RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Συνολικά €1.736.000 πλέον ΦΠΑ  θα κοστίσει στους δημότες Λευκωσίας η καθαριότητα και η φρούρηση της Πλατείας Ελευθερίας για τέσσερα χρόνια, όπως προκύπτει από την προκήρυξη διαγωνισμού υπό τον τίτλο «Διαγωνισμός για αγορά υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας στο έργο της Πλατείας Ελευθερίας».
 
Στην προκήρυξη αναφέρεται πως οι €818.000 πλέον ΦΠΑ, θα διατεθούν για τους πρώτους 24 μήνες της σύμβασης.
 
Άλλες €818.000 πλέον ΦΠΑ, αφορούν το δικαίωμα προαίρεσης για παράταση/ ανανέωση της σύμβασης για ακόμα 24 μήνες.
 
Άλλες €100.000, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ το οποίο αφορά ποσό προνοίας για ανάθεση επιπλέον υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση εκδηλώσεων/ παραστάσεων στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας, το οποίο αναλύεται ως ακολούθως:
 
Μέχρι €50.000 για τους πρώτους 24 μήνες της σύμβασης.
 
Μέχρι €50,000 για την περίοδο της 1ης ανανέωσης, σε περίπτωση παράτασης της σύμβασης για ακόμη 24 μήνες.
 
Αν τελικά βρεθεί προσφοροδότης και αναλάβει τη φύλαξη και την καθαριότητα με το πιο πάνω ποσόν, τότε οι Λευκωσιάτες θα πληρώνουν €1.189 κάθε μέρα ή €434.000 το χρόνο.
 
Παλαιότερα ο δήμος είχε προκηρύξει προσφορά με βάση την οποίαν η φρούρηση και η καθαριότητα της Πλατείας θα κόστιζε περίπου €300.000 το χρόνο αλλά τελικά δεν υπήρξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς δικαιούνται να υποβάλουν την προσφορά τους μέχρι τις 26 Ιουνίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. Όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να επισκεφθούν την Πλατεία (για επιθεώρηση) την Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 9:00 π.μ. αφού ενημερώσουν προηγουμένως τον δήμο.
 
Η σύμβαση περιλαμβάνει την Πλατεία και τον περιβάλλοντα χώρο (συμπεριλαμβανομένης της Τάφρου) τη στοά κάτω από την γέφυρα της Πλατείας Σολωμού, τη λεωφόρο Κωστάκη Παντελίδη και μέρους των λεωφόρων Κ. Παλαιολόγου και Στασίνου. Στην καθαριότητα περιλαμβάνεται και ο χώρος στάθμευσης της Λεωφόρου Ομήρου.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) ή κοινοπραξίες φυσικών ή/και νομικών προσώπων, τα οποία είναι εγκατεστημένα νόμιμα στην Κύπρο ή σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη Διεθνή Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων (GPA) ή έχουν υπογράψει και κυρώσει συμφωνίες σύνδεσης ή διμερείς συμφωνίες με την ΕΕ ή με την Κυπριακή Δημοκρατία, στον Τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων.
 
Ο προσφέρων θα πρέπει να διαθέτει Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας Γραφείου Παροχής Ασφάλειας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Περί Ιδιωτικών Γραφείων Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας Νόμος του 2007 (Ν. 125(I)/2007) ως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα). 
 
Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι Οικονομικοί Φορείς πρέπει να πληρούν υποχρεωτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις: Να έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών, για τα 3 τελευταία οικονομικά έτη (2017, 2018, 2019), τουλάχιστον ίσο με €1.200.000. Σε περίπτωση που ο Οικονομικός Φορέας είναι κοινοπραξία προσώπων, η πιο πάνω προϋπόθεση αρκεί να πληρείται αθροιστικά από τα μέλη της κοινοπραξίας.
  Βάσος Βασιλείου    philenews