RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ''ΦΟΥΡΝΟ'' - ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο φούρνο μπήκε η Κύπρος και παραμένει με την
θερμοκρασία να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Αυτό το σκηνικό δεν αλλάζει τις επόμενες ημέρες αλλά πιο θερμή αέρια μάζα από Μέση Ανατολή θα έρθει στην περιοχή μας το διάστημα από Παρασκευή μέχρι Κυριακή 3-5 Ιουλίου με την θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο μέχρι το Σάββατο που θα ξεπεράσουμε και τους 41 βαθμούς που με τα τελευταία στοιχεία μπορεί να φτάσουμε τους 42-43 βαθμούς στο εσωτερικό.
Αλλαγή φαίνεται να μας έρχεται από Δευτέρα 6 Ιουλίου με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση αφού λόγω μιας διαταραχής που θα εισέλθει στη κεντρική Μεσόγειο σε Ιταλία και Ελλάδα με αποκομμένη λίμνη αναμένεται να αλλάξει το ρεύμα αέρα και να εκτοπίζει τις πιο θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας.
Τώρα αν αυτή η πτώση θερμοκρασίας που θα παρατηρηθεί στην περιοχή μας και των ασταθών καιρικών συνθηκών πιο δυτικά της Κύπρου φέρει κάποιες τοπικές βροχές στα ορεινά δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο.
Η Μεσόγειος και νότια Ευρώπη με θερμές αέριες μάζες και καλές καιρικές συνθήκες ενώ στα βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα της Ευρώπης ψυχρές αέριες μάζες και χαμηλά βαρομετρικά που συνοδεύονται από μέτωπα κακοκαιρίας δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες με πιο χαμηλές θερμοκρασίες.
Μέτρα προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες
1. Να παραμένετε σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιείται κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγετε τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
2. Να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
3. Να καταναλώνεται ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
4. Να πίνετε άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
5. Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Τετάρτη 1 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση αυγινές με πρωινές ώρες σε παραθαλάσσιες περιοχές που θα είναι πιο αυξημένες σε περιοχές επαρχίας Αμμοχώστου με διάλυση μετά τις 11:00 το πρωί. Μεσημέρι με απόγευμα νεφώσεις σε ορεινές περιοχές. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός με τοπικές ομίχλες προς παραθαλάσσια.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21-22 βαθμούς στα ορεινά και στους 16 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 36-38 βαθμούς στο εσωτερικό αλλά στα δυτικά τμήματα του εσωτερικού έως 39 βαθμούς. Στα παράλια 29-32 βαθμούς. Στα δυτικά παράλια σε επαρχία Πάφου μέχρι τις 0900-1000 το πρωί θα φτάσει στους 32 βαθμούς λόγω καταβάτη βορειοανατολικού ανέμου ενώ μετά θα πέσει στους 29 βαθμούς. Στα ορεινά 27-32 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 πέφτει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22-23 βαθμούς στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ορεινά.
Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 15% στο εσωτερικό και 55-75% στα παραθαλάσσια με τον δείκτη δυσφορίας υψηλό. Στα ορεινά στο 30%.
Έως 2-3 μποφόρ οι άνεμοι αυγινές με πρωινές ώρες ενώ μεσημέρι με απόγευμα έως 3 μποφόρ. Κατά τις απογευματινές ώρες παροδικά έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια Λάρνακας-Αμμοχώστου. Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί. Μετά τις 16:00 γυρίζουν σε Νοτιοδυτικοί ενώ στα βόρεια και δυτικές περιοχές Λευκωσίας Δυτικοί-Βορειοδυτικοί. Στα ορεινά 2-3 μποφόρ ενώ σε περιοχές Μαχαιρά απογευματινές ώρες και έως 4 μποφόρ. Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 στα 2-3 μποφόρ Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.
Πέμπτη 2 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση και ομίχλη αυγινές με πρωινές ώρες σε περιοχές επαρχίας Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου. Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα από ορεινά προς εσωτερικό. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 βαθμούς στα ορεινά και στους 15 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 38-40 βαθμούς στο εσωτερικό που τοπικά σε περιοχές δυτικά της Λευκωσίας και έως 41 βαθμούς. Στα παράλια 30-33 βαθμούς. Στα ορεινά 28-33 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 πέφτει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 βαθμούς στα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ορεινά.
Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 20% στο εσωτερικό και 50-70% στα παραθαλάσσια με τον δείκτη δυσφορίας υψηλό. Στα ορεινά στο 40%
Άνεμοι έως 2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες αλλά σε περιοχές Λεμεσού έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι με απόγευμα 2 έως 3 μποφόρ σε εσωτερικό, παράλια και ορεινά.
Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί που μετά τις 16:00 γυρίζουν σε Νοτιοδυτικοί ενώ στα βόρεια και δυτικές περιοχές Λευκωσίας Δυτικοί-Βορειοδυτικοί. Βραδινές ώρες 2-3 μποφόρ Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.
Παρασκευή 3 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια με τοπική χαμηλή νέφωση και ομίχλη αυγινές με πρωινές ώρες σε παραθαλάσσιες περιοχές. Μεσημέρι με απόγευμα τοπικές νεφώσεις στη μέση ατμόσφαιρα από ορεινά προς εσωτερικό. Βραδινές ώρες αίθριος ο καιρός.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21-22 βαθμούς στα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 38-40 βαθμούς στο εσωτερικό που τοπικά σε περιοχές Λευκωσίας και έως 41 βαθμούς. Στα παράλια 30-33 βαθμούς. Στα ορεινά 27-33 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.
Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 πέφτει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 βαθμούς στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ορεινά.
Υγρασία μεσημεριανές ώρες στο 20% στο εσωτερικό και 50-65% στα παραθαλάσσια με τον δείκτη δυσφορίας υψηλό. Στα ορεινά στο 35%
Άνεμοι έως 2 μποφόρ αυγινές με πρωινές ώρες αλλά σε περιοχές Λεμεσού έως 3 μποφόρ. Μεσημέρι με απόγευμα 2 έως 3 μποφόρ σε εσωτερικό, παράλια και ορεινά.
Βορειοανατολικοί-Νοτιοανατολικοί που μετά τις 15:00 γυρίζουν σε Νοτιοδυτικοί ενώ στα δυτικά, βόρεια και δυτικές περιοχές Λευκωσίας Δυτικοί-Βορειοδυτικοί. Βραδινές ώρες 2-3 μποφόρ Δυτικοί-Βορειοδυτικοί.
Σάββατο και Κυριακή 4-5 Ιουλίου πάμε για το αποκορύφωμα των θερμών αερίων μαζών με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και να φτάνουν οι μέγιστες στο εσωτερικό στους 42-43 βαθμούς χωρίς να αποκλείεται πολύ πιο τοπικά και στους 44 βαθμούς.
Άνεμοι για Σάββατο 2-3 μποφόρ ενώ από τις 15:00 προς απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια και έως 4 μποφόρ και τοπικά στο εσωτερικό ενώ σε παράλιες περιοχές Λεμεσού και έως 5 μποφόρ.
Την Κυριακή 2-3 μποφόρ ενώ μετά τις 15:00 και απογευματινές ώρες έως 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια Λεμεσού-Λάρνακας-Αμμοχώστου.
Από Δευτέρα 6 Ιουλίου αναμένεται πτώση θερμοκρασίας ενώ Τετάρτη 8 Ιουλίου σε περαιτέρω πτώση η θερμοκρασία. Πιθανές μέγιστες μετά την πτώση θερμοκρασίας στους 36-37 βαθμούς στο εσωτερικό και 29-31 βαθμούς στα παράλια.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.