RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αποκομμένη λίμνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα
βρίσκεται στην περιοχή μας που αυτό βοήθησε στην εκτόπιση του θερμού ρεύματος αλλά και στην ενίσχυση των ανέμων.

Δροσερό ασταθές ρεύμα αέρα εισέρχεται στην περιοχή μας και σε συνδυασμό με πεδίο χαμηλών πιέσεων αναμένεται αστάθεια στην περιοχή μας Σάββατο και Κυριακή με τοπικές βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες με το ενδεχόμενο μέσα από καταιγίδα να παρατηρηθεί και χαλαζόπτωση.

Πιθανές περιοχές για τοπικά φαινόμενα είναι από ορεινά προς εσωτερικό-περιοχές Λευκωσίας αλλά και προς ανατολικά σε περιοχές επαρχίας Λάρνακας-Αμμοχώστου αλλά πιο δύσκολο προς παράλιες περιοχές.
Ασταθείς καιρικές συνθήκες με βροχές και καταιγίδες παρατηρούνται και σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης.
Για την επόμενη εβδομάδα αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας αλλά όχι κάτι ακραίο. Δεν φαίνεται κάποιο κύμα ζέστης να μας απασχολεί. Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει κάτω από ασταθείς καιρικές συνθήκες με βροχές και καταιγίδες.
Σάββατο και Κυριακή 13-14 Ιουνίου
Διαστήματα ηλιοφάνειας με παροδικές νεφώσεις πιο αυξημένες σε ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε εσωτερικού περιοχές. Πιθανότητες για τοπικές βροχές μεμονωμένα το Σάββατο από ορεινά προς εσωτερικό ενώ την Κυριακή πιθανόν να είναι λίγο πιο εκτεταμένα σε σχέση με το Σάββατο με εκδήλωση και τοπικών καταιγίδων σε ορεινά και εσωτερικό. Κυρίως οι όποιες βροχές σε αυτά τα τμήματα του νησιού ενώ στις υπόλοιπες περιοχές το ρίσκο είναι πολύ πιο χαμηλό.

Ελάχιστες θερμοκρασίες προς αυγινές ώρες πέφτει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 βαθμούς στα ορεινά και στους 9 βαθμούς στα ορεινά.
Μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες στους 30-32 βαθμούς. Στα παράλια 25-28 βαθμούς. Στα ορεινά 19-25 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου. Σε περιόδους νεφελώδη καιρού με βροχές θα είναι πιο χαμηλή η θερμοκρασία.
Βραδινές ώρες μετά τις 22:00 πέφτει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 βαθμούς στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ορεινά.
Σάββατο στα 2-3 μποφόρ οι άνεμοι πρωινές ώρες εκτός από τα παράλια Λεμεσού-Λάρνακας αλλά και βορειοδυτικά που θα φτάνουν και τα 4 μποφόρ ενώ από τις 11:00 και μετά σταδιακή ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ με ριπές στα 4-5 μποφόρ ενώ στα παράλια Λεμεσού-Λάρνακας και Αμμοχώστου στα 4-5 μποφόρ με ριπές 6-7 μποφόρ. Στα ορεινά οι άνεμοι 4-5 μποφόρ. Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί.
Βραδινές ώρες Δυτικοί-Βορειοδυτικοί στα 2-3 μποφόρ.
Κυριακή στα 1-3 μποφόρ πρωινές ώρες ενώ μεσημέρι με απόγευμα στα 2-3 μποφόρ και έως 4 μποφόρ στα παράλια Λεμεσού-Λάρνακας. Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού, καθημερινά, από τον Τάσο Ιεροδιακόνου στο Weather Forcast Ierodiakonou και το PrimeTime.


ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)