RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

"ΠΑΛΛΑΔΙΟ" ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει
στους αρμόδιους φορείς η πρόθεση μετατροπής του «Παλλάδιου» στην Αγλαντζιά σε χώρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου ευάλωτων ομάδων, χωρίς, όμως, να προηγηθούν οι απαραίτητες ενέργειες και η εξασφάλιση της αντίστοιχης άδειας από την Πολεοδομία.
Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σημείωσε στον «Φ» ότι ενώ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι και αυτή την στιγμή, εντούτοις διαπιστώνεται από τις Αρχές ότι στο κτήριο διαμένουν άνθρωποι. Τονίζει, μάλιστα, πως πρόκειται για χώρο που είναι ακατάλληλος.
«Εκείνο που μας έχει θέση σε εγρήγορση, είναι ότι έχουμε δει κόσμο στον χώρο. Σε ένα εντελώς ακατάλληλο υποστατικό, ενώ φαίνεται ότι διαμένουν εκεί», σημείωσε ο υπουργός και διευκρίνισε ότι υπάρχει σχετική έκθεση από την Αστυνομία, η οποία τυγχάνει αξιολόγησης.
Ανέφερε, παράλληλα, ότι οι μισθωτές του κτηρίου έχουν πραγματοποιήσει ήδη δύο συναντήσεις με την Πολεοδομία, η οποία τους κάλεσε για να συζητήσουν το επίμαχο θέμα.
«Επιπλέον, από τον περασμένο Μάιο τούς έχει αποσταλεί επιστολή με δική μου οδηγία, όπου υποδεικνύεται ότι αν προτίθενται να αλλάξουν τη χρήση του κτηρίου θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση. Πράγμα στο οποίο δεν έχουν προχωρήσει ακόμη. Μέχρι και αυτό το λεπτό, δεν έχουν υποβάλει. Επομένως εκ μέρους μας δεν υπάρχει καμία απολύτως κινητικότητα. Δεν έχουμε κάτι ενώπιόν μας για το οποίο θα πρέπει να αποφασίσουμε».
Από εκεί και έπειτα, τόνισε, αν προχωρήσει η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης τότε θα επέμβει το κράτος. Υπάρχουν οι αρμόδιες Αρχές, τόνισε. 
«Για να υπάρξει εξέλιξη εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, θα πρέπει να υπάρχει ενώπιόν του αίτηση για αλλαγή χρήσης του κτηρίου. Γίνονται δημόσιες δηλώσεις, όπου αναφέρουν (σ.σ. οι μισθωτές του κτηρίου) ότι δεν χρειάζονται την αλλαγή χρήσης. Κανένας δεν είναι υπέρτερος του νόμου. Το συγκεκριμένο οίκημα, θα πω για πολλοστή φορά, ότι ήταν εγκεκριμένο ως ψυχιατρική κλινική. Δημόσια, έχουν αναφέρει ότι επιθυμούν να αλλάξουν τη χρήση του και να το λειτουργήσουν ως κάτι το διαφορετικό. Δεν είναι αρμοδιότητα δική τους να απαντούν αν χρειάζονται ή αν δεν χρειάζονται διαφορετική άδεια. Για αυτό τον σκοπό υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Οφείλουν να υποβάλουν αίτηση», κατέληξε ο κ. Νουρής, ενώ πρόσθεσε πως οι εργασίες που γίνονται στο κτήριο είναι ήσσονος σημασίας και δεν απαιτούν την αντίστοιχη άδεια.
  Δέσποινα Ψύλλου