RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Έντονο το κύμα ζέστης με πολύ θερμές αέριες
μάζες επηρεάζουν την Κύπρο με την θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή στη Λευκωσία να φτάνει τους 43.5 βαθμούς. Σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλο το νησί και σε συνδυασμό με υγρασία η κατάσταση είναι αποπνικτική.
Οι πολύ θερμές αέριες μάζες παραμένουν και αύριο στην περιοχή μας αλλά θα βρίσκονται σε σταδιακή υποχώρηση και υποχωρούν περισσότερο Κυριακή και Δευτέρα με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ? 
 
Κυριακή υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο στα ορεινά για τοπικές μπόρες κατά τις μεσημεριανές ώρες ενώ Δευτέρα ενδεχόμενο για τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στα ορεινά χωρίς να αποκλείεται τοπικά και στο εσωτερικό.
Αυλώνας ψυχρών έως δροσερών αερίων μαζών έχει κατηφορίσει προς τα νότια δυτικά της Ευρώπης που αυτό ανεβάζει θερμές αέριες μάζες διασχίζοντας Ισπανία, Γαλλία και φτάνουν μέχρι και Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η σφήνα θερμών αερίων μαζών και υψηλών πιέσεων αναγκάζει και σε άλλο Αυλώνα να κατηφορίζει νοτιότερα που εκτείνεται μέχρι και Βαλκάνια. Αυτό ο Αυλώνας όπως κατηφορίζει θα είναι και η αιτία που θα εκτοπίζονται από την περιοχή μας οι πολύ θερμές αέριες μάζες.

Για αύριο Σάββατο προς Λευκωσία θα φτάσουμε τους 41-42 βαθμούς ενώ Κυριακή έως 40 βαθμούς. Δευτέρα και Τρίτη θα είμαστε κάτω από τους 40 βαθμούς.

Άνεμοι Σάββατο και Κυριακή 2 έως 3 μποφόρ ενώ μεσημέρι με απόγευμα στα 3-4 μποφόρ και παροδικά έως 5 μποφόρ το Σάββατο στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια.


Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.