RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ - ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αυλώνας ψυχρών αερίων μαζών σε
Δυτική-Βορειοδυτική Ευρώπη αναγκάζει σε θερμό έως πολύ θερμό ρεύμα αέρα να ανηφορίσει σε περιοχές της Μεσογείου.
Ένα παρακλάδι του Αυλώνα που εχθές Πέμπτη βρισκότανε στην περιοχή της Ιταλίας κινείται ανατολικά φτάνοντας στην περιοχή της Ελλάδας με τον καιρό να είναι με βροχές και καταιγίδες. Λόγω της διαταραχής που φτάνει στην Ελλάδα πιέζει πιο θερμό ρεύμα αέρα από Αφρική να ανηφορίσει προς την περιοχή μας με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο με θερμοκρασίες πάνω της κανονικής για την εποχή.
Η διαταραχή από Ελλάδα φεύγει βορειοανατολικά και δεν επεκτείνεται στην δική μας περιοχή.
Μέχρι νωρίς την Κυριακή 7 Ιουνίου οι θερμές αέριες μάζες φτάνουν στο αποκορύφωμα λόγω της θέσης που έχει και η διαταραχή στην Ελλάδα. Από Δευτέρα όμως που θα έχει φύγει βορειοανατολικά δεν θα εισέρχεται το πιο θερμό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας αλλά παραμένει θερμό. Άρα μέχρι Κυριακή αναμένεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας και σημειώνει πτώση την Δευτέρα αλλά παραμένει λίγο πάνω της κανονικής η θερμοκρασία.
Από Κυριακή θα έχουμε και πέρασμα αραιής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Όπως φαίνεται για καμιά εβδομάδα κατά περιόδους και όχι συνεχόμενα θα έχουμε περάσματα αραιής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η επόμενη εβδομάδα θερμοκρασιακά αναμένεται με σκαμπανεβάσματα χωρίς όμως κάτι ακραίο αφού δεν φαίνεται να μας έρχεται κάποιο κύμα ζέστης.
Αφήνω κάποιο ερωτηματικό αστάθειας στην περιοχή μας με πιθανές βροχές τοπικά το διάστημα 12-15 Ιουνίου.
Σάββατο 6 Ιουνίου
Ο καιρός αναμένεται με ηλιοφάνεια και πολύ τοπικού χαρακτήρα νεφώσεις πάνω στα ορεινά. Βραδινές ώρες πέρασμα νεφώσεων στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 16 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά στους 7 βαθμούς.
Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες φτάνουν στους 35-36 βαθμούς στο εσωτερικό και 28-31 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά 23-28 βαθμούς. Άνεμοι στα 2-3 μποφόρ με παροδικά διαστήματα μεσημέρι με απόγευμα έως 4 μποφόρ στα δυτικά και νότια.
Κυριακή 7 Ιουνίου
Η ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα σε ορεινά και εσωτερικό.
Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 19 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά στους 10 βαθμούς.
Μέγιστες θερμοκρασίες μεσημεριανές ώρες φτάνουν στους 37-39 βαθμούς στο εσωτερικό. Στα παράλια 28-34 βαθμούς ενώ πάνω σε ορεινά 25-31 βαθμούς. Άνεμοι 2-3 μποφόρ ενώ μεσημέρι με απόγευμα ενισχύονται στα 3-4 μποφόρ.
Δευτέρα 8/6 ηλιοφάνεια με πολύ τοπικού χαρακτήρα νεφώσεις πάνω στα ορεινά.
Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 20 βαθμούς στα παράλια. Πάνω στα ορεινά στους 13 βαθμούς.
Μέγιστες θερμοκρασίες 35-36 βαθμούς στο εσωτερικό και 27-31 βαθμούς στις παράλιες περιοχές. Στα ορεινά 23-29 βαθμούς.
Άνεμοι 2-3 μποφόρ ενώ μεσημέρι με απόγευμα ενισχύονται στα 3-4 μποφόρ ενώ στα παράλια από Πάφο προς Λεμεσό και έως 5 μποφόρ το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.



ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)