Βόρειοι-Βορειοδυτικοί στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς και Νότιοι-Νοτιοδυτικοί στις νότιες πλαγιές.
Αργά το απόγευμα προς βράδυ Δυτικοί-Βορειοδυτικοί εντάσεως 2-3 μποφόρ.

Σάββατο 29 Αυγούστου
Αυγινές με νωρίς το πρωί ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση στα παραθαλάσσια πιο αυξημένη στα ανατολικά. Νωρίς το μεσημέρι προς απόγευμα ηλιοφάνεια με ανάπτυξη νεφώσεων σε ορεινά και ημιορεινά με μικρό ρίσκο βροχής πολύ τοπικά προς ορεινά ή ημιορεινά. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός.
Ελάχιστες θερμοκρασίες αυγινές ώρες πέφτει στους 21-22 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού, στους 22-23 βαθμούς σε παράλιες περιοχές και στους 16-18 βαθμούς σε ορεινές περιοχές.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 39-40 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού ενώ προς περιοχές Λευκωσίας έως 41-42 βαθμούς. Σε παράλιες περιοχές στους 32-34 βαθμούς και πολύ τοπικά έως 35 βαθμούς στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια. Πάνω στα ορεινά 28 έως 33 βαθμούς και έως 36 βαθμούς σε ημιορεινές περιοχές.

Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 περίπου πέφτει στους 25 βαθμούς σε εσωτερικό και παράλιες περιοχές ενώ πάνω στα ορεινά στους 19 βαθμούς και στους 22 βαθμούς σε ημιορεινά.

Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 21-25% στο εσωτερικό και 55-65% στα παράλια. Πέφτει λίγο η υγρασία.

Άνεμοι πρωινές ώρες 1-2 και έως 3 μποφόρ στα νοτιοδυτικά παράλια διαφόρων διευθύνσεων λόγω και ασθενών ανέμων. Από νωρίς το μεσημέρι προς απόγευμα Βορειοανατολικοί στα βόρεια, Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί στα βόρεια τμήματα του εσωτερικού ενώ στις υπόλοιπες περιοχές Νότιοι-Νοτιοανατολικοί. Το διάστημα 15:00-19:00 στα παράλια Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου Νοτιοδυτικοί. Ένταση ανέμων 2-3 μποφόρ και έως 4 μποφόρ παροδικά στα δυτικά-νοτιοδυτικά και βόρεια παράλια. Βορειοανατολικοί-Βορειοδυτικοί στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς και Νότιοι-Νοτιοανατολικοί στις νότιες πλαγιές.
Αργά το απόγευμα προς βράδυ Δυτικοί-Βορειοδυτικοί εντάσεως 2-3 μποφόρ.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου αίθριος καιρός με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας με τις μέγιστες στο εσωτερικό στους 42 βαθμούς ενώ προς Λευκωσία πιθανόν να φτάσει τους 43 ίσως και 44 βαθμούς. Στα παράλια 33-36 βαθμούς, στα ορεινά 31-35 βαθμούς και στους 38-40 βαθμούς στα ημιορεινά. Πέφτουν τα ποσοστά υγρασίας.
Άνεμοι 2-3 μποφόρ και έως 4 μποφόρ μεσημέρι με απόγευμα.