RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ SOS ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Κλείδωσαν τα πρώτα μέτρα στο Υπουργείο Υγείας, κατά τη
σύσκεψη του Κωνσταντίνου Ιωάννου με μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας. Μέτρα τα οποία θα συζητηθούν αύριο στο Προεδρικό, στη σύσκεψη των επιδημιολόγων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ανακοινωθούν στις 10 και 30 το πρωί από τον Υπουργό Υγείας, σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Η ανακοίνωση των χθεσινών 13 κρουσμάτων τα επτά εκ των οποίων στη Λεμεσό, όπου υπάρχει έξαρση, σήμανε καμπανάκι κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το πρώτο μέτρο που θα ανακοινωθεί είναι αυτό που συζητείτο εδώ και μέρες. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, δηλαδή, όχι μόνο από τους εργαζόμενους αλλά και από το κοινό που επισκέπτεται χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως για παράδειγμα  οι υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα.

Κατά τα άλλα, αναμένεται να ληφθούν στοχευμένα μέτρα που έχουν σχέση με τους ελέγχους, τόσο της Αστυνομίας όσο και των Υγειονομικών Υπηρεσιών αλλά και στις πύλες εισόδους της Δημοκρατίας. Παράλληλα, θα συνεχίσουν και οι συνεχείς εκκλήσεις προς το κοινό για τήρηση των μέτρων, αφού εκεί βρίσκεται το κλειδί της αναχαίτισης μεγαλύτερου κύματος πανδημίας.

Σ’ ότι αφορά στη Λεμεσό, για την οποία υπάρχει και η μεγαλύτερη ανησυχία, η επιδημιολογική ομάδα αναμένει τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων για να έχει πληρέστερη εικόνα του μεγέθους του προβλήματος και να προχωρήσει, εάν χρειαστεί, σε στοχευμένα μέτρα που σε αυτό το στάδιο δεν είναι τοπικό lockdown.


Στην πόλη θα συνεχιστούν οι πολύ εντατικοί έλεγχοι σε χώρους εστίασης και άλλους όπου συχνάζει πολύς κόσμος, σε μια προσπάθεια να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης και να ανακοπεί η φόρα της πανδημίας.                    reporter








ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)