RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

HONEYMOON CY CYPRUS

VELVET TOUCH PAFOS

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

TI IΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡOΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ

Από τη μία οι ψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούν συνθήκες
καύσωνα και από την άλλη οι νουθεσίες των επιδημιολόγων ότι η χρήση κλιματιστικών θα πρέπει να αποφεύγεται δημιούργησαν πολλές απορίες στους πολίτες για το πως θα προστατευθούν από τα 40αρία και την ίδια ώρα να μην κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό.

Τα κλιματιστικά στο σπίτι

Όσο αφορά τα κλιματιστικά στις οικίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση τους από τη στιγμή που στην οικία διαμένουν και παρευρίσκονται μόνο τα μέλη της οικογένειας. Σημειώνεται ότι τα κλιματιστικά των σπιτιών, είναι ρυθμισμένα μόνο για να κάνουν ανακύκλωση του αέρα.

Ο πιο καλός και ενδεδειγμένος τρόπος καθαρισμού τους, είναι το καθάρισμα των φίλτρων τους με καθαρό φρέσκο νερό. Πριν τα τοποθετηθούν πίσω στη θέση τους, είναι καλό να ψεκάσουμε με οινόπνευμα τα πλαστικά, και ακολούθως πάλι με οινόπνευμα να ψεκάσουμε τα φίλτρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για ένα ανέξοδο και παράλληλα ασφαλή και σίγουρο τρόπο καθαρισμού τους.

Σε μικρούς χώρους εργασίας

Για τη χρήση κλιματιστικών σε μικρούς χώρους εργασίες, όπως παραδείγματος κομμωτήρια, μικρά γραφεία κτλ., που δεν διαθέτουν κεντρικό σύστημα ψύξης και θέρμανσης αλλά διαθέτουν μεμονωμένες μονάδες κλιματισμού που κάνουν ανακύκλωση του αέρα, οι ειδικοί συστήνουν  τη χρήση τους παράλληλα όμως με κάποιο ανοικτό παράθυρο, ώστε ο αέρας στον χώρο να ανανεώνεται.

Επισημαίνεται πως οι μονάδες κλιματισμού εξωτερικού χώρου πως ως συνήθως τοποθετούνται στις αυλές εστιατορίων και καφετεριών, μπορούν να λειτουργούν κανονικά.

Πονοκέφαλος στα κομμωτήρια
 

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο θέμα, για τη χρήση τους κυρίως στους χώρους εργασίας που θα επαναρχίσουν τις εργασίες τους την ερχόμενη, Πέμπτη προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά και ειδικά ανάμεσα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε κουρεία και κομμωτήρια, επικρατεί αναβρασμός.

Ήδη όπως καταγγέλλουν, λόγω των οδηγιών που έλαβαν για να μην χρησιμοποιούν κλιματιστικά, αρκετοί πελάτες τους ακύρωσαν τα ραντεβού τους αφού οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ υψηλές.

Σημειώνεται ότι στις οδηγίες που απέστειλε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας προς τους ιδιοκτήτες κουρείων και κομμωτηρίων σημειώνεται πως θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μέριμνα για τον συστηματικό, επαρκή και συνεχή φυσικό αερισμό όλων των χώρων κατά τη διάρκεια των εργασιών. Τα παράθυρα και οι πόρτες θα πρέπει να παραμένουν ανοικτά και να δημιουργείται ρεύμα ενώ τα κλιματιστικά θα πρέπει να είναι κλειστά.

Κλιματιστικό στο αυτοκίνητο
 

Ένας απλός και ανέξοδος τρόπος για καθαρισμό των αεραγωγών των αυτοκινήτων υπό τη σκιά του κινδύνου της πανδημίας σε συνάρτηση με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι η θέρμανση του συστήματος.

Συγκεκριμένα, αφού φτάσουμε στο σπίτι μας πριν σβήσουμε τη μηχανή του οχήματος, απενεργοποιούμε τον κλιματισμό και θέτουμε σε λειτουργία την θέρμανση στο μάξιμουμ. Βγαίνουμε εκτός του οχήματος για πέντε λεπτά και αφήνουμε τη θέρμανση να δουλέψει.

Η θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί εντός του οχήματος θα είναι η θερμοκρασία του νερού στη μηχανή του οχήματος, γύρω στους 75 με 80 βαθμούς, θερμοκρασία δηλαδή στην οποία δεν μπορεί να επιζήσει ο ιός.

Με αυτό τον τρόπο θα γίνει απολύμανση σε όλο το σύστημα του οχήματος όπου υπάρχουν αεραγωγοί.
 

Αυτό το μέτρο, μπορούν να υιοθετήσουν και οι επαγγελματίες οδηγοί σε ταξί και λεωφορεία αλλά και οι εταιρείες που τα οχήματά τους αλλάζουν οδηγούς.              reporter
 








ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - HERACLIS ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ  ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 66
(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ)